Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

† Ἀσματική Ἀκολουθία τῶν Ὁσίων Ἁγιορειτῶν Πατέρων

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018

Μύρισε Στενά Βοσπόρου. Οι ΗΠΑ προτείνουν ναυτικό αποκλεισμό της Ρωσίας.

ΦΩΤΟ: η «ΤΠΚ Δανίολος» του ΠΝ περνά σαν φάντασμα την Πρωινή Ομίχλη της 29ης Ιουλίου του 2015 στα Στενά του Βοσπόρου, ενώ Τούρκοι ψαράδες και ναυτικοί τρίβουν τα μάτια τους….
Από την στιγμή που μπήκε στο μυαλό τους, όλα τα άλλα  έρχονται με σειρά.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τον τελευταίο καιρό η επικαιρότητα βρίθει από ειδήσεις που αναβαθμίζουν το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης δίπλα στα Δαρδανέλια με σκοπό την προώθηση ενεργειακών project και άλλων αναπτυξιακών έργων.

Ευπρόσδεκτα όλα αν δεν υπήρχαν μνημόνια και υπερταμείο.

Η Ελλάδα με το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ και τους ναυτικούς διαδρόμους που κατεβαίνουν από τα Δαρδανέλια προς Συρία – Μέση Ανατολή και Σουέζ αναβαθμίζεται ως το καλύτερο κεφαλοτύρι σε  γεωπολιτική ποντικοπαγίδα ανάμεσα σε Δύση και Ρωσία.

Φυσικά είναι  μέσα σε όλα αυτά και ο αστάθμητος παράγοντας που λέγεται εξωτερική  τουρκική πολιτική ή παζάρι η οποία μπορεί να παράγει από νέα πραξικοπήματα μέχρι τούμπες στο λεπτό .

Έτσι στο μυαλό κάποιων έρχονται λαμπρές ιδέες

«US Interior Secretary: Naval Blockade is an Option for Dealing with Russia

Αμερικανός υπουργός εσωτερικών : Ο Ναυτικός αποκλεισμός είναι μια επιλογή για την αντιμετώπιση της Ρωσίας

Σαν να λέμε να πατάς τον πόδι της αρκούδας και να νομίζεις ότι θα μείνει ήσυχη.

«Ο Αμερικανός υπουργός Εσωτερικών πρότεινε τον  ναυτικό αποκλεισμό της Ρωσίας ως έναν τρόπο να πιέσει τη Μόσχα  να βγει έξω από το παιχνίδι  της αγοράς ενέργειας.

Μιλώντας την Παρασκευή σε μια εκδήλωση του κλάδου για την Ενέργεια Καταναλωτών στο Πίτσμπουργκ, ο υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ, Ryan Zinke, δήλωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών μπορεί να εμποδίσει τη Ρωσία, εάν χρειαστεί, για να  κρατήσει υπό  τον έλεγχο του  τις  ενεργειακές  προμήθειες  στη Μέση Ανατολή όπως συμβαίνει στην Ευρώπη.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αυτή την ικανότητα, με το Πολεμικό Ναυτικό μας, να επιβεβαιώσουν ότι οι θαλάσσιοι διάδρομοι ναυσιπλοίας  είναι ανοιχτοί  και, αν χρειαστεί, να μπλοκάρουν ... για να βεβαιωθούμε ότι η ενέργειά   πηγαίνει εκεί που πρέπει στην αγορά", δήλωσε ο Zinke.»
https://sputniknews.com/us/201809301068461622-zinke-russia-naval-blockade/

«ο Zinke παρακολούθησε την εκδήλωση αυτή  για να εξηγήσει για ποιο λόγο  η τεχνολογία fracking, ως αναφορά την σχιστολιθική ενέργεια έδωσε στις ΗΠΑ ένα πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων της Ρωσίας και Ιράν, καθιστώντας τις ΗΠΑ λιγότερο εξαρτημένες από τις ξένες πηγές ενέργειας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών πιστεύει ότι ο λόγος για τον οποίο η Ρωσία εισήλθε στη Μέση Ανατολή είναι το εμπόριο υδρογονανθράκων.

Επίσης δήλωσε ο Zinke, ότι η ρωσική οικονομία εξαρτάται αποκλειστικά από την ικανότητά της να πωλεί ενέργεια.

"Πιστεύω ότι οι λόγοι για τους οποίους βρίσκονται στη Μέση Ανατολή είναι ότι θέλουν να προμηθεύσουν ενέργεια όπως ακριβώς κάνουν στην Ανατολική Ευρώπη να το κάνουν δηλ.  και στην  νότια κοιλιά της Ευρώπης".

Απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ πρέπει να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία και το Ιράν, ο Zinke δήλωσε ότι «υπάρχουν δύο τρόποι».

"Υπάρχει η στρατιωτική επιλογή, την οποία δεν θα προτιμούσα. Και υπάρχει η οικονομική επιλογή", είπε.

"Η οικονομική επιλογή για το Ιράν και τη Ρωσία είναι, περισσότερο ή λιγότερο, η μόχλευση και η αντικατάσταση των καυσίμων."

"Μπορούμε να το κάνουμε αυτό επειδή ... οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου και σχιστολιθικού  φυσικού αερίου", πρόσθεσε ο Zinke.

Η αμερικανική κυβέρνηση του Donald Trump αντιτάχθηκε στα νέα σχέδια της Ρωσίας που αποσκοπούν στην παροχή πετρελαίου και φυσικού αερίου σε άλλα έθνη, όπως ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Το γεγονός  αυτό σε πολλές περιπτώσεις προέτρεψε τους Ευρωπαίους συμμάχους των ΗΠΑ να αναστείλουν την κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2, ο οποίος θα διασχίζει τη Βαλτική Θάλασσα με  ένα κόμβο στη Γερμανία, παρακάμπτοντας την Ουκρανία.

Η Ουάσιγκτον, η οποία επιδιώκει να προωθήσει τις προμήθειες σχιστολιθικού αερίου  στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει επανειλημμένα εκφράσει την αντίθεσή της στο σχέδιο αυτό της Ρωσίας , υποστηρίζοντας ότι ήταν το μέσο πολιτικού ελέγχου που χρησιμοποίησε η Ρωσία για να ασκήσει πίεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Nord Stream 2 είναι μια κοινοπραξία της ρωσικής Gazprom με την Engie της Γαλλίας, την OMV AG της Αυστρίας, την Ολλανδική Royal Dutch Shell και την Uniper και τη Wintershall της Γερμανίας. Στόχος της είναι η παράδοση 55 δις κυβικών μέτρων ρωσικού φυσικού αερίου ετησίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση.» ΠΗΓΗ
https://sputniknews.com/us/201809301068461622-zinke-russia-naval-blockade/

Και αν όλα αυτά αφορούν τον Nord Stream 2 σκεφτείτε τι θα γίνει με τον Turkish stream ρωσοτουρκικών συμφερόντων που  διέρχεται μέσω Κωνσταντινούπολης – ΣΤΕΝΩΝ – Αν Θράκης προς τις χώρες της ΕΕ;;

Λέτε να ξεκίνησε ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και δεν το πήραμε χαμπάρι;;

Όμως μύρισε ΣΤΕΝΑ ΒΟΣΠΟΡΟΥ

Τίποτε αγαπητοί μου από αυτά που είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ έπεσε έξω , ούτε πρόκειται να πέσει.

«οι δήθεν φίλοι μας θα μας βοηθήσουν γιατί το μυαλό τους είναι στα Στενά, τα Δαρδανέλια και την Ευρωπαική Τουρκία»

«στο τέλος όμως θα την πατήσουν οι δήθεν φίλοι μας ( βλ. Δυτικούς) και οι άλλοι ( βλ. Ρώσους) που θα κατέβουν για τα δικά τους συμφέροντα στα ΣΤΕΝΑ»

Άλλωστε αυτό το ξεπούλημα που γίνεται με την ιστορία της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας έχει σχέση με ενεργειακά και άλλα συμφέροντα.

Το άδικον και το ψεύτικο δεν το ευλογεί ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ, το τραντάζει όπως καταρρέουν οι χαλβάδες.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς σε δαιμονιώδη και δύσκολα χρόνια

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...