Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

† "Ἀπόστολοι ἐκ περάτων, συναθροισθέντες ἐνθάδε"

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019

Γερόντισσα : μου είπε η ΠΑΝΑΓΙΑ, “αν υπήρχαν πέντε Δεσποτάδες θα σας έδινα την ΚΩΝΣΤ/ΠΟΛΗ”

Άνοιξη του 2001, λίγο πριν επισκεφτεί την Αθήνα για πρώτη φορά μετά από πολλές εκατονταετίες (τελευταία επίσκεψη Πάπα τον 10ον αιώνα, περαστικός από την νήσο Σαντορίνη)  ο Ποντίφηκας της Ρώμης, ο  Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β΄, ακούσαμε από  ηλικιωμένη Γερόντισσα κάτι πρωτόγνωρο, που μέχρι σήμερα δεν το ξεχάσαμε, γιατί μας προκάλεσε μεγίστη απορία.
Γράφει ο Δρ. Κωσταντίνος Βαρδάκας
-«αν υπήρχαν πέντε Δεσποτάδες θα σας έδινα την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ», μου εμφανίστηκε η ΠΑΝΑΓΙΑ και μου είπε αυτό.
Ο λόγος αυτός της Γερόντισσας ήρθε αυθόρμητα μόνος του, σε συνέχεια του προβληματισμού μας για την επίσκεψη του Πάπα στην Ελλάδα.

Παγώσαμε και δεν μπορούσαμε να πούμε κάτι άλλο .

Άλλωστε δεν σήκωνε να πούμε τίποτε γιατί ο λόγος της δεν χωρούσε περαιτέρω διερεύνηση .

Ήταν όμως για εμάς μια μαχαιριά στην καρδιά.

Το αφήσαμε στην Οικονομία του χρόνου του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ και παρακολουθούσαμε τα τεκταινόμενα.

ΣΗΜΕΡΑ η θλίψη έγινε όνειδος όταν βγαίνουν κάποιοι εκκλησιαστικοί παράγοντες  και συνοδοιπορούν  με την συμφωνία Πρεσπών και άλλα μοντέρνα και παράδοξα. Φυσικά είναι δικαίωμα τους αλλά …

Από την άλλη η λύπη μεγαλώνει διότι άλλα εκκλησιαστικά αναστήματα, είτε φιμώνονται, είτε φεύγουν πρόωρα από την ζωή λόγω ανείπωτης θλίψης για τα  τεκταινόμενα  ( βλ. μακαριστός Παύλος Σιατίστης)

Ο σκανδαλισμός και το σχίσμα δεν ξεπλένεται ούτε με αίμα μαρτυρίου, αλλά κάποιοι βάλθηκαν  να ξεσκίσουν τις καρδιές των πιστών και ταυτόχρονα τις άφησαν ακατήχητες στην δογματική και πνευματική εξήγηση των μεγάλων γεγονότων που δρομολόγησαν και πραγματοποίησαν , όπως ο οικουμενισμός, η  σύνοδος στο Κολυμπάρι Κρήτης , αυτοκεφαλία Ουκρανίας,  ανοχή σε νομοθεσίες διαστροφής κα.

Ο σκανδαλισμός σήμερα των πιστών είναι το ψωμοτύρι του ΕΞΩ από εδώ.

Το επιδιώκουν συγκεκριμένα  κέντρα  μεθοδευμένα.

Και ο πιστός  λαός με τον κοινό νου που του χάρισε ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ αναρωτιέται ποιος έχει το δίκαιο οι ζηλωτές ή οι οικουμενιστές και ολοένα ψάχνεται;

Πρόθεση μας δεν είναι να προσθέσουμε  πόνο στον πόνο, αν και γνωρίζουμε πολύ καλά τι συνάφειες έχουν τα γεωπολιτικά με τα εκκλησιαστικά πράγματα παγκοσμίως και που το πάει το πράγμα το ΘΗΡΙΟ.

Αυτό που άκουσε η Γερόντισσα από την ίδια την ΠΑΝΑΓΙΑ που της εμφανίστηκε , μας πόνεσε πάρα πολύ.

Μέχρι που συναντήσαμε ένα γνωστό μας  ασκητή ξυπόλητο, τον γνωστό στο Πανελλήνιο, τον παπά Φώτη τον Λαυριώτη, τον  «δια Χριστό σαλό» από τα Πάμφιλα της Μυτιλήνης (κοιμήθηκε 5 Μαρτίου 2010, ημέρα Παρασκευή Γ΄ Εβδομάδα των νηστειών)  και του το αναφέραμε.

Ο ίδιος, όταν το άκουσε έσκυψε το κεφάλι του για πολλή ώρα, όταν το σήκωσε το κρατούσε με τις δυο παλάμες του και  μας είπε:

Είναι αλήθεια.

Θα δούμε και άλλα χειρότερα.

Ο ΘΕΟΣ θα αναδείξει πνευματικούς ασκητικότατους αρχιερείς, όταν θα ξεκινήσουν τα γεγονότα, μέσα στα γεγονότα και  όταν  ολοκληρωθούν.

Τα άλλα θα τα κλαδέψει από το αμπέλι του.

Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...