Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

☦"Λίαν εὔφρανας τούς ὀρθοδόξους, καί κατῄσχυνας τούς κακοδόξους, Εὐφημία Χριστοῦ καλλιπάρθενε"

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; Αυτά που έκανε στην Κωνσταντινούπολη, τα ίδια μπορεί να κάνει σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος, εξαπολύοντας δολοφόνους;

Με την κίνηση αυτή της επικήρυξης των 8 τούρκων αξιωματικών καμμιά περιοχή της Ελλάδος δεν θα είναι ασφαλής από εδώ και εμπρός. Εξαπολύθηκαν κυνηγοί κεφαλών με δέλεαρ την υψηλή αμοιβή ανά κεφαλή τούρκου φυγάδα αξιωματικού.  Οι πολιτικοί μας  φαίνεται να είναι  ανεκτικοί ή αδιάφοροι  απέναντι σε αυτή την κίνηση μοχθηρίας  του σουλτάνου; Τους ενδιαφέρουν οι εκλογές και οι ρημάδες οι καρέκλες που έφαγαν τόσα χρόνια την Ελλαδίτσα μας.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τρελαίνεται  ο σουλτάνος επίσης στην ιδέα να προκαλέσει συνθήκες αναταραχής στην Ελλάδα. Περιμένει επίσης  πως και πώς να μας δει να φαγωνόμαστε. Τότε θα είναι η καλύτερη του.

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΟΥ

Άρχων της Ηρακλείας
Ο Άγιος Θεόδωρος ο στρατηλάτης έζησε το 320 μ.Χ. περίπου, επί της βασιλείας του Ρωμαίου Αυτοκράτορος Λικινίου. Καταγόταν από μια πόλη της Μ. Ασίας, τα Ευχάϊτα. Σήμερα την πόλη αυτή την ονομάζουν Εφλεέμ.
Τα Ευχάϊτα ήταν και η πατρίδα του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος του μεγαλομάρτυρος, ο οποίος προ ολίγων ετών είχε μαρτυρήσει. Εκεί ήτο και ο τάφος του. Το παράδειγμα του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος ασφαλώς επέδρασε πολύ στο να διαμορφωθεί ο ευσεβής χαρακτήρας του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου. Τον βοήθησε πολύ, ώστε να αναδειχθεί και αυτός Άγιος αλλά και μεγαλομάρτυς.
Για την καταγωγή και τα πρώτα χρόνια της ζωής του Αγίου Θεοδώρου, δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα. Γνωρίζομε μόνον ότι, μεγάλωσε, ακολούθησε το στρατιωτικό επάγγελμα και κατοικούσε στην Ηράκλεια του Πόντου.

Πόσο ζυγίζει η αμαρτία;

«Κορόιδευε ένας άθεος έναν ιεροκήρυκα μια μέρα, λέγοντάς του:
—Μας μιλάτε κάθε τόσο για φορτίο αμαρτιών και τα παρόμοια. Πιστέψτε με, όμως, ότι προσωπικά δεν νοιώθω κανένα τέτοιο βάρος. Αλήθεια, πόσο ζυγίζει η αμαρτία;
Ο άνθρωπος του Θεού πολύ ψύχραιμα, απάντησε τότε:
—Δεν μου λέτε, αν βάλετε πάνω σ’ ένα νεκρό μια πέτρα εκατό κιλών, θα τη νοιώση;
—Όχι, απάντησε απορημένος ο άθεος, γιατί είναι νεκρός.
—Το ίδιο συμβαίνει και με σας, κατέληξε ο ιεροκήρυκας. Έξω από τη Χάρι του Θεού ο άνθρωπος είναι “νεκρός στις παραβάσεις και τα παραπτώματα”(Εφ 2, 1). Γι’ αυτό δεν νοιώθετε το βάρος της αμαρτίας».   Πηγή: proskynitis.blogspot.gr
http://www.diakonima.gr

Lacta τέλος! Ὁμοφυλοφιλική προπαγάνδα σέ διαφήμιση!

Γιὰ πολλοστὴ φορὰ βλέπουμε μεγάλες πολυεθνικὲς νὰ προωθοῦν μὲ ἐπιθετικὸ μάρκετινγκ μηνύματα εἰς βάρος τοῦ θεσμοῦ τῆς οἰκογένειας! Αὐτὴ τὴν φορὰ πρωταγωνιστεῖ ἡ πασίγνωστη ἐταιρία σοκολατῶν Lacta ἡ ὁποία θέλοντας νὰ στείλει μήνυμα κατὰ τοῦ «ρατσισμοῦ» καὶ τῆς «ὁμοφοβίας» δημιούργησε ἀφίσες καὶ βίντεο μὲ ὁμόφυλα ζευγάρια… Ἐμεῖς κάνουμε ἔκκληση πρὸς κάθε κατεύθυνση: Μαζικό ἐμπάργκο στὴν Lacta! Γιατί μόνο ἐκεῖ πονᾶνε: στὸ κέρδος!...  www.orthodoxia-ellhnismos.gr

Ο τούρκος τρέχει να προλάβει, αντί να αποστρατικοποιήση την Ιντλίμπ στην Συρία, έρχεται να «αποστρατικοποίηση» τα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ.

Κακομοίρη τούρκε  και που το σκέφτηκες, τι έχεις να πάθεις; Όλα τα πραγματικά συμβαίνουν στο σκοτεινό παρασκήνιο, στα επίσημα γεύματα εργασίας απλώς τρώνε τους λαούς.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Εδώ και τρία χρόνια για το καλύτερο μοίρασμα των ενεργειακών του ΑΙΓΑΙΟΥ ο σουλτάνος πήρε το  Ok να ζητήσει αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάννης και κατά επέκταση της συνθήκης του Μοντραί που διέπει την κυκλοφορία των Στενών, ώστε να μπει ένας περιορισμός στο πάνω κάτω των ρωσικών αρματαγωγών προς την Συρία και την Μέση Ανατολή.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...