Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

† "Τοῦ Σταυροῦ σου τόν τύπον ἐν οὐρανῷ θεασάμενος.."

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019

Ο τούρκος τρέχει να προλάβει, αντί να αποστρατικοποιήση την Ιντλίμπ στην Συρία, έρχεται να «αποστρατικοποίηση» τα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ.

Κακομοίρη τούρκε  και που το σκέφτηκες, τι έχεις να πάθεις; Όλα τα πραγματικά συμβαίνουν στο σκοτεινό παρασκήνιο, στα επίσημα γεύματα εργασίας απλώς τρώνε τους λαούς.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Εδώ και τρία χρόνια για το καλύτερο μοίρασμα των ενεργειακών του ΑΙΓΑΙΟΥ ο σουλτάνος πήρε το  Ok να ζητήσει αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάννης και κατά επέκταση της συνθήκης του Μοντραί που διέπει την κυκλοφορία των Στενών, ώστε να μπει ένας περιορισμός στο πάνω κάτω των ρωσικών αρματαγωγών προς την Συρία και την Μέση Ανατολή.
Μέχρις εδώ καλά, αλλά ο σουλτάνος είδε την διευκόλυνση αυτή από την δική του πλευρά και ζητεί περισσότερα .

Από το σημείο αυτό αρχίζουν  τα δύσκολα για όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους.

Φυσικό ήταν  στην φούρια που έχει ο Ερντογάν ξέχασε ανειλημμένες υποχρεώσεις που έχει στην ΣΥΡΙΑ, διότι το ενδιαφέρον του εστιάζεται πλέον  μέρα με την μέρα προς το ΑΙΓΑΙΟ.

«Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, κάλεσε την Τουρκία να εκπληρώσεις τις υποχρεώσεις της.

Η Ζαχάροβα μιλώντας στην εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου, είπε «περιμένω από τους Τούρκους εταίρους μας να τερματίσουν την κατάσταση που επικρατεί στην Ιντλίμπ και να δημιουργήσουν μια αποστρατικοποιημένη ζώνη, σύμφωνα με τη συμφωνία της 17ηςΣεπτεμβρίου 2018 στο Σότσι», είπε.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ επεσήμανε ότι ορισμένες ομάδες στην συριακή πόλη Ιντλίμπ,  προετοιμάζονται για μια επιχείρηση  με στόχο να αποκτήσουν τον έλεγχο της περιοχής.

«Υπάρχει ένα σχέδιο για την ίδρυση κοινού αρχηγείου στην περιοχή από τους τρομοκράτες», είπε η Ζαχάροβα.

Διευκρίνισε ότι  «σύμφωνα με πληροφορίες που αποκτήθηκαν, στα τέλη Ιανουαρίου, μαχητές της Αλ Νούσρα κάλεσαν τους υποτιθέμενους συμμάχους τους στην Ιντλίμπ να ξεκινήσουν από κοινού μια ολοκληρωμένη στρατιωτική επιχείρηση».

Πρόσθεσε ότι απώτερος σκοπός τους είναι να πάρουν τον έλεγχο όλης της περιοχής της Ινλίμπ και να συγκροτήσουν μια κοινή έδρα όλων των παράνομων ένοπλων ομάδων, γράφει η Γενί Ακίτ.» yeniakit.com.tr  The Hellenic Information Team
https://www.echedoros-a.gr/2019/02/blog-post_38.html#more

ΠΟΙΟΣ την ακούει την Ζαχάροβα γιατί όλοι προσέχουν το τελευταίο διάστημα να  γίνονται παράξενες δηλώσεις που αφορούν το ΑΙΓΑΙΟ;

Η ειδική σε θέματα εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, Γιαπράκ Γκιουρσόι  

«Το χειρότερο σενάριο θα ήταν η πιθανότητα διαρκών μικρών στρατιωτικών επιχειρήσεων στα Ελληνικά νησιά ή γύρω απ’ αυτά. Τέτοιες επιχειρήσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συρράξεις με θύματα στρατιωτικούς και πολίτες και από τις δύο πλευρές.»   

Συνεχίζει η Γιαπράκ Γκιουρσόι  [στο Foreign Policy Centre]: «  Ένα τέτοιο ‘ατύχημα’ θα μπορούσε πάλι να οδηγήσει σε πραγματικές μάχες αν οι πολιτικές ηγεσίες και στις δύο πλευρές του Αιγίου δεν κάνουν μια συνειδητή προσπάθεια να κατεβάσουν τους τόνους τόσο διπλωματικά όσο και δημοσίως». https://www.iefimerida.gr/news/476467/germaniko-dimosieyma-na-giati-o-erntogan-tromazei-ayti-tin-periodo-tin-ellada

Από τον περασμένο Οκτώβριο 25 Οκτωβρίου 2018 θέμα απόσυρσης του Ελληνικού Στρατού από τα νησιά του Αιγαίου έθεσε ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χ.Ακάρ καθώς όπως ισχυρίζεται είναι παράνομη η παρουσία του βάση συνθηκών. 

«Υπάρχουν νησιά που σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης πρέπει να παραμένουν αποστρατιωτικοποιημένα. Το ζήτημα το δικό μας είναι  η στρατιωτικοποίηση των νησιών τα οποία πρέπει να μην έχουν στρατό. Το παρακολουθούμε και του δίνουμε σημασία. Αναμένουμε τον σεβασμό στις συνθήκες, να μην υπάρχουν προκλήσεις και προβοκάτσιες και να υπάρχει σεβασμός στις αρχές καλής γειτονίας» δήλωσε. 
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/722657_hakar-provlima-mas-einai-o-ellinikos-stratos-sta-nisia-toy

Για αυτό ο σουλτάνος θέλει να τα αλλάξει  όλα στο ΑΙΓΑΙΟ έστω και αν χρησιμοποιήσει στρατιωτικές δυνάμεις . 

Η τουρκική απειλή δεν αναβαθμίστηκε μόνο αλλά είναι υπαρκτή προ και εντός των πυλών.

Όμως ΦΟΒΟΣ και τρόμος φυλάει τα έρημα.

Η τουρκία γνωρίζει τι θα πάθει και πριν το πάθει θέλει να πάρει και άλλους στον λαιμό της.

Μέσα από άρθρα του τουρκικού Τύπου, όχι μόνο καταγγέλλονται οι ΗΠΑ για τη στρατηγική επιβολής τους, αλλά εκφράζεται και η ανησυχία ότι έρχεται και η σειρά της Τουρκίας. Όπως αναφέρει ο Yusuf Kaplan (Venezuela today, Turkey tomorrow!) «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα σήμερα θα δοκιμαστεί αύριο στην Τουρκία» https://www.militaire.gr/meta-tin-venezoyela-i-toyrkia-o-chartis-toy-pompeo-me-to-diamelismo-tis-choras

Η ΠΑΝΑΓΙΑ μας εμφανίζεται σε απλούς ανθρώπους και τους εμψυχώνει, ότι η ίδια θα είναι ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ σε αυτά που θα συμβούν στο ΑΙΓΑΙΟ

ΣΤΩΜΕΝ καλώς αδελφοί, να μην πικραίνουμε την ΠΑΝΑΓΙΑ μας .

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...