Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

☦"Λίαν εὔφρανας τούς ὀρθοδόξους, καί κατῄσχυνας τούς κακοδόξους, Εὐφημία Χριστοῦ καλλιπάρθενε"

Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2019

Όσιος Σεραφείμ του Σαρώφ

Εορτάζει στις 2 Ιανουαρίου εκάστου έτους
Βιογραφία
Ο Όσιος Σεραφείμ γεννήθηκε στο Κουρσκ της Ρωσίας στις 19 Ιουλίου 1759 μ.Χ. και ονομάσθηκε Πρόχορος. Οι γονείς του, Ισίδωρος και Αγάθη Μοσνίν, ήταν ευκατάστατοι έμποροι. Ο πατέρας του είχε εργοστάσια πλινθοποιίας και παράλληλα αναλάμβανε την ανέγερση πέτρινων οικοδομημάτων, ναών και σπιτιών.
Κάποτε άρχισε να χτίζει στο Κουρσκ ένα ναό προς τιμήν του Οσίου Σεργίου του Ραντονέζ, του Θαυματουργού, αλλά ξαφνικά το 1762 μ.Χ., πεθαίνει, αφήνοντας στην σύζυγό του τη μέριμνα για την ολοκλήρωση του ναού. Ο Πρόχορος κληρονόμησε τις αρετές των γονέων του και ιδίως την ευσέβειά τους.

Το δεύτερο κατέβασμα των Ρώσων θα είναι ΑΜΕΙΛΙΚΤΟ.

Το πρώτο κατέβασμα έγινε, όταν τα ρωσικά πολεμικά μέσω των Στενών του Βοσπόρου μετέφεραν τις υποδομές των στρατιωτικών βάσεων που έστησαν οι Ρώσοι  στην Συρία και τώρα ενεργούν μέσω αυτών. Τα Ελληνοτουρκικά είναι μια ψηλαφητή πραγματικότητα, αυτά φέρνουν και  τα Ρωσο- τουρκικά. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και καλά ξεμπερδέματα με όλα αυτά που μας έστησαν ως αδιέξοδα.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Δεν είναι μόνο τα γεωπολιτικά, είναι και τα εκκλησιαστικά που είναι πιο δυσκολότερα. Μετά τα ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ και την παράδοση του τόμου της αυτοκεφαλίας στους Ουκρανούς η διαμάχη μεταξύ Φαναρίου – Ρωσίας προβλέπεται να γίνει « πυρηνική σύγκρουση».

Η αποτυχία της Ανγκελα Μέρκελ ως Ηγέτιδα της Ευρώπης

Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι με τις επικείμενες Ευρωεκλογές εντείνονται οι όρκοι πίστης εις την ευρωπαϊκή ιδέα, ενώ παράλληλα διατυπώνονται  πολλές ενδείξεις διάβρωσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Παρά τις αντιθέσεις και τις συγκρούσεις των Ευρωπαίων Πολιτικών Ηγετών χαρακτηριστικό είναι, βάσει πολλών ευρωβαρομέτρων, ότι οι περισσότεροι των ευρωπαίων πολιτών αισθάνονται ότι έχουν αφεθεί εις το περιθώριο και την μοίρα τους. Ότι το κλίμα δεν είναι ιδανικό, αλλά πολύ αρνητικό, αυτό ίσως να αμφισβητηθεί από τους κοντόφθαλμους, όχι όμως από όλους εκείνους οι οποίοι αγωνιούν και ενδιαφέρονται για την πορεία και το μέλλον της Ευρώπης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...