Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

☦ Ὁ Αναστάσιμος Κανών, ποίημα του Αγίου Ἰωάννου τοῦ Δαμασκηνοῦ

Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017

Ο Ερντογάν με τις πλάτες των Ρώσων και τα γενόμενα στην Καταλονία έβγαλε φτερά. Όμως «Όταν το μυρμήγκι βγάλει φτερά, πάει για ψόφο».

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Καταλονία- Ισπανία- Θράκη - Στενά και στην μέση μια αλήθεια για την ιστορία  «Όταν το μυρμήγκι βγάλει φτερά, πάει για ψόφο». Το προφητευόμενον φυγείν αδύνατον.

Καταλονία- Θράκη μια «πονεμένη ιστορία» .

Οι ισχυροί μηχανισμοί της ΕΕ θα πετύχουν άραγε να διαχειριστούν  με κόλλα προσωρινή το σπάσιμο- ρωγμή που δημιουργήθηκε στην Ιβηρική Χερσόνησο μετά το δημοψήφισμα της 1ης Οκτωβρίου σχετικά με την ανεξαρτησία της Καταλονίας;

Μπορεί να  κολλήσει το σπάσιμο αλλά θα μείνει η ρωγμή του κατάγματος γεμάτη επιφυλάξεις και δισταγμούς .

Το γεγονός αυτό από μόνο του είναι ένα κακό προηγούμενο για την συνοχή της ΕΕ. 

«Μαδρίτη-Καταλονία: Από το δημοψήφισμα, στην απόλυτη ρήξη .

Από το δημοψήφισμα της 1ης Οκτωβρίου και τη βίαιη απόπειρα αποτροπής του, στην ανακήρυξη ανεξαρτησίας και την αναστολή της αυτονομίας της Καταλονίας.

Μέσα σε έναν περίπου μήνα, η χειρότερη κρίση που βιώνει η Ισπανία τις τελευταίες δεκαετίες κλιμακώθηκε σε επικίνδυνα επίπεδα. Η τελευταία εξέλιξη είναι η έκκληση για δημοκρατική αντίσταση του Κάρλες Πουτζδεμόντ, του ηγέτη της Καταλονίας τον οποίο καθαίρεσε η ισπανική κυβέρνηση.» http://www.iefimerida.gr/ 29 Οκτωβρίου 2017

Είναι δυνατόν μέσα στην ΕΕ να δούμε αιματηρές κοινωνικές ή μειονοτικές εξεγέρσεις;

Είναι δυνατόν να δούμε  τον θάνατο λόγω ασυνεννοησίας ;

Να τι μας λέει ένα μεγάλος:

«Ο μεγάλος Σέρβος άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς (1880-1956), αναφερόμενος στην Ένωση που οικοδόμησαν οι Ευρωπαίοι πριν από δεκαετίες, έγραψε:

«Οι Ευρωπαίοι οικοδόμησαν την Ένωση με τον θάνατο Αυτό είναι το πιο ξεκάθαρο γεγονός στην ιστορία του ανθρώπου τα τελευταία διακόσια χρόνια.

Ολόκληρη η Ευρώπη μυρίζει θάνατο.

Τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια κηρύττουν τον θάνατο.

Οι Ευρωπαίοι λογοτέχνες κηρύττουν τον θάνατο, οι πολιτικοί τους δουλεύουν για τον θάνατο, οι δάσκαλοί τους σπέρνουν τον θάνατο στην ψυχή των νέων.

Η Ευρώπη δεν θέλει να ξέρει για τη ζωή μετά τον θάνατο…

Αδελφοί μου, η τραγωδία της Ευρώπης βρίσκεται σ’ αυτό, δηλαδή στο γεγονός ότι αρνήθηκε το Βασίλειο της αιώνιας ζωής.

Έχτισε την ένωση με τον θάνατο και μόλις δέθηκε με τον θάνατο, δέθηκε και με τον Άδη…».

Τότε ο Θάνατος είναι κοντά μας, μέσα μας και τον αγνοούμε εκκωφαντικά.

«Μήπως η ΕΕ στην φάση αποδυνάμωσης  ενδυναμώνει τον σκληρό πυρήνα της  μέσω πολιτικών μειονοτικών αποσχίσεων» ;

Μήπως η  Δυτική Θράκη μέσω μεθοδεύσεων οδηγείται σε συνθήκες ημερών Καταλονίας ;

Γιατί έρχεται ο Ερντογάν εσπευσμένα στην Αθήνα κάνοντας μας έκπληξη ;

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας από την εποχή του κλεμμένου πετρελαίου στην Συρία και του Ιράκ έγινε κατά κάποιο τρόπο ατζέντης ενέργειας . 

Σήμερα μπορεί να παρουσιαστεί και σαν ατζέντης του  Turkish Stream για να συμφωνήσει να  περάσει ο αγωγός  από την αμβισβητούμενη από την αφεντιά του Δυτ. Θράκη προς τας Ευρώπας με τεράστιο κέρδος φυσικά για την χώρα του . 

Πως θα διαχειριστούμε το γεγονός αν θέσει θέμα άνετης διέλευσης του Turkish Stream μέσω Δυτ. Θράκης – Αν. Μακεδονίας παράλληλα με τον αγωγό ΤΑΡ και ταυτόχρονα απαιτήσει την υλοποίηση των γνωστών θέσεων του σε σχέση με την μειονότητα στην συγκεκριμένη περιοχή;

Δια των πράξεων και των λόγων του κ. Ερντογάν, ήδη η Τουρκία στέκει με το ένα πόδι έξω από το ΝΑΤΟ της Αμερικής, άσχετα αν μέσω του μεταφερόμενου Ρωσικού  Φυσικού Αερίου (Turkish Stream)  εξασφαλίζει κέρδη  με την ενεργειακή ενίσχυση της Γερμανικής ΕΕ.

«Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν είχαν χθες έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία μετά το αμερικανικό εμπάργκο και τις κυρώσεις που ζητούν να εφαρμοστούν από "φίλους και συμμάχους" κατά της Ρωσίας για την "επιθετικότητάς της στην Ουκρανία".

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές συζήτησαν όλα τα κοινά προγράμματα και την στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών στην Συρία και συμφώνησαν ότι "Το αμερικανικό εμπάργκο δεν επηρεάζει σε τίποτα αυτή την συνεργασία" 

Συμφώνησαν στα επόμενα βήματα του προγράμματος των αντιαεροπορικών συστημάτων μακρού βεληνεκούς S-400 και ο Β.Πούτιν δήλωσε ότι "Θα κάνει ότι μπορεί γα να επισπευσθεί η έναρξη των παραδόσεων τους μέχρι τα τέλη του 2018» http://www.pronews.gr/29/10/2017

Αυτό που παίζεται στις μέρες μας  στον γεωπολιτικό και ενεργειακό διάδρομο Δαρδανέλια- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Αν . και Δυτ. Θράκη είναι πρωτόγνωρο.

Από τον Ιούνιο του 2014 επισημάναμε για το υψηλής πλανητικής στρατηγικής σχεδιασμό που έχει άμεση σχέση με την απεξάρτηση της Ευρώπης από το μονοπώλιο του Ρωσικού Φυσικού Αερίου και σχετίζετε άμεσα με την ευαίσθητη από πολλές πλευρές γεωπολιτική λωρίδα της Αν. Μακεδονίας και Θράκης. 

Άρα οι Αμερικάνοι φαίνεται να μην  επιθυμούν με κανένα τρόπο την διέλευση του Turkish Stream.  

Είναι λογικό τα Μάτια των Δυτικών να  είναι στραμμένα στα ΣΤΕΝΑ.

Είναι λογικό να αναβαθμίζεται η γεωπολιτική αξία της περιοχής του Έβρου και συγκεκριμένα η Αλεξανδρούπολη.

Είναι λογικό η Ελληνική Κυβέρνηση να βιώσει διλλήματα και οθωμανικούς εκβιασμούς του τύπου:

Θέλεις η Θράκη να γίνει Καταλονία;

Θέλεις το Αιγαίο να μοιραστεί στον 25ον μεσημβρινό ; 

Θέλεις να ανοίξω τον κρουνό των προσφυγικών ροών ; 

Και άλλα πολλά …

Ο Ερτνογάν με τις πλάτες των Ρώσων και τα γενόμενα στην Καταλονία έβγαλε φτερά.

Όμως οι παλαιότεροι με θαυμαστή θυμοσοφία έλεγαν:

«Όταν το μυρμήγκι βγάλει φτερά, πάει για ψόφο».

Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...