Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

† "Ἐν τῇ Γεννήσει τήν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τόν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε·"

Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019

"Την ΠΟΛΗ θα την πάρουν οι Ρώσοι ακαριαία για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα γεωπολιτικά συμφέροντα τους στα ΣΤΕΝΑ αλλά...."

Θ.Π.: 1η δημοσίευση 25/07/2017 - ΑΚΡΙΒΩΣ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ  Η ΡΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΟΥΣ S-400 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΑΜΕ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Σήμερα θα τα πούμε όλα
Αν οι νεοθωμανοί του Ερντογάν παραλάβουν την ρωσική  διαστημική τεχνολογία των S-400 πυραυλικών συστημάτων κλειδώνει το ΑΙΓΑΙΟ ή ηπειρωτική Ορθόδοξη Ελλάδα και το ΠΕΡΙΒΟΛΙ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ.
Ακούς Πούτιν ή βαριακούς;

Το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ δεν είναι τόπος για κοινή φωτογράφηση με σκοπιμότητα να εξυπηρετήσουμε την δημοφιλία μας.

Δεν μπορείς ναTO παραδίνεις στα χέρια των αγαρηνών με σκοπό να προάγεις στρατηγικούς σχεδιασμούς υπέρ της Χώρας σου.

Τι θα πουν οι μεγάλοι ΑΓΙΟΙ της Ρωσικής ΓΗΣ που στρεφόταν με πνευματικό δέος στην μοναδική στον πλανήτη αυτή ΚΙΒΩΤΟ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ;

Ο σουλτάνος βεβήλωνε την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και εσύ Πούτιν αδιαφορώντας έκλεινες συμφωνίες μαζί του.

Ο αγαπητός Θηβαίος Πολίτης σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση του μας λέει:

«Ιστορικά αγενής η Ρωσία! Απαράδεκτη η απουσία της στο θέμα της Αγίας Σοφίας!»

Θ.Π.: Είναι σοφές τελικά οι παροιμίες του λαού μας, εκ των οποίων μία πολύ στοχευμένα λέει: “Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι”.

Και εκεί που θυμήθηκα τα κεράσια θυμήθηκα και τις Καρυές του Αγιώνυμου Όρους της Παναγίας όπου ευδοκιμούν άφθονες απ’ αυτές. Ειδικά αυτές που βρίσκονται έξω από την Σκήτη του Αγίου Ανδρέα (ΣΕΡΑΪ)

Και από τις κερασιές των Καρεών ο νους μου έτρεξε αμέσως στα “μεγάλα καλάθια” τα οποία κρατούσαν οι Αγιορείτες Πατέρες στην υποδοχή του Προέδρου της Ρωσίας, τον οποίο υποδέχθηκαν λίγο-πολύ ως ήρωα και ως υποψήφιο σωτήρα μας, που από τον ενθουσιασμό τους άρχισαν να ψάλλουν και το «Τη Υπερμάχω».

Ιδού λοιπόν τα αποτελέσματα τώρα… και ίσως λίγο αργά αλλά αναγκαία θα έπρεπε να ανατρέξουμε στην ιστορία μας, για να θυμηθούμε ότι όσες φορές βρεθήκαμε σε ανάγκη και ζητήσαμε την βοήθεια τους ουδέποτε μας την έδωσαν !!!!
http://epanastasilae.blogspot.gr/ 25 Ιουλίου 2017

Ποιος έκανε τον Ερντογάν θρασύτατο στις μέρες μας;

Ρ.Τ.Ερντογάν προς ΗΠΑ: «Θα αγοράσουμε τους S-400 - Δεν μας ενδιαφέρει η γνώμη σας»

Δεν άργησε τελικά να απαντήσει ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν στον αρχηγό των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Τζόζεφ Ντάνφορντ, απαντώντας στις έμμεσες απειλές από τις ΗΠΑ σε περίπτωση αγοράς των S-400 λέγοντας ότι «οι διαπραγματεύσεις ουσιαστικά έχουν ολοκληρωθεί» και η Τουρκία θα τους αγοράσει ότι αντίρρηση κι αν έχει η Ουάσιγκτον.

Κοινώς ο Τούρκος πρόεδρος σκεπτόμενος αποκλειστικά το εθνικό συμφέρον της χώρας του όπως αυτός το αντιλαμβάνεται είπε ότι «δεν μας ενδιαφέρει η γνώμη σας»

«Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν επειδή η Τουρκία θέλει να αγοράσει τα ρωσικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας S-400. Γιατί ανησυχούν; Γράφει: ο Θεόφραστος Ανδρεόπουλος http://www.pronews.gr  /25 Ιουλίου 2017

ο ΥΕΘΑ κ. Π. Καμμένος σε μια συνέντευξη στον Απόλλωνα Λεονταρίτη και Γιάννη Νικήτα επεσήμανε κοινούς Γεωπολιτικούς και Αμυντικούς  τόπους.

«Η Τουρκία μετατρέπεται σε Ισλαμική “δημοκρατία” και σε ένα δεύτερο, σουνιτικό, Ιράν.

Ζήτημα εβδομάδων ο χαρακτηρισμός των Αδερφών Μουσουλμάνων ως τρομοκρατικής οργάνωσης, γεγονός που θα θέσει την Τουρκία μπροστά σε ένα υπαρξιακό ζήτημα, καθώς φιλοξενεί γραφεία της οργάνωσης στην επικράτεια της.

Σημείωσε πως σύμφωνα με την Αίγυπτο, η Τουρκία φιλοξενεί τρομοκράτες και ”παράξενα” χρήματα στο έδαφος της, τα οποία κατευθύνονται στα Βαλκάνια.

Δεν μπορεί η Τουρκία να αποκτήσει S-400 και F-35 χωρις να υπάρξει απάντηση από την πλευρά της Συμμαχίας. Διερωτάται πως εάν το πραξικόπημα το έκαναν ακραίοι ισλαμιστές ποιος θα τους σταματούσε να στρέψουν τα υπερσύγχρονα Τουρκικά μέσα εναντίον της Δύσης.

Οι Τουρκικές Ε.Δ. έχουν πολύ χαμηλό ηθικό μετά από το πραξικόπημα ενώ το ηθικό των Ελληνικών Ε.Δ. είναι ακμαιότατο.» thinknews.gr http://www.triklopodia.gr/25 Ιουλίου 2017

Στο ΕΡΩΤΗΜΑ ¨Θα την πάρουμε την Πόλη, Βλαδίμηρε; ¨ΑΠΑΝΤΗΣΑΜΕ πριν μήνες ¨δεν θα είναι ο Βλαδίμηρος¨!

Με το άρθρο μας στις 13 Ιανουαρίου του 2016 (επί τη συμπληρώσει ενός χρόνου από την Αγιοκατάξη του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ) ¨2016 – Μεγάλες ανατροπές μέσα στην Ρωσία;¨

ΚΑΙ με το άρθρο μας στις 3 Ιουλίου 2016 ¨Δεν θα είναι ο Πούτιν αυτός που θα σαρώσει την Τουρκία;¨

Προς το παρόν δεν έχει μόνο ζόρια ο Ερντογάν, έχει και ο Βλαδίμηρος που προσπαθεί να διαχειριστεί το εσωτερικό μέτωπο ανάμεσα στους συνεργάτες του για τα ρίσκα που ανέλαβε.

«Παλαιότερα μετά κατάρριψη του su-24μια μεγάλη δημοσκόπηση ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων, αναδεικνύει το μίσος των Ρώσων κατά της Τουρκίας ακόμη  μετά την συγνώμη Ερντογάν!!!

Με μια δημοσκόπηση σε μεγάλο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, η ρωσική κοινή γνώμη στέκεται απόλυτα εχθρικά κατά της Τουρκίας, ακόμα και μετά την υποτιθέμενη "συγνώμη"  Ερντογάν.

Σε ερώτηση ποια είναι η άποψη σας για την Τουρκία μετά την »συγνώμη» Ερντογάν

15%θεωρούν πως έχει βελτιωθεί η γνώμη τους για την Τουρκία, αλλά όχι όσο θα ήθελαν.

1,1%λένε πως η γνώμη τους έχει γίνει καλύτερη μετά την συγνώμη Ερντογάν

81,5% λένε πως η άποψη τους για την Τουρκία είναι αρνητική όπως και πριν.
Το αντιτουρκικό μίσος στην ρωσική κοινωνία είναι βαθιά ριζωμένο και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ και για κανέναν λόγο.»  Date: Ιουλίου 1, 2016Author: Dioptra-News

Παρόλο αυτά είναι γνωστά τα διαχρονικά αισθήματα των Ρώσων απέναντι στις τουρκογενείς φυλές αλλά και οι πρόσφατες τραυματικές εμπειρίες του στην παιδοκτονία του Μπεσλάμ, βλ. μαρτυρικό θάνατο του ΑΓΙΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ του Ροντιόνωφ στα Ορθόδοξα Σφάγεια της Συρίας κ.α

Με λίγα λόγια το χάπι δύσκολα μπορείς να το χρυσώσεις και μάλιστα όταν έχεις απέναντί σου ένα ημιπαράφρονα ηγέτη του τύπου Ερντογάν που μπορεί μέσα σε λίγα 24 ωρα να τα τινάξει όλα στον αέρα.

27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 Αρθρογραφούσαμε απέναντι στην πουτινο λαγνεία των ημερών μας.

«Το 2008 στην απλωταρία μιάς Καλύβης στο Περιβόλι της Παναγίας μας ένας υπερήλικας Γέροντας- ασκητής μαζί με την αγάπη των λόγων του, μου έκανε δίχως να το καταλαβαίνει και μαθήματα γεωπολιτικής.
Παιδί μου ότι είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ για την πατρίδα μας θα γίνουν κατά γράμμα και να μην αμφιβάλλεις καθόλου.

Ο μεγάλος Ρώσος Πούτιν θα το τρέξει το σχέδιο του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ μέχρι σε ένα σημείο , μετά την σκυτάλη θα την πάρει άλλος.

Δηλ. Γέροντα;

Απόλυτη σιωπή με νοερά προσευχή ήταν η απάντηση του Γέροντα.»

Μέχρι που η απάντηση ήρθε λίγα χρόνια αργότερα δηλ, σήμερα με αυτά τα χάλια που βλέπουμε από τον ομόδοξο κατά άλλα ισχυρό ηγέτη που συνεχίζει την ίδια γεωπολιτική τακτική όπως και οι ιστορικοί προκάτοχοι του είτε ήταν τσάροι είτε κουμουνιστές ηγέτες που έβλεπαν την Ελλάδα σαν επίνειο τους στην Μεσόγειο.

Αυτός ο πρόσφατος  συνεταιρισμός τους  με τους τούρκους- νεοθωμανούς ενεργοποιεί τους νόμους του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.

«Την ΠΟΛΗ θα την πάρουν οι Ρώσοι ακαριαία για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα γεωπολιτικά συμφέροντα τους στα ΣΤΕΝΑ αλλά αυτός ο πνευματικός νόμος θα τους αναγκάσει να την παραδώσουν στους Έλληνες που η σημερινή ρωσική ηγεσία τους καταφρονεί βάναυσα.»

Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...