Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

† "Πάντων, προστατεύεις ἀγαθή, τῶν καταφευγόντων ἐν πίστει, τῇ κραταιᾷ σου χειρί"

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018

ΑΝΤΙ να περάσουν αυτοί τον ΕΒΡΟ θα διαβούμε εμείς για ΠΟΛΗ.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Την ώρα που έκαναν χθες οι τούρκοι  άσκηση διάβασης του ποταμού Έβρου,  ένα Ουράνιο Τόξο βγήκε ακριβώς από πίσω τους, όπως και φαίνεται αχνά στην φωτογραφία.
Το Ουράνιο Τόξο σκιαγραφούσε τον ορίζοντα της Καθ Ανατολής. Ας το πούμε σύμπτωση.

Όμως ο τούρκος τα τελευταία 24 ωρα φόρεσε την συνηθισμένη στολή του και αρμάτωσε όλη την συνοριογραμμή από Έβρο- Ίμια- Καστελλόριζο – Κύπρο για να τον δούμε και να φοβηθούμε τον « ετοιμοθάνατο»

Δείτε  τι γράφουν τα δικά μας ΜΜΕ και πως τους παρουσιάζουν:

«Τουρκικές ασκήσεις... παντού - "Πέρασαν" τον Έβρο τουρκικά στρατεύματα - Πλήρης ανάπτυξη με τεθωρακισμένα και πεζικό - Συνεχίζονται οι ασκήσεις στο Αιγαίο

Ασκήσεις σε… όλο το μέτωπο των συνόρων με την Ελλάδα φαίνεται πως επιχειρεί η τουρκικός στρατός, καθώς εκτός από τα όσα γίνονται στο Αιγαίο, άρματα μάχης της γειτονικής χώρας παρατάχθηκαν στον ποταμό Έβρο.

Τα τουρκικά άρματα πέρασαν τον ποταμό στα σύνορα με την Ελλάδα, στο πλαίσιο άσκησης που «τεστάρει» την… επιχειρησιακή ετοιμότητα του τουρκικού στρατού.

Η άσκηση περιλαμβάνει μονάδες τεθωρακισμένων αλλά και πεζικού, και λαμβάνει χώρα στην περιοχή.» https://www.newsit.gr/ 15/02/2018 20:52

Όχι μόνο «πέρασαν τον Έβρο» μέσα σε εισαγωγικά αλλά κόλλησαν και  στις λάσπες του εξ αιτίας των πρόσφατων βροχοπτώσεων και των μεγάλων ποσοτήτων του νερού που κατεβαίνουν από την Βουλγαρία.

Έτσι οι τουρκαλάδες αρκέστηκαν να βγάλουν  μόνο φωτογραφίες για να τις δείχνουν και να κομπάζουν στα ΜΜΕ.

Λόγω των τελευταίων συγκρουσιακών  εξελίξεων που μας φέρνουν στην ώρα μηδέν, ανατρέξαμε σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις προς ωφέλεια του Εθνικού μας φρονήματος που τούτες τις ώρες θα πρέπει να είναι ακμαιότατο όσες και αν αδικίες πράττουν οι εταίροι εναντίων μας.

«Ει ο Θεός μεθ' ημών ουδείς καθ' υμών»

Μέσα σε αυτό το κλίμα είναι λογικό οι οικογένειες που έχουν τα παιδιά τους στον Ελληνικό Στρατό να ανησυχούν.

Όμως δεν πρέπει να ανησυχούν αλλά να προσεύχονται και να  γρηγορούν

Πριν δυο χρόνια

2 Απριλίου 2016 γράφουμε:
«Γνωστή μας  οικογένεια με καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή του Προυσού και των Αγράφων ευλαβούμενη ιδιαιτέρως την ΠΑΝΑΓΙΑ την Προυσιώτισσα έχει ένα μέλος της να υπηρετεί αυτήν την στιγμή στην συνοριογραμμή μας στον Έβρο.

Η μητέρα του παιδιού που υπηρετεί στον Έβρο καθημερινά απαγγέλει όρθια τρείς φορές την ημέρα του ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ έμπροσθεν της Εικόνος Της Παναγίας Προυσιώτισσας που έχουν στο οικογενειακό τους εικονοστάσι με το αναμμένο κανδήλι.

Μια μέρα αποκαμωμένη από τον κόπο της ημέρας λύγισε τα πόδια της και στηριζόμενη σε ένα κάθισμα αποκοιμήθηκε ελαφριά ενώπιον της Εικόνος της Προυσιώτισσας.

Όπως η ίδια μας περιέγραψε είδε δίπλα της μια Μαυροφόρα Γυναίκα Πανώρια ( ΠΑΝ- ΩΡΑΙΑ) που της σήκωσε το βιβλίο των χαιρετισμών που είχε πέσει από τα χέρια της και της είπε.

¨κόρη μου τα φανταράκια του Έβρου σύντομα θα γίνουν η Φρουρά στην ΠΟΛΗ μου, για να δω και ΕΓΩ τα δικά μου μέρη ελεύθερα¨

Σημειωτέον η Παναγιά η Προυσιώτισσα που είναι το σέμνωμα της Στερεάς Ελλάδος και προίσταται απάσης της Ελλάδος σύμφωνα με το απολυτίκιο της¨ Της Ελλάδος απάσης συ προΐστασαι πρόμαχος και τερατουργός εξαισίων τη εκ Προύσσης εικόνι Σου¨ ήλθε στους χρόνους της εικονομαχίας από την Προύσα που βρίσκεται απέναντι από την Κωνσταντινούπολη σε ευθεία γραμμή μέσω θαλάσσης και σε απόσταση 90 χιλιομέτρων.


Οι τούρκοι δεν πρόκειται να περάσουν από την φυσική  συνοριογραμμή που ορίζεται από την Αλεξανδρούπολη.

Τα σύνορα μας θα σφραγίσουν πολύ καλά εκεί και θα ανοίξουν όταν θα επεκταθεί ο ζωτικός μας χώρος προς την Καθ ημάς Ανατολή , όπως μας προείπε και ο δημοφιλέστερος ΑΓΙΟΣ των ημερών μας, ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ.

«Καθώς η καταγωγή της οικογένειάς μου είναι από την Καππαδοκία και η μία γιαγιά μου κατάγεται απ’ το χωριό του Γέροντα, απ’ τα Φάρασα, ενώ η άλλη απ’ την Καισάρεια, έχουμε κοινές ρίζες με τον Γέροντα, και επειδή εκείνα τα μέρη μας πονάνε, ιδιαίτερα τώρα που είναι σε ξένα χέρια, ρωτούσα συνέχεια το Γέροντα για την Τουρκία, τι θα γίνει με τον Ελληνισμό και άλλα σχετικά.

Κάποτε, είχα πάει στον Γέροντα με έναν φίλο μου και εκεί συναντήσαμε μία παρέα από παιδιά.

Τότε, ρώτησα τον Γέροντα ποιες προέβλεπε να είναι οι εξελίξεις σχετικά με την Τουρκία.

“Γέροντα”, του λέω, «από την Αλεξανδρούπολη είμαστε.

Μήπως μας πιάσει η μπόρα κατά κει;»

Μου απαντά:

“Κοίταξε να δεις. Οι Τούρκοι δεν θα μπουν στην Αλεξανδρούπολη.

Θα κάνουν μόνο μία πρόκληση στην Ελλάδα, που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη.

Και εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα.

Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα, θα πούμε το ψωμί ψωμάκι”», μας αναφέρει ο Ανέστης Μαυροκέφαλος.

«Συνεχίζοντας ρωτάω: “Γέροντα, πώς θα καταλάβω εγώ ότι θα είμαστε κοντά στον πόλεμο;

”“Όταν…”μου λέει “θα ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίωναπό 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος”.

Και λέω εγώ: “Και ποια κράτη θα συμμετέχουν;”

“Κοίταξε, μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατέβουν οι Ρώσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθάνε εμάς. Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπισθούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα, δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη. Όμως, θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι-επτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν: Δεν πάμε κι εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι; Όλοι, όμως, θα κυνηγούν τη μερίδα του λέοντος. Έτσι, θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο…”.

Εκείνη την στιγμή ρωτάω εγώ:

“Εμείς τι θα κάνουμε; Ο ελληνικός στρατός θα πάρει μέρος σ’αυτόν τον πόλεμο;”

“Όχι”, λέει.

“Θα βγάλει η κυβέρνηση απόφαση να μη στείλει στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δεν θα πάρει μέρος. Γιατί, όποιος πάρει μέρος σ’ αυτόν τον πόλεμο χάθηκε… Τότε, επειδή στην Ελλάδα ο κόσμος θα φοβηθεί, πολλοί θα στραφούν προς την Εκκλησία, προς τον Θεό, και θα μετανοήσουν.

Γι’αυτό, επειδή θα υπάρξει μετάνοια, δεν θα πάθουμε κακό οι Έλληνες.

Ο Θεός θα λυπηθεί την Ελλάδα, επειδή ο κόσμος θα στραφεί προς την Εκκλησία, προς τον μοναχισμό και θα αρχίσουν να προσεύχονται. Και θα βαπτισθούν πολλοί Τούρκοι…”

“Γέροντα”, τον ρωτάω μετά, “την Πόλη θα τη δώσουν σε μας;”

“Θα τη δώσουν σε μας, όχι επειδή θα το θέλουν, αλλά επειδή αυτή η λύση θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ξένων. Τότε θα το καταλάβουν αυτό. Αυτά που σου λέω, μην τα πεις σε κανέναν. Θα σε βγάλουν τρελό. Γιατί δεν είναι ώριμες οι συγκυρίες ακόμα. Τότε θα το καταλάβεις”.
Αυτή η συζήτηση με το Γέροντα έγινε το 1991, όταν υπηρετούσα στον στρατό». Ανέστης Μαυροκέφαλος. https://www.paraskhnio.gr/

Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

σχόλιο Θ.Π.: Την ίδια ώρα ένα άλλο Ουράνιο Τόξο σκέπαζε όλο τον Ουρανό στο Περιβόλι της Παναγίας το οποίο ως εκ θαύματος ξεκινούσε από το σημείο στο οποίο ευρέθη η Παναγία η Πορταϊτισσα.
LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...