Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

☦ “Τίς Θεός μέγας ὡς ὁ Θεός ἡμῶν; σύ εἶ ὁ Θεός ὁ ποιῶν θαυμάσια μόνος”

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018

Μήπως συμφώνησαν την πιθανότητα σε παγκόσμιες διαθρησκευτικές μάχες η Αλβανία πρέπει να κατευθυνθεί από ξένες μυστικές υπηρεσίες;

Η φώτο είναι ενδεικτική ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι ΓΡΗΓΟΡΟΥΣΑ σε όλα τα μέτωπα.
Όταν τα τελευταία 24ωρα η ίδια η Αλβανία ανησυχεί αυτό σημαίνει και για εμάς πολλά. Η απειλή από την Αλβανία μετά το άνοιγμα του εθνικού προβλήματος μας με τα Σκόπια λαμβάνει σάρκα και οστά και μάλλον όπως δείχνουν τα πράγματα θα είναι εισαγόμενη προβοκάτσια που θα δυναμιτίσει την γειτονία της και με εμάς.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
«Να γιατί αναρωτιέται ο  γνωστός  Αλβανός συγγραφέας και αρθρογράφος στην πΓΔΜ,  Κιμ Μεχμέτι,  σχολίασε στη στήλη του τη  δημιουργία ενός ‘αντιτρομοκρατικού γραφείου’ του Ισραήλ στα Τίρανα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το άμεσο αποτέλεσμα της επίσκεψης της υπουργού Άμυνας της Αλβανίας, Όλτα Τζάσκα,  στο Ισραήλ ήταν το άνοιγμα του ‘Ισραηλινού Γραφείου Αντιτρομοκρατίας στα Τίρανα’ που θα διευθύνεται από τη γνωστή ισραηλινή υπηρεσία «Mossad».

Έτσι - γράφει ο συντάκτης- από εδώ και πέρα, όχι πλέον κρυφά, αλλά ανοιχτά, η μυστική υπηρεσία του Ισραήλ αναμένεται να παρακολουθεί τις δραστηριότητες των Αλβανών για να προστατεύσει το Ισραήλ, «επιτηρώντας και καταπολεμώντας τους Αλβανούς τρομοκράτες!».
Και το εκπληκτικό είναι ότι  στις συζητήσεις που έγιναν στα Τίρανα, όσο και στην Πρίστινα, δεν αντιμετώπισαν καθόλου το πρόβλημα, ίσως γιατί όλοι φαίνεται να είναι εξοικειωμένοι με αυτήν τη δυτική ‘αξία’ που εμπλουτίζει τους Αλβανούς!

Ή, μήπως συμφώνησαν την πιθανότητα σε παγκόσμιες διαθρησκευτικές μάχες η Αλβανία πρέπει να κατευθυνθεί από ξένες μυστικές υπηρεσίες!», γράφει ο Μεχμέτι. (Στοιχεία από KohaJone) Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος www.echedoros-a.gr Ιούλιος 22, 2018. 09:00
www.echedoros-a.gr/2018/07/blog-post_463.html

Είναι άξιον λόγου πως η μια πληροφορία κουμπώνει με την άλλη.

Και φυσικό είναι αν κάποιοι δικοί μας προβληματίζονται επ αυτών;

Οι πληροφορίες είναι καταιγιστικές θα προσπαθήσουμε να τις σταχυολογήσουμε και μαζί να ευχαριστήσουμε το έγκυρο ιστολόγιο  Βαλκανικό Περισκόπιο που μας μεταδίδει  νέα.

CIA: «Η Eλληνική μειονότητα της Αλβανίας, Χιμάρα, Βόρειος Ήπειρος, δυνατότητα για πρόβλημα …»

«Οι σχέσεις μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας έχουν επιδεινωθεί αισθητά μετά από τη βίαια επέμβαση στα σύνορα τον Απρίλιο, το τελευταίο περιστατικό στα τρία χρόνια τεταμένων διμερών σχέσεων.

Η Ελλάδα έχει εντείνει τις κατηγορίες για την αλβανική καταπίεση στην ελληνική εθνική μειονότητά της, ενώ τα Τίρανα φοβούνται ότι η Αθήνα έχει σχέδιο για τους Έλληνες. 

Οι Έλληνες ισχυρίζονται ότι τα Τίρανα παραβιάζουν συστηματικά τα δικαιώματα της εθνικής ελληνικής μειονότητας με στόχο την εκδίωξή τους από την Αλβανία.

Σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, οι Έλληνες που ζουν στην Αλβανία είναι από 300 έως 500 χιλιάδες, ενώ σύμφωνα με την αλβανική κυβέρνηση, ο αριθμός τους κυμαίνεται από 60 έως 80 χιλιάδες.

Η αμερικανική  Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών ( CIA) δημοσίευσε για πρώτη φορά μυστικά έγγραφα για την κατάσταση της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία το 1994.

Αρχικά, η έκθεση της CIA έχει εκτιμήσει ότι η Ελληνική κοινότητα στην Αλβανία φαίνεται σχετικά αθόρυβη, αλλά εμπεριέχει μεγάλες δυνατότητες, οι οποίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν αναστάτωση και αστάθεια στην Αλβανία.

Στην έκθεση αναφέρεται η τιμωρία 5 μελών της «Ομόνοιας» (Ελληνική Πολιτική Οργάνωση), και στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να τους απελευθερώσει ως αποτέλεσμα της παρέμβασης της αμερικανικής κυβέρνησης.

Την μαζική επιστροφή των εκατοντάδων χιλιάδων Αλβανών προσφύγων από την Ελλάδα, απέκλεισε η ελληνική κυβέρνηση, όταν ο πρώην πρόεδρος Μπερίσα συνεργάσθηκε με την μυστική υπηρεσία πληροφοριών και εξέφρασε αντιρρήσεις στην τιμωρία των Ελλήνων ηγετών της μειονότητας, μια πράξη που θα έδειχνε την κακή κατάσταση των Ελλήνων που ζουν στην Αλβανία.

Η έκθεση αναφέρει ότι η κατάσταση είναι ανησυχητική καθώς οι περιουσίες της ελληνικής κοινότητας, ακόμη και η Ορθόδοξη Εκκλησία  εξακολουθούν να ελέγχονται από την αλβανική κυβέρνηση, ενώ εναντίον του Ορθόδοξου Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου, δημιουργήθηκε ένα μεγάλο αλβανικό εθνικιστικό μέτωπο.

Η έκθεση παρουσιάζει ένα ειδικό κεφάλαιο για τη Βόρειο Ήπειρο και τις Ελληνικές εδαφικές διεκδικήσεις, οι οποίες βασίζονται σε ορισμένες διεθνείς συμβάσεις, τις οποίες η Αλβανία δεν έχει επικυρώσει..» 
(Στοιχεία από:https://www.cia.gov/library/readingroom/docs/DOC_0005657435.pdf
https://www.cia.gov/library/readingroom/document/0005657435
https://smarkos.blogspot.com/2018/06/smanalysis-declasified-intelligence.html) https://www.echedoros-a.gr/2018/06/cia.html

Η ΕΛΛΑΔΑ βρίσκεται σε δαιμονική μέγγενη 

Το παρακάτω κυκλοφόρησε και μετά το διέψευσε η αλβανική πλευρά.
Αλλά και σαν φήμη όμως προκαλεί και προβληματίζει και δείχνει τα παίγνια που παίζονται στα Δυτικά Βαλκάνια την στιγμή που νεοθωμανισμός στην τουρκία βράζει και η Συριά αδειάζει από τζιχαντιστές που γεμίζουν άλλες χώρες.

«Ό Έντι Ράμα έτοιμος να δεχθεί το αίτημα των ΗΠΑ για προστασία των μαχητών του ISIS»  

«Η Αλβανία θα καταστεί κέντρο συντονισμού για τους μαχητές που επιστρέφουν από το ‘Ισλαμικό κράτος’ στα Βαλκάνια, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα στο συνέδριο εναντίον του βίαιου εξτρεμισμού, που έλαβε χώρα στα Τίρανα αυτήν την εβδομάδα, γράφει ο διευθυντής Συμβούλων Στρατηγικής της Μέσης Ανατολής Μασούντ Κονταμπαντέ. 

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δεν έδωσε στη δημοσιότητα πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το σχέδιο ή τους όρους που αποτέλεσαν αντικείμενο διαπραγμάτευσης. 

Αυτή η ασάφεια δημιούργησε μια κριτική για το γεγονός ότι ο Ράμα δεν ενημέρωσε το Κοινοβούλιο για αυτό το ζήτημα που έχει μεγάλη σημασία για τη χώρα του, αλλά  και ότι ο ίδιος δεν είναι απολύτως σαφής. 

Η Αλβανία έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για να στεγάσει ανεπιθύμητους. 

Το 2005, οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν πέντε κρατούμενους από τον Κόλπο του Γκουαντάναμο. 

Μεταξύ 2013 και 2016, η Ουάσιγκτον  έφερε  2.901 εκτοπισμένους εξτρεμιστές Μουτζαχεντίν Χαλκ (MEK) από το Ιράκ στην Αλβανία, η οποία προσπαθούσε να τους εκδιώξει από το 2003. 

Τώρα, η διοίκηση Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρει ότι η Αλβανία θα φιλοξενήσει μαχητές του ‘Ισλαμικού κράτους’ (ISIS, IS) που κατάγονται από την περιοχή των Βαλκανίων. 

Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Μπαρδύλ Κολτσάκου, επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών και Ασφάλειας στην Αλβανία «έχουμε τη σωστή εμπειρία να συμβάλλουμε στη μελέτη και την αντιμετώπιση του φαινομένου των ξένων μαχητών».  

«Ταυτόχρονα, φήμες διαδόθηκαν ότι οι χήρες και τα ορφανά των δολοφονηθέντων ισλαμιστών του ISISθα μεταφερθούν σύντομα σε εγκαταλελειμμένα κτήρια των ΜΕΚ στην αλβανική πρωτεύουσα, Τίρανα. 
Τέτοιες φήμες ρίχτηκαν εκείνη την εποχή. Τώρα φαίνεται ότι η αλήθεια είναι πολύ χειρότερη. Οι σημερινοί μαχητές του ‘Ισλαμικού κράτους’ θα σταλούν στην Αλβανία. 

Ωστόσο, είναι πιθανόν οι ισλαμιστές του ISIS να ακολουθήσουν μια πορεία παρόμοια με τους Μουτζαχεντίν στην Αλβανία.» (Στοιχεία από το αλβανικό Βold Νews)  The Hellenic Information Team  Ιούνιος 11, 2018. 00:08  https://www.echedoros-a.gr/2018/06/isis_11.html

Δείτε και αυτό που συμπληρώνει το παζλ 

«Η Αλβανία περιμένει το «οκ» των Σκοπίων για δημιουργία μεγάλων προσφυγικών στρατοπέδων»  

«Η Αλβανία είναι έτοιμη να υποστηρίξει την πρωτοβουλία της Αυστρίας και της Δανίας για τη δημιουργία μεγάλων προσφυγικών στρατοπέδων, αλλά αυτό πρέπει πρώτα να το συζητήσει με τις γειτονικές χώρες, κυρίως με τα Σκόπια. 

«Η Αλβανία είναι έτοιμη να χτίσει μεγάλα στρατόπεδα για τους μετανάστες που δεν θα εισέλθουν στην ΕΕ και δεν μπορούν  να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους», ανέφερε η υφυπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας, Ρομίνα Κούκο, απαντώντας στην ιδέα της Αυστρίας και της Δανίας για κέντρα ασύλου εκτός της ΕΕ.» Ιούνιος 9, 2018. 20:29 (Στοιχεία από alfa.mk)  The Hellenic Information Team 
http://www.newsnowgr.com/article/1152387/i-alvania-perimenei-to-ok-ton-skopion-gia-dimiourgia-megalon-prosfygikon-stratopedon.html

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017 στην αρθρογραφία μας με τον τίτλο  «Τα μάτια σας δεκατέσσερα δόθηκε το σύνθημα να αλλάξουν τα σύνορα στα Βαλκάνια.»
Αναλύοντας  και έχοντας  πυξίδα τα λεγόμενα των ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ .

«Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ»
Είναι να μην πιστεύει κανείς τα λεγόμενα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ πριν τρεις δεκαετίες ;

«Εσείς οι στρατιωτικοί, την Αλβανία να προσέχετε. Από εκεί θα έρθει η απειλή».  

«Γέροντα, άμα φτύσουμε, οι Αλβανοί θα πνιγούν στο σάλιο μας, και σεις λέτε ότι θα έρθει απειλή από την Αλβανία; Δεν μπορώ να το πιστέψω».  

«Άκου το Γέροντα!», μου απάντησε. (Υποστράτηγος ε.α., Τσιαλίκης Χρήστος, Θεολόγος, Κομοτηνή, Νικολάου Ζουρνατζόγλου, Μαρτυρίες Προσκυνητών, Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, τόμος Β’, σελ 373)  

Δεν τα πάμε εμείς τα πράγματα, τα δρομολογούν σκοτεινά κέντρα και ο λογαριασμός όπως πάντα χρεώνεται στην Ελλάδα αλλά τώρα …όμως.
«Μὴ φοβάστε. Λειτουργοῦν καὶ οἱ πνευματικοὶ νόμοι. Πόνος εἶναι αὐτός. Μιὰ οἰκογένεια εἴμαστε καὶ μᾶς χώρισαν. Σὰν νὰ λένε, αὐτὰ τὰ παιδιὰ νὰ πᾶνε χώρια ἀπὸ τοὺς ὑπόλοιπους. Πονάει αὐτό! Τόσες φορὲς τὴν ἐλευθερώσαμε τὴ Βόρεια Ἤπειρο, τόσα αἵματα, τόσα κρυοπαγήματα! Δὲ θὰ πᾶν χαμένα ὅλα αὐτά». (Ἀθανάσιου Ρακοβαλῆ, «Ὁ πατήρ Παΐσιος μοῦ εἶπε», ἔκδοση 18η, σελ. 76)    

ΣΤΩΜΕΝ καλώς  

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...