Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

☦ “Νοσους ποικίλας θεραπεύει, και ακάθαρτα πνεύματα διώκει, της Εικόνος της σης η χάρις Θεοτόκε”

Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018

Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου 2018 (Ἡ παραβολή τού Ασώτου Υιού)

ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ΙΕ' 11-32
Eἶπεν ὁ Κύριος τὴν παραβολὴν ταύτην· ἄνθρωπός τις εἶχε δύο υἱούς. καὶ εἶπεν ὁ νεώτερος αὐτῶν τῷ πατρί· πάτερ, δός μοι τὸ ἐπιβάλλον μέρος τῆς οὐσίας. καὶ διεῖλεν αὐτοῖς τὸν βίον. καὶ μετ᾿ οὐ πολλὰς ἡμέρας συναγαγὼν ἅπαντα ὁ νεώτερος υἱὸς ἀπεδήμησεν εἰς χώραν μακράν, καὶ ἐκεῖ διεσκόρπισε τὴν οὐσίαν αὐτοῦ ζῶν ἀσώτως. δαπανήσαντος δὲ αὐτοῦ πάντα ἐγένετο λιμὸς ἰσχυρὸς κατὰ τὴν χώραν ἐκείνην, καὶ αὐτὸς ἤρξατο ὑστερεῖσθαι.

“Ταπεινώστε” τις εξέδρες του συλλαλητηρίου. Ανάμεσα στον ΛΑΟ και οι επίσημοι αν αντέχουν.

Φώτο:  η επίσημη συμμετοχή στο συλλαλητήριο των Αθηνών ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ από την συμπρωτεύουσα
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η μόνη εξέδρα των επισήμων είναι αυτή στην οποία  θα πρέπει  να ίσταται ο αδικημένος και ο κατασκανδαλισμένος λαός με τους ΑΓΙΟΥΣ του και τα πιστεύω του.
Η κάθοδος των μυρίων ξεκίνησε ήδη  από την Μακεδονία, την  Θράκη και την Ήπειρο. Η άνοδος του Μωριά, της Ρούμελης, των νησιών και  της ΚΡΗΤΗΣ έρχεται.

Μια ιστορία που έχει σχέση με τον Άγιο Συμεών τον Θεοδόχο – Τις Αλησμόνητες Πατρίδες στην Μικρά Ασία και τον Πατέρα μου….

ΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ μετά την καταστροφή της Σμύρνης  και μέσα σε μια βάρκα με πρόσφυγες από την ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ του σημερινού Τσεσμέ που ερχόταν για να σωθούν από την μανία των Τσετών –Τούρκων γεννήθηκε ο Πατέρας μου το 1922.
Η γιαγιά μου τον σπαργάνωσε στους μύλους της προκυμαίας της ΧΙΟΥ. Αλλά είδε ότι το παιδί είχε ένα σημάδι στο δεξί του ποδαράκι σαν κότσι (αιμαγγείωμα).

Τότε θυμήθηκε ότι ανήμερα του ΑΓΙΟΥ ΣΥΜΕΩΝ όταν ήταν έγκυος έκανε δουλείες.

Στην Μικρά Ασία υπήρχε η παράδοση αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδος ότι οι έγκυες δεν πρέπει να κάνουν δουλειές ανήμερα του ΑΓΙΟΥ ΣΥΜΕΩΝ γιατί τα παιδιά βγαίνουν με ένα σημάδι.

Το παιδί – ο πατέρας μου μεγάλωνε και όταν έπαιζε με τα άλλα παιδάκια το κότσι (αιμαγγείωμα) στο πόδι του κτυπούσε και αιμορραγούσε

ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ… ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

π. Δημητρίου Μπόκου
Οι αληθινοί Έλληνες ενδιαφέρονται να μαθαίνουν την ιστορία τους. Οι αληθινοί Έλληνες αγαπούν την πατρίδα τους και το γένος ολόκληρο, έστω και αν είναι διασκορπισμένο στα πέρατα της γης. Οι αληθινοί Έλληνες είναι γνήσιοι πατριώτες, ασπαζόμενοι το ομηρικό απόφθεγμα: «Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης». Θεωρούν αλάνθαστη επιλογή το να υπερασπίζονται την πατρίδα.

† Ο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός

Ο Άγιος Μάξιμος, σπουδαία προσωπικότητα του 16ου αιώνα, έμεινε στην ιστορία με την προσωνυμία «Γραικός», δηλαδή «Έλληνας». Είναι ο Έλληνας φωτιστής των Ρώσσων που ανακηρύχθηκε άγιος τόσο από το Οικουμενικό Πατριαρχείο όσο και από το Πατριαρχείο Μόσχας το 1988. Ήδη, όμως, από τα μέσα του 16ου αιώνα είχαν αρχίσει να συντάσσονται βίοι του Οσίου Μαξίμου του Γραικού και διηγήσεις για τα θαύματά του και από το τέλος του 17ου αιώνα το όνομά του να αναγράφεται στα αγιολόγια των ετησίων ρωσικών ημερολογίων, να αγιογραφούνται οι πρώτες εικόνες του και να γράφονται τροπάρια προς τιμήν του.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...