Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

“Τῆς μετανοίας ἄνοιξόν μοι πύλας Ζωοδότα· ὀρθρίζει γάρ τό πνεῦμά μου..”

Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018

Η ΦΟΒΕΡΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΩΝ 153 ΨΑΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΛΙΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ.

Θ.Π.: ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΒΛΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ 153 ΚΑΙ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ.
ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΜΕ ΜΕΛΑΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ, ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΕΠΙΣΦΡΑΓΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΉ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕ 153 ΨΗΦΟΥΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΘΑ ‘ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΕΝ ΗΛΘΕ ΤΥΧΑΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΘΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟΠΟ...
†ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ

ΜΑΚΑΡΙΑ ΕΥΦΗΜΙΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Μετά την ταφή της Μεγαλόσχημης 'Ηγουμένης Ευφημίας, ή Ηγουμένη Άννα, περίλυπη από πολλά βάσανα, διασχίζοντας τό Κράγκουγιεβατς, αισθάνθηκε την υποχρέωση να περάσει να επισκεφτεί τον πνευματικό της πατέρα Επίσκοπο Βαλεριανό της Σουμάντια. Από αυτόν άκουσε τούς παρακάτω παρηγορητικούς λόγους: “Στην Ηγουμένη Ευφημία εμφανίστηκε διαβήτης εξ αίτιας τών μερίμνων της καί της έντασης τών πνευματικών της αγώνων”.
Πριν τό Μνημόσυνο στις σαράντα ημέρες μετά την κοίμησή της, μία από τις αδελφές πήγε στο Βελιγράδι για να αγοράσει μία επιπλέον ποσότητα ψαριών, επειδή περιμέναμε να φθάσουν περισσότεροι επισκέπτες εκείνη την ημέρα. Επειδή δεν μπορούσε να βρει μεγάλο ψάρι, έπρεπε να κανονίσει την ποσότητα με μικρότερα ψάρια. Όταν γύρισε στο μοναστήρι, ή αδελφή πού ήταν ή μαγείρισσα τυχαία μέτρησε τά ψάρια καί είπε στην αδελφή τί είχε αγοράσει: “Έδώ έχουμε 153 ψάρια”. Αυτός ό αριθμός αμέσως μάς θύμισε την θαυματουργική αλιεία τών Αποστόλων, οι όποιοι δεν είχαν πιάσει τίποτε όλη την νύχτα, αλλά οι όποιοι, όταν εμφανίστηκε ό Αναστημένος Χριστός στην ακτή καί τούς έδωσε την εντολή να ρίξουν ακόμη μία φορά τά δίχτυα τους, τράβηξαν ένα δίχτυ γεμάτο ψάρια—153 στον αριθμό (Ίω. 21:10-11).
Ο 'Άγ. Γρηγόριος ό Διάλογος ερμηνεύει τό περιστατικό αυτό μέ τον εξής τρόπο. Ή ουσία τού νόμου της Παλαιάς Διαθήκης εκφράζεται στις Δέκα Εντολές τού Θεού. Αν αυτό τό πολλαπλασιάσουμε επί τρία, μάς κάνει τριάντα. Αλλά  τά επτά “Αγία Μυστήρια, τά όποια πολλαπλασιαζόμενα μέ τό τρία κάνουν είκοσι ένα, μαρτυρούν την δύναμη τού Θείου νόμου της Καινής Διαθήκης. ’Αν αυτό προστεθεί στο τριάντα καί ξανά πολλαπλασιαστεί επί τρία, μάς κάνει 153 καί δηλώνει την εκπλήρωση της Παλαιάς καί της Καινής Διαθήκης, διά μέσου της Αγίας Τριάδας.
Από αυτό, λοιπόν, μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι ό Κύριος ήθελε να μάς πείσει ότι ή Μητέρα εκπλήρωσε όλες τις υποχρεώσεις της με την ζωή της πάνω στη γη και την τεσσαρακοστή ημέρα εισήλθε στην ουράνια δόξα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΑΝΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
http://miteriko.blogspot.com/2016/09/153.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...