Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

☦ Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης (25 Ιουλίου 1924 - 12 Ιουλίου 1994)

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018

Τουρκία και ψευδοκράτος φέρνουν γεωτρύπανο στην Κύπρο – Ευθεία πολεμική πρόκληση

Ευθεία πολεμική πρόκληση επιδιώκουν η Τουρκία με το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα της Κύπρου. Το κατοχικό καθεστώς διατρανώνει ότι σύντομα γεωτρύπανο τουρκικών συμφερόντων θα βρίσκεται στην Κύπρο.
«Η Τουρκία ενεργεί στην Μεσόγειο με βάση το διεθνές δίκαιο» δηλώνει στο τουρκικό κρατικό πρακτορείο Ανατολή ο πρώην «υπουργός οικονομικών και ενέργειας» του ψευδοκράτους, Σουνάτ Ατούν και ο ίδιος εκτιμά ότι σύντομα η πλατφόρμα που απέκτησε πρόσφατα η Τουρκία θα έρθει στα ανοικτά του κόλπου Τρικώμου – Μπογάζι και θα προχωρήσει σε γεώτρηση.
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε δηλώσεις στον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου στα κατεχόμενα, ο κ. Ατούν είπε ότι προβαίνουν σε κινήσεις με βάση τις συμφωνίας που υπέγραψε το ψευδοκράτος με την Τουρκία το 2011 και το 2012 και την παράνομη «αποκλειστική οικονομική ζώνη» την οποία είχαν ανακοινώσει τότε.
«Τα βήματα αυτά έχουν να κάνουν με τα χωρικά ύδατα της Κύπρου, ωστόσο το Τεμάχιο 6 είναι μια περιοχή που έχει μείνει στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας».
Η Τουρκία, συνέχισε, στη δική της περιοχή εάν θέλει κάνει έρευνες, εάν θέλει κάνει ασκήσεις και εάν θέλει παρεμβαίνει προς όσους παραβιάζουν την περιοχή, ισχυριζόμενος ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει σφετεριστεί το τεμάχιο 6 και προέβησαν παράνομα εκεί σε έρευνες και γεώτρηση.
Να σημειωθεί ότι μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα «υπουργός ενέργειας» του ψευδοκράτους δεν σχολίασε τα όσα συμβαίνουν τώρα στο Τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ. http://www.tribune.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...