Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

☦ Θεοτοκίον ήχος γ’ “Πῶς μή θαυμάσωμεν, τόν θεανδρικόν σου τόκον πανσεβάσμιε;”

Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Το Άγιον Όρος είναι κλήρος της Παναγίας

Η Κυρία Θεοτόκος όταν φανερώθηκε στον πρώτο ερημίτη του Άθωνα, τον άγιο Πέτρο (655—681) και μετά από τέσσερις ως πέντε αιώνες στον ηγούμενο της Μεγίστης Λαύρας Νικόλαο και στον ένα και στον άλλο είπε:
«Η κατοίκησή σας και η κατά Θεόν ανάπαυσή σας αλλού πουθενά δεν θα είναι παρά μόνο στο Όρος του Άθωνος, το οποίον έλαβα από τον Υιόν και Θεόν μου να είναι κλήρος δικός μου, στον οποίον εκείνοι που θέλουν να αναχωρήσουν από τις κοσμικές φροντίδες συγχύσεις, να έρχονται σ' αυτό και να δουλεύουν στο περιβόλι αυτό, να καλλιεργούν την αρετή, την καθαρότητα της καρδιάς και την αγνότητα της ψυχής τους και από τώρα και εμπρός θα λέγεται από όλους «Άγιον Όρος» «Αγιον Όρος τουτεΰθεν κεκλήσεται... καί περιβόλι δικό μου».

Το Πάσχα του καλοκαιριού

«Για μαζευτείτε εδώ κοντά», φώναξε ο παπα–Νεκτάριος τα παιδιά που έπαιζαν έξω, στο προαύλιο της εκκλησίας. Υπάκουη η παρέα μαζεύτηκε γύρω από τον ιερέα. Ο εσπερινός μόλις είχε τελειώσει και ο ήλιος δεν έκαιγε πια τόσο πολύ. Τα παιδιά κάθισαν στα πεζούλια. Κάποιος μάλιστα έφερε μια καρέκλα από τον πρόναο, για να κάτσει ο παπα–Νεκτάριος. Αυτός, αφού ευχαρίστησε τον μικρό, κοίταξε γύρω του να δει άμα λείπει κάποιος.

Οι S-400 είναι τα σουλτανικά κόλλυβα

ΦΩΤΟ: τα κανόνια της Πυραυλακάτου «ΡΙΤΣΟΣ» με φόντο την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Οι Αμερικάνικες κυρώσεις στην Ρωσία φαίνεται να επισπεύδουν  πιο γρήγορα πακεταρισμένους τους S- 400 στην γειτονιά μας. Και το πανηγύρι αρχίζει κανονικά στο ΑΙΓΑΙΟ πριν ακόμα καταφτάσουν αυτά τα πυραυλικά συστήματα.
Που τελικά δεν θα φτάσουν γιατί θα μας προφτάσουν άλλα πράγματα συγκλονιστικά. Όμως ο τούρκος πήρε αέρα στο μυαλό του και τρομοκρατεί με δηλώσεις αλλά δεν τσιμπάμε.

Ὁ Μέγας Παρακλητικός Κανών τῆς Παναγίας

Καλό Δεκαπενταύγουστο - Καλή Παναγιά

Αδελφοί, από αύριο 1η Αυγούστου μπαίνουμε στη νηστεία του Δεκαπενταύγουστου. Το Πάσχα του καλοκαιριού όπως συνηθίζουν να το λένε οι πατέρες. 
Από αύριο αρχίζουν και οι παρακλήσεις προς την Παναγία μας, οι οποίες θα τελούνται καθημερινά σε όλους τους Ορθόδοξους Ναούς των πόλεων μας. Ας επωφεληθούμε ειδικά εφέτος απ’ αυτήν την ευκαιρία κι ας νιώσουμε βαθιά μέσα μας την κατάνυξη των ημερών, παρακολουθώντας από κοντά τις ιερές αυτές ακολουθίες.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...