Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

† Ἀσματική Ἀκολουθία τῶν Ὁσίων Ἁγιορειτῶν Πατέρων

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018

Η ΠΑΝΑΓΙΑ πρόσταξε το κατάλληλο πρόσωπο για την απελευθέρωση των δύο απαχθέντων νέων μας;

Οι πληροφορίες πλέον συγκλίνουν και δείχνουν πρόσωπα. Το θαύμα της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ να λευτερώσει τους δυο αιχμαλώτους  στρατιωτικούς μας ανήμερα της Κοιμήσεως ΤΗΣ ,  τον Αύγουστο του 2018, είναι από τα μεγαλύτερα Θεο - σημεία και πρέπει να διαλαληθεί.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η ΠΑΝΑΓΙΑ δεν άφησε την Ελλάδα. Η ΠΑΝΑΓΙΑ έκανε το θαύμα αυτό επειδή χιλιάδες πιστοί, Εκκλησίες , Ιερές Μονές , Ιερά θυσιαστήρια σήκωσαν ικετευτικές προσευχές με πόνο στην Μητέρα του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ να λευτερώσει τους δυο στρατιωτικούς που σάπιζαν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.
«Σύμφωνα  με δημοσίευμα, ένας πολιτικός της κεντρικής πολιτικής σκηνής συναντήθηκε με τις οικογένειες των δύο στρατιωτικών στην Ορεστιάδα και πρότεινε στις μητέρες τους να στείλουν επιστολή στη σύζυγο του Ερντογάν, Εμινέ, απευθυνόμενες σε αυτήν ως μάνα προς μάνα.  

«Ο γιος μου μού είπε να μην παρακαλέσω κανέναν», ήταν η κάθετη απάντηση της μητέρας του Άγγελου Μητρετώδη, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο για περαιτέρω συζήτηση. 

Επειδή λοιπόν η μητέρα του Άγγελου δεν πήγε να
παρακαλέσει την σύζυγο του Ερντογάν, πήγε η Μητέρα όλου του Κόσμου και την πρόσταξε!»

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ»

Ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου γίναμε αποδέκτες συγκλονιστικής  πληροφόρησης. Γνωρίζουμε ότι χείλη ιερέως δεν ψεύδονται , αποφασίσαμε να την αναφέρουμε ώστε να ψηλαφήσουμε μια εκδοχή του ανέλπιστου γεγονότος ξημερώματα της 15 Αυγούστου.

Φυσικά ο καθείς μπορεί να τα δεχτεί ή να τα  απορρίψει ή ακόμα και να σκανδαλιστεί η να συκοφαντήσει .

Αναφέραμε λοιπόν

«Αν αληθεύει βιώνουμε τρομακτικά πράγματα. 

Όμως η μαρτυρία- δημόσιος λόγος κληρικού προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα κατά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού μετά την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη της Θεσσαλονίκης μας εξηγεί πολλά και μας συγκλονίζει. 

Μας τα πληροφορήσανε πριν λίγες ώρες και ζητήσαμε μέσω αγαπητού φίλου που άκουσε τα παρακάτω την ευλογία του κληρικού να τα μεταφέρουμε και εμείς με την σειρά μας στους καλοπροαίρετους πιστούς. 

Είπε ο κληρικός 

«αγαπητά μου παιδιά υπάρχουν μαρτυρίες– πληροφορίες για το μεγάλο ΘΑΥΜΑ που έκανε η ΠΑΝΑΓΙΑ μας να λευτερώσει τα δυο παλληκάρια μας ανήμερα της εορτής της» 

«ίδια η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ παρουσιάστηκε στην γυναίκα του Ερντογάν λίγα 24 ωρα πριν τον δεκαπενταύγουστο και της πρόσταξε: 

Να πει στον άνδρα της να λευτερώσει τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς διαφορετικά ολόκληρη η οικογένεια της θα έχει άσχημο τέλος»

Από εχθές το βράδυ Έλληνες και ξένοι αναλυτές προσπαθούν να καταλάβουν τι έπιασε ξαφνικά τον Ερντογάν και απελευθερώνει επιλεκτικά πρόσωπα; 

Από εχθές το βράδυ προβληματιζόμαστε γιατί ο σουλτάνος να θέλει να εξυψώσει το θρησκευτικό συναίσθημα του Έλληνα ανήμερα της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου; 

Γιατί δεν επέλεξε να λευτερώσει τα δυο παλληκάρια μας μια επόμενη μέρα ώστε να μην συνδέσει το γεγονός αυτό με την ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ; 

Φαίνεται ότι ο Ερντογάν πήρε σοβαρά την γυναίκα του και αυτό που της διαμήνυσε η ΠΑΝΑΓΙΑ . 

Δεν του ήρθε ξαφνικά και κατακέφαλα  του τούρκου  εισαγγελέα  στην  Αδριανούπολη να αποφυλακίσει με αυτό το παράδοξο σκεπτικό τους Έλληνες στρατιωτικούς αν ο ίδιος δεν είχε άνωθεν προεδρική εντολή.

Δηλ. ότι «οι Έλληνες πάση θυσία πρέπει να παραδοθούν στις οικογένειες τους για να εορτάσουν στην Ελλάδα την γιορτή της Παναγίας»

 η Emine Erdoğan δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο

Αν έχεις την εντύπωση ότι η Emine Erdoğan είναι μια άβουλη, υποταγμένη σύζυγος, στις υπηρεσίες του σουλτάνου Recep Tayyip Erdoğan, καιρός να αναθεωρήσεις.

Είναι η απόδειξη πως πίσω από ένα σκληροπυρηνικό άντρα, κρύβεται μια έξυπνη γυναίκα, που κινεί αριστοτεχνικά τα νήματα.
|της Κωνσταντίνας Γεωργίου|

Ακόμα κι όταν πρέπει να τρέξει να ψωνίσει τις πανάκριβες, custom made, μαντίλες της.

Και το εκπληκτικό που κυκλοφορεί τελευταία: Η Εμινέ είναι κρυπτοχριστιανή!!!

Τη μέρα που ο καλός της επικράτησε στις εκλογές του 2014, οι κάμερες ζούμαραν στα σεμνά σταυρωμένα χέρια της… τα οποία όμως ήταν φορτωμένα με πολύτιμα πετράδια.

Η Emine Erdoğan, άλλωστε, δεν είναι αυτό που φαίνεται. Δηλαδή; Μια μονόχνωτη μουσουλμάνα – που περιορίζεται στις κουζίνες των τριών παλατιών της – και μια απροκάλυπτη νοσταλγός της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και των παραδόσεων.

Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή και το πραξικόπημα παρωδία, τα διεθνή ΜΜΕ έφτιαξαν το πορτρέτο μιας σπάταλης, επιπόλαιης και ρηχής γυναίκας, που έχει ως μόνη έγνοια τις μαντίλες από φίνα υφάσματα και τις κομψές γόβες.

Είναι όμως όντως έτσι;
Η Emine Erdoğan ξέρει πολύ καλά ποια είναι η θέση της. Μερικά βήματα πίσω από τον Τούρκο πρόεδρο.

Αυτό ισχύει, όμως, όταν βρίσκονται στο μικροσκόπιο των πολιτών της χώρας, των πολιτικών του αντιπάλων και των ισχυρών αρχηγών του κόσμου.

Γιατί όταν κλείνει η βαριά πόρτα του σπιτιού τους, η Emine μετατρέπεται στο μυστικό όπλο του Tayyip.

Του δίνει συμβουλές και φιλοτεχνεί επιμελώς το δημόσιο προφίλ του.

Εκείνη ξέρει πώς να ισορροπεί με δυναμισμό και χάρη σε επιχειρηματικές σχέσεις και κρίσιμα δείπνα και συνάμα να κρατά τα ηνία του νοικοκυριού, των ακινήτων και της «τερατώδους» περιουσίας τους.

Είναι δε τόσο ικανή, που είναι ο συνδετικός κρίκος της οικογένειάς της, δηλαδή του άντρα της, των δυο γιων της –του Ahmet Burak και του Necmettin Bilal- και των δυο κόρων της –της Sümeyye και της Esra.

Και μπορεί να τιμά το όνομά της, που σημαίνει έμπιστη, αλλά η Emine δεν είναι το φερέφωνο ενός σύγχρονου σουλτάνου.

Σάλος είχε ξεσπάσει παλαιότερα όταν η σύζυγος του Τούρκου προέδρου είχε επισκεφτεί ελληνορθόδοξη εκκλησία και μάλιστα, όχι μόνο άναψε κερί, αλλά παρακολούθησε και τη θεία λειτουργία.

Φώτο  η Εμινέ πίνει από αγίασμα;
Τότε, υπήρχε η κατηγορία ότι πρόκειται για κρυπτοχριστιανή και φανταζόμαστε τι σκάνδαλο είχε προκύψει, η σύζυγος του Ερντογάν να έχει άλλη θρησκεία.

Το γεγονός “θάφτηκε” γρήγορα αλλά τα αποτελέσματα του φάνηκαν, αφού πολλοί μουσουλμάνοι καταφεύγουν σε ελληνορθόδοξες εκκλησίες για να προσευχηθούν και να βρουν σωτηρία σε κάποιο πρόβλημα τους.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε, χιλιάδες Τούρκοι πηγαίνουν σε εκκλησίες της Κωνσταντινούπολης και ζητούν από τον Θεό να τους γιατρέψει ή να τους σώσει από τα βάσανα τους.

Η 61χρονη Emine δεν κάνει τυχαίες δηλώσεις, όπως ούτε τυχαίες είναι οι εμφανίσεις της σε εκδηλώσεις μειονοτήτων και γυναικείες οργανώσεις.

Όπως εύστοχα είχε παρατηρήσει η γαλλοτουρκικής καταγωγής κοινωνιολόγος Nilufer Gole, η κυρία Erdoğan παραμένει ένα βήμα πίσω από τον σύζυγό της, αλλά δεν είναι αόρατη.

Ο Recep Tayyip Erdoğan δεν ξεχνά ότι της χρωστά πολλά, γι’ αυτό και φροντίζει –εννοείται, χωρίς να είναι διακριτικός- να μην γράφεται τίποτα για εκείνην στον τουρκικό Τύπο.

Και παρόλο που η Emine Erdoğan είναι φανατική υποστηρίκτρια της μαντίλας –στο παρελθόν είχαν παίξει μέχρι και ξύλο στο τουρκικό Κοινοβούλιο όταν μαθεύτηκε πως της απαγορεύτηκε η είσοδος σ’ ένα στρατιωτικό νοσοκομείο λόγω του χιτζάμπ – και υπερασπίζεται με πάθος κάθε ισλαμική αξία, δεν μεγάλωσε έτσι. Γεννημένη το 1955, σε μια πενταμελή οικογένεια, αραβικής μειονότητας, αγαπούσε τη γρήγορη οδήγηση, τα σπορ αμάξια και τα ωραία ρούχα –σε αυτό πάντως δεν έχει αλλάξει. Πού λόγος για μαντίλα. Όταν της την επέβαλλε ο κατά ένα χρόνο μεγαλύτερός της αδελφός, σκέφτηκε μέχρι και την αυτοκτονία. Ήταν ένα κορίτσι, μόλις 15 χρόνων, που της άρεσε να διαβάζει μυθιστορήματα και ποίηση, καθώς και να ακούει μοντέρνα μουσική. Αν ήθελε να συνεχίσει να μένει στο πατρικό της, όμως, δεν είχε άλλη επιλογή από το να υπακούσει. Από τότε, κάτι άλλαξε. Έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς της, ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ [ΒΟΜΒΑ! Η γυναίκα του Ερντογάν είναι Χριστιανή Ορθόδοξη;] Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr© www.rodospress.gr
http://www.rodospress.gr/index.php/2014-07-25-00-36-22/2014-07-25-00-36-25/20391-emine-erdogan
http://ellinonea.blogspot.com/2017/12/emine-erdogan.html

ΑΒΥΣΣΟΣ η ψυχή του ανθρώπου.

Όμως ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ οικονομεί τα πράγματα και μας δίνει ΜΗΝΥΜΑ.

Γρηγορείτε  αδελφοί,  το ΘΑΥΜΑ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...