Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

† "Τῶν Ὀρθοδόξων προστάτην καί ἐν σώματι ἄγγελον..."

Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

Μετά την δόση και το Κυπριακό οι δήθεν φίλοι κόβουν εισιτήρια για το turkish air show στο ΑΙΓΑΙΟ…

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Aχ αδελφοί και με τι δεν συσχετίζεται αυτό το Άγιο Αρχιπέλαγος του Αιγαίου;
Εκτός από τα πλούσια ενεργειακά του πεδία σχετίζεται με την λύση του Κουρδικού, την λύση του Κυπριακού ακόμα και με αυτήν την δόση των τοκογλύφων. Πρώτα το Κουρδικό, μετά η διάλυση της νεοθωμανικής δυναστείας και στο τέλος η λύση του Κυπριακού μας είπαν επανειλημμένα οι  ΑΓΙΟΙ Πατέρες.

Η αλαζονεία των τούρκων είναι τροχοπέδη.

«DW: Λύση ή ναυάγιο για το Κυπριακό;
Λίγο πριν από τη μεγάλη συμφωνία στο Κυπριακό ή το ναυάγιο που θα αλλάξει οριστικά την εικόνα του προβλήματος βρίσκεται η διάσκεψη του Κραν Μοντανά στην Ελβετία.

Η παρουσία του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά την κατεύθυνση που θα πάρουν τα πράγματα στο Κυπριακό.

Ο κ. Γκουτέρες έφθασε χθες το βράδυ στο ελβετικό θέρετρο και από τις 12 σήμερα το μεσημέρι μέχρι και αργά το βράδυ, σε δείπνο εργασίας, προσπαθεί να γεφυρώσει τις διαφορές που υπάρχουν τόσο στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, όσο και στις υπόλοιπες εσωτερικές πτυχές.

Στην περίπτωση που τα πράγματα εξελιχθούν θετικά, προγραμματίζεται η μετάβαση των Πρωθυπουργών της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Βρετανίας τη Δευτέρα, σε μια διάσκεψη ανωτάτου επιπέδου στο «Μέγαρο των Εθνών» στη Γενεύη με στόχο να κλείσει η συμφωνία.

Πάντως, για την ώρα, το σκηνικό παραμένει στάσιμο.

Τουρκικές επικρίσεις
Η πρώτη αντίδραση της τουρκικής πλευράς υπήρξε αρνητική. Τόσο ο Μουσταφά Ακιντζί όσο και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκαναν λόγο για επικοινωνιακά παιχνίδια της ελληνοκυπριακής πλευράς που δεν συνιστούν κάποιου είδους μετακίνηση» Πηγή: Deutsche Welle http://www.enikonomia.gr 06 Ιουλ 2017 

Τελικά κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι γίνεται με την εκταμίευση της δόσης.

Θέλει να κάνει και αυτή διακοπές στο καταγάλανο Αιγαίο και μετά ΝΑ  εκταμιευθεί;

«Ντάισελμπλουμ: Όχι ακόμα το «πράσινο» φως για την εκταμίευση της δόσης

«Μιλήσαμε νωρίτερα με τους εκπροσώπους του ESM οι οποίοι δεν έδωσαν ακόμα το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης της Ελλάδας», δήλωσε νωρίτερα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

«Έχουμε ακόμα καιρό», πρόσθεσε στη συνέχεια ο αξιωματούχος.

Η Κριστίν Λαγκάρντ από την πλευρά της τόνισε πως οι συζητήσεις για την εκταμίευση της δόσης έχουν ξεκινήσει, ωστόσο δεν γνωρίζει ακόμα την τελική ημερομηνία». http://www.reporter.gr  06 Ιουλ 2017 Οικονομία

Η έμμεση προαναγγελία της απόφασης και η “περίεργη” διατύπωση για τις ημερομηνίες.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε εν όψει της τηλεδιάσκεψης, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός θα προτείνει να εγκριθεί η συνολική τρίτη δόση και η εκταμίευση να γίνει τμηματικά σε δύο ξεχωριστούς λογαριασμούς – για την εξυπηρέτηση του χρέους και για πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες.

Η τελευταία εκταμίεσυη – 800 εκατ. για αποπληρωμή οφειλών σε ιδιώτες – θα γίνει υπό την προϋπόθεση ότι  με τα χρήματα της προηγούμενης δόσης του 2016 πληρώθηκαν και μειώθηκαν κατά 80% οι παλαιότερες οφειλές

Ερωτηματικά προκαλεί πάντως η διατύπωση ότι  η πρώτη εκταμίευση – των 7,7 δισ. ευρώ που προορίζονται κατά το μεγαλύτερο μέρος για αποπληρωμή ομολόγων και  άλλων δανειακών υποχρεώσεων – θα γίνει “μέχρι τις 31 Ιουλίου”, ενώ οι υποχρεώσεις αυτές λήγουν από τις 17 έως τις 24 Ιουλίου.»
www.videotex.gr/esm-egkrinete-avrio-i-ektamiefsi-dosis-pos-ke-pote-tha-gini/http://enachannel.gr/06 Ιουλ 2017 

ΚΑΙΡΟΣ να ετοιμαζόμαστε για turkish air show στο ΑΙΓΑΙΟ.

Κάποιοι κόβουν εισιτήρια, όπως έκοψαν και το νήμα της ζωής πολλών συνανθρώπων μας στα μνημονιακά χρόνια κατοχής.

Παίρνει τέλος η ανομία,  η αναισχυντία τους θα συγκρουστεί με το ΣΧΕΔΙΟ του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ.

Με πίστη και ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...