Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

† "ΤΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ ΤΟΥ ΒΑΡΕΩΣ ΗΧΟΥ “Κατέλυσας τώ Σταυρώ σου τόν θάνατον"

Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

Κύπρος: Με την «άδεια» του ψευδοκράτους το Μπαρμπαρός στο Αιγαίο

Ο «υπουργός» οικονομίας και ενέργειας των κατεχόμενων, Σουνάτ Ατούν δήλωσε ότι έχει δοθεί άδεια τόσο για την έρευνα που ξεκίνησε στις 20 Απριλίου, όσο και για μία ερευνητική γεώτρηση στην περιοχή της Σύγκρασης
O λεγόμενος «υπουργός οικονομίας και ενέργειας» του ψευδοκράτους Σουνάτ Ατούν, δήλωσε πως έχει δοθεί άδεια στο τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Μπρμπαρός» για τις σεισμικές έρευνες που ξεκίνησαν στις 20 Απριλίου. Ο κ. Ατούν ανέφερε πως έχει δοθεί και δεύτερη άδεια για ερευνητική γεώτρηση στην περιοχή της Σύγκρασης, στην οποία είχε γίνει γεώτρηση το 2011.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Ατούν πρόσθεσε ότι συζήτησε με τον Υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ την έναρξη συλλογής στοιχείων από δισδιάστατες και τρισδιάστατες σεισμολογικές έρευνες στα «χωρικά ύδατα» του ψευδοκράτους αρχής γενομένης από τον Απρίλιο, στο πλαίσιο της συμφωνίας συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους, αλλά και της «διμερούς» συμφωνίας υπηρεσιών σε περιοχές πετρελαίου και διαμοιρασμού της παραγωγής, όπως αναφέρεται. Ετοιμάστηκαν, συνέχισε ο κ. Ατούν, οι χάρτες και οι εργασίες που θα γίνουν στην θαλάσσια περιοχή όπου έχουν προγραμματιστεί οι σεισμικές έρευνες.

Ο Σουνάτ Ατούν ανέφερε ότι επί «προεδρίας» Ντερβίς Έρογλου, μέσω του ΟΗΕ, είχε κατατεθεί πρόταση για συνεργασία στον τομέα του φυσικού αερίου ή να αναβληθούν όλες οι έρευνες στον τομέα αυτό για μετά την λύση, αλλά η «ελληνοκυπριακή διοίκηση» (Κυπριακή Δημοκρατία), δεν έδωσε απάντηση. Πρόσθεσε δε ότι η «ελληνοκυπριακή διοίκηση» θεωρώντας ότι οι φυσικοί πόροι γύρω από το νησί ολόκληρο της ανήκουν και έχει υπογράψει συμφωνίες με διάφορες πολυεθνικές εταιρείες για διαφορετικά οικόπεδα ενώ συνεχίζει να προβαίνει σε γύρους αδειοδότησης.

Κατά τον «υπουργό» του ψευδοκράτους,  ενώ η ελληνοκυπριακή πλευρά συνεχίζει με ταχύτητα τις διαδικασίες που αφορούν τους φυσικούς πόρους στη δική της  περιοχή, από την άλλη χαρακτηρίζει ως απειλή το να κάνει βήματα η τουρκοκυπριακή πλευρά στον τομέα αυτό ενώ συνεχίζεται η διαδικασία των συνομιλιών. Αυτό, είπε, είναι δείγμα της υποκρισίας τους. «Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να προστατεύσουμε τα δικά μας δικαιώματα και συμφέροντα. Είμαστε έτοιμοι όταν χρειαστεί να δώσουμε νέες άδειες. Η συνεργασία μας με τον Υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της μητέρας πατρίδας Τουρκίας θα συνεχιστεί διευρύνοντας την ακόμη περισσότερο».
http://www.protothema.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...