Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

† "Τοῦ Σταυροῦ σου τόν τύπον ἐν οὐρανῷ θεασάμενος.."

Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018

Το Ciao amore! το είπε πρώτα ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ και όχι το Spiegel για τα χάλια της Ευρώπης.

Εμείς εδώ βιώνουμε δαιμονική μπόρα και οι  έξω ετοιμάζονται για  οικονομική μπόρα, μάλλον ΤΥΦΩΝΑ. Ο εμπορικός πόλεμος μόλις έγινε παγκόσμιος. Δεν συναινεί σε ελάφρυνση του ιταλικού χρέους η Μέρκελ.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η ονομασία των Σκοπίων  μάρανε τους ξένους  για να την λύσουν  την στιγμή που έχουν να ξεπεράσουν  δικές τους επερχόμενες  οικονομικές εκατόμβες.
Δηλ. στο τσακ της στροφής θέλουν να μας υφαρπάξουν την ονομασία της Μακεδονίας και να την δώσουν σε ένα λαό  που φαίνεται να μην έχει  καμία σχέση με τον Πολιτισμό και την Ιστορία της Μακεδονίας.
Τώρα που όλοι λένε Ciao amore! στην Ευρώπη που γνωρίζαμε μέχρι τώρα, θέλουν να πούμε και εμείς με το ζόρι «σε αποχαιρετούμε Μακεδονία», μη γένοιτο.

Ήρθε ο καιρός που θα πούμε όμως Ciao amore! μνημόνια και ψευτορωμαίικο.

Να γιατί

«Με τίτλο "Ciao amore! Η Ιταλία αυτοκαταστρέφεται και παρασύρει και την Ευρώπη", κυκλοφόρησε το γερμανικό περιοδικό Spiegel. Σε πολυσέλιδο αφιέρωμά του αναφέρεται στο μέλλον της Ιταλίας μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης και πώς αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει ολόκληρη την Ευρώπη και κυρίως την οικονομία της.

"Και τώρα λοιπόν η Ιταλία, ιδρυτικό μέλος της ΕΕ, πυλώνας του ΝΑΤΟ και τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης. Όταν αυτή η χώρα κλυδωνίζεται, τότε σείεται ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Τώρα έρχεται η εκδίκηση για το γεγονός ότι μετά την οριακή παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βρήκε ποτέ τη δύναμη να προβεί σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης. Και επίσης για το γεγονός ότι η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δεν έδωσε ποτέ καμία απάντηση στις ιδέες του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν για την Ευρώπη", παρατηρεί το Spiegel.
Φώτο από www.capital.gr
"Ποτέ δεν υπήρχε πολύς χρόνος για μεταρρυθμίσεις. Τώρα, όμως, με την ιταλική κρίση, ο χρόνος φαίνεται να τελειώνει πραγματικά. Aκόμη και οι αισιόδοξοι δεν περιμένουν κάτι περισσότερο από μια συμφωνία στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή κατά τη σημαντική Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα τέλη Ιουνίου. Ο φόβος ενδεχόμενης κατάρρευσης της Ιταλίας κάνει τώρα ακόμη πιο δύσκολο για την Άγκελα Μέρκελ να κινηθεί προς τον Μακρόν. Διότι ποιος Γερμανός συντηρητικός ψηφίζει ένα νέο προϋπολογισμό για την αντιμετώπιση κρίσεων όταν η πρώτη κρίση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη; Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήθελε να ξεκινήσει με τον Μακρόν μια περίοδο μεταρρυθμίσεων, η Ιταλία όμως την παρασύρει και πάλι στη δίνη της κρίσης. Αυτό δεν ισχύει μόνον για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, αλλά για σχεδόν όλα τα μεγάλα πολιτικά σχέδια", καταλήγει το γερμανικό περιοδικό.
Πηγή: Deutsche Welle http://www.capital.gr/ 2 Ιουνίου 2018

Αλλά το Ciao amore το είπε από το 1992 ένας Αγιορείτης Γέροντας, ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ.

Το καλοκαίρι του 1992 προσκυνητές ρώτησαν το Γέροντα Παΐσιο: «Γέροντα, τι επιπτώσεις θα έχει η ΕΟΚ για την Ελλάδα;»

«Κοιτάξτε παιδιά», απήντησε ο Γέροντας. «Στην Αμερική πήγαν άνθρωποι από διάφορα μέρη. Κουβάλησε ο καθένας το κουρέλι του και έτσι έγινε εκεί μία κουρελού.

Η Αμερική έγινε σαν τον αργαλειό που αφομοίωσε όλα τα κουρέλια.

Στην ΕΟΚ, όμως, οι χώρες που μπαίνουν είναι έτοιμα χαλιά.
Τα χαλιά, όσο και να τα ενώσεις, το ένα πάει από δω και το άλλο απ’ εκεί.

Έτσι, μη φοβάστε για δυσμενείς συνέπειες από την ΕΟΚ. Δεν πρόκειται ποτέ οι χώρες της Ευρώπης να ενωθούν πλήρως, ώστε να μας βλάψουν».

«Πριν από πενήντα χρόνια οι μεγάλοι της ΕΟΚ αιματοκύλισαν τον κόσμο και έχουν τόσο εγωισμό, που δεν ζήτησαν συγγνώμη και δεν ομονοούν μέχρι σήμερα. Είναι δυνατόν να κάνουν κοινό κράτος με κοινά συμφέροντα, όταν θα πρέπει κάθε κράτος να ξεχάσει τα δικά του συμφέροντα; Θα διαλυθεί η ΕΟΚ μας είπε εξ αιτίας του εγωισμού των μεγάλων.»

Άλλη φορά είπε σε προσκυνητές τα εξής:
«Είναι πολύ ζεστό ακόμη το αίμα... Είναι αδύνατο, και θα φανεί αυτό αργότερα, να υπάρξει ποτέ συνεργασία των Άγγλων, των Γάλλων, των Γερμανών, των Ιταλών, των Αυστριακών, κλπ. όταν υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που χάσανε στον Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο τους πατεράδες και τους θείους τους. Είναι ποτέ δυνατόν να ονομάζει ο ένας τον άλλον «σύμμαχε» και να το εννοεί; Μή βλέπουμε τα πράγματα κοντόφθαλμα και μόνο χάριν της Οικονομίας. Θα βγει ο Εθνικισμός στην επιφάνεια και τότε...»  Πηγές: «ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ –Γέροντας ΠΑΪΣΙΟΣ ό ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ, Εκδόσεις Αγιοτόκος Καππαδοκία», «Ο π. Παΐσιος μου είπε» βιβλίο κ. Αθανασίου Ρακοβαλή, , «ΣΚΕΥΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ» βιβλίο Ιερομονάχου Χριστοδούλου Αγγελόγλου, «Πατήρ Παΐσιος Μνήμες» Βιβλίο Πρωτοπρεσβύτερου Μιχαήλ Μακρίδη. https://www.newsbomb.gr/ellada/ekklhsia/story/780842/paisios-tha-vgei-o-ethnikismos-stin-epifaneia-kai-tote-dialyetai-i-eyropi-logo-germanias

ΞΕΚΙΝΗΣΕ και δεν σταματάει
«Σχέδιο ολικής καταστροφής της Γερμανικής «πανίσχυρης» οικονομίας και μαζί με αυτής της ΕΕ και του ευρώ,  έχει θέσει σε ισχύ ο Αμερικανός πρόεδρος που χτυπάει αλύπητα .

Μέτα από σωρεία αποφάσεων για τους δασμούς στον Χάλυβα, στα αυτοκίνητα, και αλλού σε ένα ιδιότυπο πόλεμο με το Βερολίνο, η κρίση στην Ευρώπη είναι πλέον ορατή λόγω μιας σειράς γεγονότων. 

Η Γερμανία, η ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης, έχει κατ’ επανάληψιν μπει στο στόχαστρο του πρόεδρου των ΗΠΑ. Ο κ. Τραμπ ο οποίος έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την έλλειψη αμερικανικών αυτοκινήτων στη γερμανική αγορά.»  https://www.pentapostagma.gr/2 Ιουνίου 2018

ΑΥΤΟ που ξεκίνησε δεν σταματάει,  τα έβαλλαν με την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ στην Ελλάδα, τα έβαλλαν με την ΠΑΝΑΓΙΑ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και  η μισθαποδοσία της αδικίας είναι βαριά.
Τα συλλαλητήρια για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας είναι τα καλύτερα μνημόσυνα για τους προγόνους μας.

Κάθε ένας από εμάς έχει ένα ΑΓΙΟ και ένα Ήρωα στο γενεαλογικό του δένδρο, να πάμε να τους ανάψουμε ένα κεράκι.

ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ

Δρ. Κωσταντίνος Βαρδάκας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...