Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

† "Τοῦ Σταυροῦ σου τόν τύπον ἐν οὐρανῷ θεασάμενος.."

Σάββατο, 5 Μαΐου 2018

Εμπλέκεται το KORAL στο ναυτικό συμβάν ανοικτά της Λέσβου;

Μέχρι που θα φτάσει η δολιότητα των τούρκων; Οι γείτονες μετά από χρόνια εντατικών σπουδών πήραν πλέον το πτυχίο τους στα ακριβοπληρωμένα συστήματα ηλεκτρονικών παρεμβολών  που διαθέτουν. Ανήμερα της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Λέσβο  λέτε να είπαν να παίξουν στις ηλεκτρονικές κονσόλες τους;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η συνέχεια ήταν αυτή;  Τι λέει το ΓΕΝ στην ανακοίνωσή του: Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι πρώτες πρωινές ώρες Παρασκευής 04 Μαΐου 2018, εμπορικό πλοίο ΚΑRΜΑΤΕ, σημαίας Τουρκίας, προσέγγισε και επακούμβησε με την κανονιοφόρο ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Λέσβου, εντός Εθνικής Χωρικής Θάλασσας, παραβιάζοντας το Διεθνή Κανονισμό Αποφυγής Σύγκρουσης στη Θάλασσα (ΔΚΑΣ), καθώς το εμπορικό πλοίο ήταν καταφθάνον.»  https://www.militaire.gr/ 4 ΜΑΙΟΥ 2018

Στον χάρτη – ΦΏΤΟ η πορεία της κανονιοφόρου ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ του Στόλου μας, ενώ βρισκόταν σε νατοϊκή αποστολή, όπως έχει καταγραφεί με την τελευταία θέση του.

Όλα θα πρέπει να διερευνηθούν επισταμένα ώστε να μην τα προσεγγίζουμε με  τυχόν σενάρια καθότι τα επόμενα 24ωρα η θρασύτητα των τούρκων μπορεί να ξεφύγει δραματικά.

Αν πούμε ότι ήταν ένα τυχαίο  ναυτικό γεγονός- συμβάν ,  θα συμφωνούσαμε αρκεί  να μην υπήρχε αυτή η σειρά των δόλιων εμπλοκών που είχαμε εκ μέρους των τούρκων το προηγούμενο διάστημα ( εμβολή στα ΙΜΙΑ, Ομηρεία των στρατιωτικών μας, ¨δολοφονία¨ του ήρωα πιλότου μας Γιώργου Μπαλταδώρου και τα όσα μύρια συμβαίνουν στον Έβρο και στην ακτογραμμή του ΑΙΓΑΙΟΥ)

Στο τελευταίο συμβάν

Τι ζάλισε τον τούρκο καπετάνιο και δεν έβλεπε τίποτε;

« Έπαιζαν»  τα όργανα του τουρκικού  φορτηγού πλοίου ;

Ανθρώπινος παράγοντας , αστάθεια οργάνων πλοήγησης ή κάτι άλλο;

«Εντούτοις αναζητούνται ευθύνες στην Ελληνική πλευρά για την μη ύπαρξη έγκαιρων ελιγμών αποφυγής.

Ευθύνες ειδικότερα για το πλήρωμα ενός πολεμικού πλοίου που κινείτο επάνω στην οριογραμμή που χωρίζει τα Ελληνικά από  τα τουρκικά χωρικά ύδατα και θεωρητικά πρέπει να είναι πάντα σε ετοιμότητα, το να μην μπορεί να εντοπίσει έγκαιρα ένα φορτηγό πλοίο 2.000 τόνων που πάει να πέσει επάνω του, ενώ η θάλασσα είναι μπουνάτσα, θεωρείται αδικαιολόγητο.» http://www.pronews.gr/

Από το 2016  και πιο πριν η επικαιρότητα βοά
«Τουρκικό δημοσίευμα http://kokpit.aero/koral-dusman-radar-koredecek αναφέρει :

Συγκεκριμένα, σε  επιλεγμένα σημεία  επί των  μικρασιατικών ακτών θα τοποθετηθούν κινητά συστήματα ηλεκτρονικών παρεμβολών  CORAL. Η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία με την χρήση του συστήματος αυτού θα διαθέτει  δυνατότητα παρεμβολής και στις τρεις διαστάσεις, θάλασσα, στεριά και αέρα»   https://www.pentapostagma.gr/26 Ιουνίου 2015, 8:31 μμ

«Αυτά είναι τα KORAL με τα οποία η Τουρκία “τυφλώνει” αντίπαλα ραντάρ !»

«Σύστημα που απενεργοποιεί τα ραντάρ των αντίπαλων χωρών κατασκευασμένο στην Τουρκία παρέλαβε και ενεργοποιεί επιχειρησιακά η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

Πρόκειται για το Κινητό Σύστημα Ηλεκτρονικού Πολέμου KORAL που αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από την Στρατιωτική Ηλεκτρονική Βιομηχανία της Τουρκίας ASELSAN  και το οποίο κατα τους τουρκικούς ισχυρισμούς μπορεί να αφήσει εκτός λειτουργίας τα ραντάρ των χωρών-στόχων. Είναι ένα ολοκληρωμένο  σύστημα ηλεκτρονικών πληροφοριών ( εντοπισμού , καταγραφής , ραδιοσυχνοτήτων)  SIGINT, καθώς και ένα σύστημα ηλεκτρονικών παρεμβολών μεγάλης εμβέλειας..

Το ΚORAL χρησιμοποιείται επίσης για τον εντοπισμό στόχων και την ταυτοποίηση, εναέριων, επίγειων και θαλάσσιων στόχων έχοντας εμβέλεια 100 χιλιομέτρων αν και δεν υπάρχουν επίσημες προδιαγραφές λειτουργίας που να έχουν εκδοθεί από την Τουρκία.

Το συγκεκριμένο σύστημα, που αποτελείται από το σύστημα ηλεκτρονικής υποστήριξης (KORAL ED) και σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου (KORAL ET), υποστηρίζεται ότι το κατέχουν ελάχιστες χώρες στον πλανήτη. 

To KORAL  αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου Land Based Stand-off Jammer σύστημα, το οποίο είχε συναφθεί τον Ιούλιο του 2009.

Αναλυτές έχουν διατυπώσει την εκτίμηση ότι τα χερσαία αυτά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου θα τοποθετηθούν αμέσως  στις μικρασιατικές ακτές-  Π. Καρβουνόπουλος
 https://www.militaire.gr/04/03/2016 | 08:24

H απόσταση του ναυτικού συμβάντος από την πλησιέστερη μικρασιατική ακτή   άραγε βρισκόταν στην εμβέλεια του συστήματος   Koral;

OXI μόνο ήταν αλλά είχε και τόσο άλλο για να δράσει τυχόν.

«Αναφέρεται επίσης ότι Koral μπορεί να δράσει ταυτόχρονα εναντίον πολλαπλών στόχων, όπως παντός τύπου ραντάρ (αεροσκαφών, πλοίων, επίγειων συστημάτων αεράμυνας κτλ.)

Το σύστημα Koral αποτελείται από δύο ξεχωριστές αυτόνομες μονάδες, επί ισάριθμων φορτηγών οχημάτων βαρέως τύπου (8×8), κάτι που του προσδίδει αξιόλογη ευκινησία αλλά και προστασία από απειλές NBC. Συνδυαζόμενες οι δύο αυτές μονάδες (ευρισκόμενες σε απόσταση έως και 500 μέτρων η μία από την άλλη) απαρτίζουν ένα ολοκληρωμένο συγκρότημα που μπορεί να καλύψει όλο σχεδόν το φάσμα ηλεκτρονικού πολέμου ως προς την αντιμετώπιση των εχθρικών ραντάρ.

Η πρώτη από τις δύο μονάδες ουσιαστικά είναι το σύστημα ESM/ELINT (Koral ED), ενώ η άλλη, ένας ενεργός παρεμβολέας μεγάλης ισχύος και εμβέλειας (Koral ET). Έτσι, η πρώτη αναλαμβάνει τον εντοπισμό και την αξιολόγηση του στόχου και, ακολούθως, η δεύτερη την αδρανοποίησή του μέσω παρεμβολών.

Αν και σε τέτοιες περιπτώσεις οι πληροφορίες που διαρρέουν είναι λίγες και, συνήθως, ελεγχόμενες για την εγκυρότητά τους, στο σύστημα Koral αποδίδεται εμβέλεια της τάξης των 100(κατ’ άλλες πηγές, 150χλμ.).

Αναφέρεται επίσης ότι μπορεί να δράσει ταυτόχρονα εναντίον πολλαπλών στόχων, όπως παντός τύπου ραντάρ (αεροσκαφών, πλοίων, επίγειων συστημάτων αεράμυνας κτλ.) και συστήματα διεύθυνσης βολής/καθοδήγησης πυραύλων, σε ένα ευρύ φάσμα ραδιοσυχνοτήτων.»  http://e-amyna.com/12 Μάϊου 2016

Μετά από τα ανωτέρω εκτεθειμένα θα μπορούσαμε να αναρωτηθούμε πόση σχέση έχουν αυτά με το τελευταίο ναυτικό συμβάν και αν τέτοια συστήματα μπορούν να εξουδετερωθούν εκ μέρους μας ;

Λύσεις υπάρχουν πολλές  αρκεί να υπάρχει θέληση και υπάρχει  διότι τα Μικρασιατικά παράλια είναι οικεία και γνώριμα.

Όμως μας πιάνει το παράπονο γιατί οι μίζες και οι αρπαχτές της μεταπολίτευσης δεν άφησαν σάλιο να σκεφτεί η πατρίδα μας να αντιμετωπίσει αυτόν τον υβριδικό- ηλεκτρονικό πόλεμο που διεξάγεται στο Ελληνικό Αρχιπέλαγος του ΑΙΓΑΙΟΥ.

Αναρωτιόμαστε πόσες φορές παρεμβλήθηκαν οι ΑΓΙΟΙ μας και ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ για να μας σώσουν από τις δολιότητες των τούρκων;

ΚΑΙ πάλι μας σώζουν και θα μας σώζουν έτσι που μπλέξαμε.

Δεν έχουμε άλλο τίποτε να πούμε μόνο τούτο.

Ας ενωθούμε ως Έλληνες και ας κάνουμε το ηρωικό φρόνημα την πιο εξελιγμένη ηλεκτρονική παρεμβολή εναντίων των μογγόλων.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...