Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

† H’ ΜΑΤΘ. 22 ΙΟΥΛ. 2018 ΑΝΑΣΤ. “Κατέλυσας τῷ Σταυρῷ σου τόν Θάνατον…”

Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Μυρίζει μπαρούτι στο Αιγαίο - βολές από πλωτό του Λιμενικού κατά τουρκικού πλοίου

Πρώτη δημοσίευση 19:10:51 μμ 
Τελευταία ενημέρωση 22:30:51 μμ 
Εμπλοκή σκάφους του Λιμενικού με φορτηγό πλοίο σημαίας Τουρκίας έλαβε χώρα σήμερα σε ελληνικά χωρικά ύδατα ανατολικά της Ρόδου όταν το ελληνικό σκάφος επεχείρησε να ελέγξει το τουρκικό μετά από πληροφορίες ότι μετέφερε ναρκωτικά. Τελικά το τουρκικό φορτηγό διέφυγε αφού δέχθηκε προειδοποιητικά πυρά από το σκάφος του Λιμενικού όμως η Τουρκία είδε την ευκαιρία και δεν την άφησε να πάει χαμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού πρακτορείου Anadolu, η Άγκυρα στέλνει τρία πλοία ανοικτά της Ρόδου κοντά στο σημείο που το Λ.Σ άνοιξε πυρ κατά του ύποπτου φορτηγού -μια κίνηση που δείχνει προσπάθεια να στηθεί "θερμό επεισόδιο" αν οι συνθήκες κριθούν ευνοϊκές για κλιμάκωση της έντασης... Μάλιστα οι Τούρκοι χαρακτηρίζουν "απερίσκεπτη" την ενέργεια του Λιμενικού να ανοίξει πυρ! Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρίνιζε πώς ακριβώς συνέβη το περιστατικό. 

"Μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου δέχτηκε ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία, ότι Φ/Γ πλοίο με όνομα “ACT” σημαίας Τουρκίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ρόδου μετέφερε ναρκωτικές ουσίες. Άμεσα κινητοποιήθηκε η εν λόγω Λιμενική Αρχή, σκάφος της οποίας, εντόπισε το πλοίο “ACT” σημαίας Τουρκίας στη θαλάσσια περιοχή 3,5 ν.μ. βορειοδυτικά ν. Ρόδου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Από το πλήρωμα του σκάφους ζητήθηκε από τον πλοίαρχο του Φ/Γ πλοίου να πλεύσει προς τον όρμο Τριαντών Ρόδου προκειμένου διενεργηθεί έλεγχος. Ο πλοίαρχος του “ACT” δεν υπάκουσε στις εντολές και στα ηχητικά σήματα του σκάφους της Λιμενικής Αρχής, με αποτέλεσμα να ριφθούν προειδοποιητικές βολές χωρίς ωστόσο και πάλι να σταματήσει την πορεία του. 

Αντιθέτως, το “ACT” συνέχισε τον πλου του εισερχόμενο στα τουρκικά χωρικά ύδατα ενώ το σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σταμάτησε την καταδίωξη επί της οριογραμμής. Παράλληλα, για το ζήτημα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Τουρκικές Αρχές". 

Παρά το γεγονός ότι το πλήρωμα του Λιμενικού έβαλλε προειδοποιητικές βολές, σύμφωνα με τους κανονισμούς, το περιστατικό δεν έχει καμμιά στρατιωτική χροιά και θεωρείται ένα... "σύνηθες" συμβάν το οποίο αντιμετωπίζεται από το προσωπικό του ΛΣ.ΕΛΛ.ΑΚΤ. όπως αυτό έχει εκπαιδευτεί να πράττει σε παρόμοιες περιπτώσεις βάσει των προβλεπομένων διαδικασιών. 

Νωρίτερα, η Τουρκία έστειλε τρία πλοία στο σημείο, ανοιχτά της Ρόδου, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το συγκεκριμένο πλοίο, έχει ήδη "δέσει" στο λιμάνι του Μαρμαρίς. Σε κάθε περίπτωση το Anatolu αναφέρει σύμφωνα με πηγές του τουρκικού υπουργείο Εσωτερικών πως το ελληνικό Λιμενικό "φέρεται να έριξε προειδοποιητικές βολές".

Αξίζει να τονίζουμε επίσης, ότι στο ίδιο δημοσίευμα, αναφέρεται πως το περιστατικό έγινε σε διεθνή ύδατα, την ώρα που το ελληνικό Λιμενικό, στην ανακοίνωσή του, τονίζει ξεκάθαρα πως την στιγμή που προσέγγισε το τουρκικό πλοίο έπλεε σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Το Anadolu τονίζει επίσης πως τα τρία πλοία που έστειλε η Τουρκία στο σημείο, συνόδευσαν το πλοίο σε τουρκικά ύδατα.

Τέλος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η καταγγελία ότι το πλοίο μετέφερε ναρκωτικά ήταν ανώνυμη.

Ακόμα ο ίδιος ο καπετάνιος του τουρκικού πλοίου παραδέχτηκε ότι δεν δέχτηκε να σταματήσει το πλοίο για έλεγχο στη Ρόδο σύμφωμα με το CNN Turk ενώ τόνισε ότι το πλοίο αυτή τη στιγμή έχει 16 τρύπες. http://www.onalert.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...