Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

☦ "Τού Γαβριήλ φθεγξαμένου σοι Παρθένε τό Χαίρε"

Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017

Ρώσος Στάρετς: Εμείς εδώ στην Κριμαία είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε το τελευταίο ψωμί μας με εσάς τους Έλληνες πριν σας δώσει ο ΘΕΟΣ την ΠΟΛΗ (4/6/16)

Θ.Π.: ΚΑΤΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΜΑΖΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ, ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ, ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ. ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ. ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ  ΜΟΝΟΠΑΤΙ  ΤΟ ΟΠΟΊΟ ΟΔΗΓΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ….
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Έλληνας κληρικός βρέθηκε πριν λίγο καιρό στην Κριμαία για να προσκυνήσει το Ιερό Σκήνωμα του ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ του Ιατρού  και Ομολόγητου Αρχιεπισκόπου Κριμαίας και Συμφερουπόλεως. Μετά την ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της Κυριακής  έγινε μάρτυρας του εξής περιστατικού :

Ένας σεβάσμιος  ηλικιωμένος Ρώσος  Γέροντας μαθαίνοντας ότι είναι Έλληνας προθυμοποιήθηκε να τον ξεναγήσει λέγοντας τον ότι η καταγωγή του έλκει από Έλληνες εμπόρους του 17ου αιώνα που ήρθαν και έζησαν σε αυτά τα μέρη.

Στην πορεία της ξενάγησης τον οδήγησε σε ένα λόφο από τους λίγους που έχει η χερσόνησος της Κριμαίας και του έδειξε σε απόσταση το λιμάνι της Σεβαστούπολης με τα ναυλοχούμενα ρωσικά πολεμικά πλοία.

Ο σεβάσμιος αυτός Ρώσος Γέροντας εκείνη την στιγμή ήταν έκδηλα συγκινημένος και του είπε:

Από  εδώ Πάτερ μου θα ξεκινήσουν αυτά τα καράβια με βοηθό τον προστάτη του Ρωσικού Ναυτικού που είναι ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ για να πάνε στην ΠΟΛΗ στην οποία πρώτα αυτός δίδαξε τον ΧΡΙΣΤΟ.

Δεν είναι τυχαίο που το Ρωσικό  Ναυτικό έχει προστάτη τον Πρωτόκλητο Ανδρέα πρώτο Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως που φέρει μάλιστα και Ελληνικό όνομα.

Εμείς εδώ στην Κριμαία φιλοξενούμε τα ορφανά του πολέμου της Ανατολικής Ουκρανίας με πολλές στερήσεις .

Είδες Πάτερ μου πως κλαίει ο ΘΕΟΣ για την πτώχεια μας διότι τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά όσο και να θέλουν να τα εξωραΐσουν.

Πάντα ο πόλεμος φέρνει πτώχεια, ελλείψεις και πείνα.

Όμως εδώ στην Κριμαϊκή γη  που την θεωρούμε προέκταση της Ελληνικής Ορθόδοξης ψυχής είμαστε διατεθειμένοι  να μοιραστούμε το τελευταίο ψωμί μας με εσάς τους Έλληνες πριν σας δώσει ο  ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ την Κωνσταντινούπολη δικαιωματικά.

Στις εύλογες ερωτήσεις του Έλληνα Κληρικού αν η Ελλάδα πεινάσει με όλα αυτά που άκουσε  ο Στάρετς του απάντησε…

Μπροστά στην πνευματική πείνα των ημερών σας η άλλη πείνα δεν είναι τίποτε …μια εξιλέωση θα είναι .

Όλα αυτά πρέπει να γίνουν σύντομα …

Είναι ΘΕΛΗΜΑ του ΘΕΟΥ πριν οι Ρώσοι  κατεβούν στην Παλαιστίνη η ΠΟΛΗ να παρθεί και  η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ να λειτουργηθεί.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...