Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

☦"Λίαν εὔφρανας τούς ὀρθοδόξους, καί κατῄσχυνας τούς κακοδόξους, Εὐφημία Χριστοῦ καλλιπάρθενε"

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

Άγιος Λουκάς ο Ιατρός: Το νόημα των θλίψεων

Συχνά ρωτούν οι άνθρωποι γιατί, για ποιο λόγο, Κύριος ο Θεός τους στέλνει θλίψεις και πολλές φορές και πολύ σοβαρές δοκιμασίες;
Είναι πολύ σημαντικό για τον κάθε χριστιανό να καταλάβει ότι οι θλίψεις μάς αποστέλλονται κατά το θέλημα του Θεού, το πάντοτε αγαθό και σωτήριο.
Τις περισσότερες φορές μάλιστα στέλνονται όχι σαν τιμωρίες, για τις αμαρτίες μας, αλλά για να επαναπροσδιορίσουμε τους δρόμους μας και τις καρδιές μας ή σαν απάντηση στα αιτήματα που απευθύνουμε στο Θεό. Οι άνθρωποι πολλές φορές περιμένουν από το Θεό να πραγματοποιήσει αυτά που ζητούν στις προσευχές τους με ένα τρόπο που οι ίδιοι θεωρούν ότι είναι ο καλύτερος. 

Πινακίδα γέροντα Γαβριήλ

http://hggiken.pblogs.gr/2016/06/pinakida-geronta-gabrihl.html

ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΑΔΕΛΦΕ

Με τον διάολο στα ίσια παλεύεις αυτή την φορά αδελφέ, με τον Σατανά τον ίδιο και με όλα τα ξαμολημένα όργανα του και ας μην το έχεις ακόμα συνειδητοποιήσει. Μπορεί να σου ακούγεται τραβηγμένο, ανυπόστατο και αλλοπαρμένο ή ότι άλλο θες, έτσι ακριβώς όμως θέλει και ο ίδιος να σου ακούγεται και πάνω εκεί ακριβώς ποντάρει. Στην άγνοια, στον φόβο και στην δική σου κατά κόσμον αντίληψη και ακαδημαϊκή “εξυπνάδα”.
Αυτή είναι όμως η πραγματική αλήθεια. Πρόσεχε πολύ αδελφέ, γιατί όσο εσύ συνεχίζεις να αντιλαμβάνεται την περίσταση με τον δικό σου τρόπο και όσο αναλόγως επιλέγεις να την αντιμετωπίζεις, ολοένα και περισσότερο εσύ θα συνεχίζεις να βιώνεις την προσωπική σου αδυναμία και ανημπόρια αντιμετώπισης της και να παραδέχεσαι ολοένα και πιο αργοπορημένα, την παντελή σου αρχική άγνοια περί της πραγματικής ουσίας της περίστασης.

Επικίνδυνο εθνικιστικό «παραλήρημα» από Αλβανία και Τουρκία σε βάρος της Ελλάδας

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΥΠΕΡΜΕΤΡΟΥ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ – ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ – Η ΚΑΠΗΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Διάχυτη είναι η αίσθηση πλέον ότι η Ελλάδα πλασάρεται ως μια χώρα εξαιρετικά αδύναμη στο γεωγραφικό «σταυροδρόμι» της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

ΓΙΑΤΙ βρέθηκε ο Έλληνας Πρόξενος στις 3 τα ξημερώματα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ;

Γράφει  ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ας το πούμε σύμπτωση, ας το πούμε αγαθή συγκυρία. Εμείς στις 8 Ιουνίου 2016 αρθρογραφούμε με τον τίτλο ¨Από την βεβήλωση της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ κατευθείαν στα ΕΞΑΜΙΛΙΑ του ΑΙΓΑΙΟΥ¨

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...