Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

“Τῆς μετανοίας ἄνοιξόν μοι πύλας Ζωοδότα· ὀρθρίζει γάρ τό πνεῦμά μου..”

Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018

-ΓΕΡΟΝΤΑ που βρισκόμαστε; -Σε ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, τελείωσε ο Εσπερινός και μπήκαμε στην ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.

άρθρο από 8/3/2016
Εχθές το βράδυ την ώρα που παιζόταν το θρίλερ για το προσφυγικό εις τας Ευρώπας, ένας καλός φίλος  από αυτούς που αγωνιούν εν Χριστώ για τα τεκταινόμενα μου μετέφερε τηλεφωνικά  τον λόγο πασίγνωστου  Γέροντα που και αν κατάκοιτος με την ευχή του και το πλατύ παιδικό  του  χαμόγελο σκεπάζει  ετούτες τις κρίσιμες στιγμές την Ελλάδα από το ιερό του μετερίζι , την πτωχή  αλλά  και πλούσια καλύβα του.

-ΓΕΡΟΝΤΑ που βρισκόμαστε;

-Σε ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, τελείωσε ο Εσπερινός και μπήκαμε στον Όρθρο και την  ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.

Ο Πνευματοφόρος Λόγος  πρέπει να διαδίδεται και να μεταδίδεται ως βάλσαμο στις καθημαγμένες ψυχές μας και μάλιστα  αυτές τις  στιγμές που σήκωσαν τα χέρια τους  ψηλά όλοι οι γεωπολιτικοί αναλυτές και οι ψυχίατροι με αυτά που βιώνουμε από  ώρα σε ώρα.

ΜΈΣΑ στον φετινό χειμώνα – καλοκαίρι  με τις υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή   που άνθισαν ξαφνικά όλα τα λουλούδια  και τα δένδρα.. και συμβαίνουν αποκαλυπτικά και ιστορικά γεγονότα ικανά να σημαδέψουν  τις  ζωές μας.

Έρχεται ο παραπάνω λόγος του ΓΕΡΟΝΤΑ να μας τονίσει την ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ δηλ. την επαγρύπνηση  και ότι ποτέ δεν έπαυσε η  λειτουργική καθημερινότητα μας  να είναι  μια  ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗ  Πανήγυρης  που δένει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον  με τον ΟΥΡΑΝΟ και την ιστορική πορεία της Ελλάδος  που θα ανθοφορήσει ακόμη και μέσα στον “πυρηνικό - πνευματικό  χειμώνα” που ετοιμάζουν κάποιοι για τον εαυτό τους.

Όμως η “ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  των γεωπολιτικών εξελίξεων” που υπονοεί ο Γέροντας  θα τελειώσει με την Μετάληψη  και την  Κατάλυση των ΑΧΡΑΝΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ μέσα στη ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.

Δρ. Κωνσταντίνος  Βαρδάκας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...