Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

☦ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΣΙΟ ΠΑΪΣΙΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ

Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019

ο έξω από εδώ δεν κάνει διακοπές, ο τούρκος σίγουρα δεν κάνει. Η πολιτική ηγεσία δεν θα κάνει. Και ο Λαός θα κάνει ΠΡΟΣΕΥΧΗ....

Λίγα λεπτά μετά τον  ισχυρό σεισμό της 19 Ιουλίου 2019 η πλατεία της Ν. Σμύρνης στην Αθήνα γέμισε με μικρά παιδάκια ηλικίας μέχρι 4 ετών που τα έβγαλαν οι γιαγιάδες από τα διαμερίσματα των πολυκατοικιών, επειδή οι γονείς εκείνη την ώρα( μεσημέρι ήταν ) βρισκόταν στις εργασίες τους.
«Πρώτη φορά είδα τόσα πολλά μικρά παιδάκια μας στην πλατεία»  μας είπε φίλος που μένει εκεί.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Μπροστά στις καταστροφολογικές προβλέψεις κάποιων ειδικών περί ισχυρότατου και ακραίου σεισμικού φαινομένου στην πρωτεύουσα ( δεν λένε πότε), αντιπαραθέτουμε τις προσευχές ασκητών από τον Ακροάθωνα στο Περιβόλι της Παναγίας.

Σεμνόν τό τῆς ἱερωσύνης ἀξίωμα.

(Ἄγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος)
Στήν Ἐκκλησία μας ποτέ δέν μετροῦσαν τά κοσμικῆς τάξεως προσόντα τῶν ὑποψηφίων ἱερέων. Οἱ περισσότεροι Ἅγιοι ἱερεῖς τῶν ἡμερῶν μας ἦταν παπάδες ὀλιγογράμματοι ἤ τέλος πάντων χωρίς τίτλους ἀκαδημαϊκῶν σπουδῶν.
Συνεπῶς, γιά τίς σημερινές ἀνάγκες τῆς Ἐκκλησίας μας, ἄς μή μιλᾶμε γιά παπάδες ‘’προσοντούχους’’ καί ‘’μή προσοντούχους’’. Γιά παπάδες πτυχιούχους ἀνωτάτων σχολῶν καί γιά παπάδες τοῦ δημοτικοῦ. Καλύτερα νά μιλᾶμε ἁπλά καί μόνον γιά ἱερεῖς ἀξίους τῆς ἱερωσύνης. Μέ λιγοστά γράμματα ἐνδεχομένως, ἀλλά ἀξίους. Νά πληροῦν, δηλαδή, ὅλες τίς ἱεροκανονικές προϋποθέσεις ἱερωσύνης καί νά ἀγωνίζονται φιλότιμα στον στῖβο τῆς πνευματικῆς ζωῆς μιμούμενοι ἁγίους προκατόχους τους. Ὅπως ἔλεγε καί ὁ μακαριστός π. Ἰωάννης Ρωμανίδης, νά εἶναι οἱ ἴδιοι θεραπευμένοι, ὥστε νά μποροῦν νά θεραπεύσουν καί τούς ἄλλους.

Τα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ δεν τα θέλουν μόνο οι τούρκοι αλλά και οι δυτικοί, γιατί από εκεί θα τρέξουν να πάρουν την ΜΕΡΙΔΑ του ΛΕΟΝΤΟΣ , όταν θα διαλύεται η τουρκία.

Στην φωτογραφία ο κόλπος της Γέρας στην Λέσβο και η ΑΓΙΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ. Χρόνια πολλά για την ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟ και ΑΓΙΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ  που εορτάζει στις 22 Ιουλίου. Που να γνώριζαν οι απλοϊκές ψυχούλες τις προηγούμενες δεκαετίες στο αγιοτόκο νησί της Λέσβου από υψηλά γεωπολιτικά παιχνίδια , όπως τα βιώνουμε εμείς  σήμερα. Όμως οι ΑΓΙΟΙ τους πληροφορούσαν για το  τι μέλλει γενέσθαι.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Γνωστό το προσκύνημα της ΑΓΙΑΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ στην Γέρα της νήσου Λέσβου, όπου καθ υπόδειξη της ΑΓΙΑΣ και μετά από κοπιώδεις – χρονοβόρες προσπάθειες ανευρέθηκε το θαυματουργό εικόνισμα της, που σήμερα το τιμάει ο απανταχού Ελληνισμός. Ή Εκκλησία άρχισε να κτίζεται το 1926 και τελείωσε το 1932 πού έγινε και ή πρώτη Λειτουργία.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...