Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

☦ "Τού Γαβριήλ φθεγξαμένου σοι Παρθένε τό Χαίρε"

Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Καμπάνια στην Ευρώπη για το τουρκικό δημοψήφισμα σχεδιάζει ο Ταγίπ Ερντογάν

Θ.Π.: Τα πράγματα για τον Ερντογαν δεν πάνε καθόλου καλά. Όσο θα περνάει ο καιρός και θα φθάνουμε προς το δημοψήφισμα θα γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος διότι «τα κουκιά δεν του βγαίνουν». Ας είμαστε έτοιμοι για όλα…
Μετά τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, τώρα θέλει και ο Ταγίπ Ερντογάν να κάνει περιοδεία στην Ε.Ε. για να πείσει τους συμπατριώτες του που ζουν στην Ευρώπη να ψηφίσουν «Ναι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για την ενίσχυση των προεδρικών του εξουσιών.
«Σκοπεύει ΚΑΙ ο πρόεδρός μας να μιλήσει στους Τούρκους πολίτες στην Ευρώπη», είπε ο Γιλντιρίμ σε δημοσιογράφους στο Μόναχο. Δεν είναι ακόμη σαφές σε ποια πόλη θα εμφανιστεί. «Αλλά γίνονται προετοιμασίες».
Μιλώντας χθες ενώπιον χιλιάδων συμπατριωτών του στο Όμπερχάουζεν της Γερμανίας ο Γιλντιρίμ τάχθηκε υπέρ της συνταγματικής μεταρρύθμισης, που θα δώσει σαφώς περισσότερες εξουσίες στον πρόεδρο της Τουρκίας.
Στη Γερμανία ζουν 1,4 εκατομμύρια απ’ τα 2,9 εκατομμύρια Τούρκων που ζουν στο εξωτερικό κι έχουν δικαίωμα ψήφου. Ο Ερντογάν έχει εμφανιστεί και στο παρελθόν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις στη Γερμανία και δέχθηκε σκληρή κριτική για τα λεγόμενά του. Αλλά και ο Γιλντιρίμ σχεδιάζει εμφανίσεις στην Ε.Ε. ενόψει του δημοψηφίσματος, ενδεχομένως στο Βέλγιο, την Ολλανδία ή τη Δανία.
«Δεν νομίζω ότι θα προκληθούν εντάσεις», είπε.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός κάλεσε και Γερμανούς πολιτικούς να κάνουν εκστρατεία στην Τουρκία, όπου ζουν περίπου 70.000 Γερμανοί. «Είναι αυτονόητο και φυσιολογικό να συναντάς τους πολίτες σου», είπε.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...