Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

Στιχηρά Προσόμοια της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Μαρίνας

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

EMAIL - ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ

Θ.Π.: Για να το βγάζουν τώρα σημαίνει πως ο λόγος για τον οποίο το έκρυβαν μάλλον, δεν υφίστανται πλέον. Μήπως ο λόγος αυτός έχει να κάνει με την δυσπιστία που υπήρχε προς την Ρωσία, αλλά και την αναγκαιότητα της ύπαρξης ενός συμμάχου στην περιοχή -έστω και της Τουρκίας- ενώ τώρα που έχει επιτευχθεί ένα πακέτο συμφωνιών με τους Ρώσους δεν χρειάζονται πια τους παλιούς σύμμαχους; «Καημένη» Τουρκία, τι σε περιμένει….!!!
Στο φως η αμερικανική δυσαρέσκεια για τις τουρκικές προκλήσεις
Ένα email-"βόμβα" έδωσε στη δημοσιότητα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο οποίο ερωτάται από Αμερικανό δημοσιογράφο για την αμερικανική δυσαρέσκεια για τις τουρκικές προκλητικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ και ιδίως στην παρενόχληση από τουρκικό πολεμικό Αμερικανών υπαλλήλων της εταιρείας Noble Energy.
Ρωτήθηκε αν θεωρεί τις τουρκικές ενέργειες παράνομες, κάτι το οποίο έκρυψε όταν ρωτήθηκε επανειλημμένα. Η πραγματικότητα ήταν ότι η αμερικανική κυβέρνηση ήταν ενοχλημένη αλλά επέλεξαν να μην καταδικάσουν δημόσια την Τουρκία.
Το ηλεκτρονικό μήνυμα περιλαμβάνεται στο πακέτο των e-mails της τότε υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, που αναγκάστηκε να δώσει στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι το περιεχόμενο δημιουργεί πρόβλημα στους Αμερικανούς γραφειοκράτες και διπλωμάτες οι οποίοι στα θέματα που αφορούν την Κύπρο και την Ελλάδα επέλεξαν να μην ενοχλούν τους Τούρκους και να μην απαντούν δημόσια για τις θέσεις τους.
Στο επίμαχο email αναφέρει ότι η τότε υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένη με τις τουρκικές ενέργειες. Το τηλεγράφημα έστειλε ο στενός της συνεργάτης Jacob Sullivan στην ίδια την κ. Κλίντον και σημείωνε τα εξής, για τα οποία ρωτήθηκε από Αμερικανό δημοσιογράφο:
"Αναφέρθηκε πως η υπουργός είναι άκρως ενοχλημένη με τον Νταβούτογλου και πως οι ΗΠΑ δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια βλέποντας τα τουρκικά πολεμικά να εισέρχονται στα κυπριακά ύδατα και να παρενοχλούν Αμερικανούς εργαζομένους της Noble Energy. Ξεκαθάρισε ότι η ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών τέθηκε σε κίνδυνο.
"Πως σου φαίνεται αυτό; Φαίνεται πως η κυπριακή κρίση δεν έχει κοπάσει. Τουρκικά πλοία εξακολουθούν να επιχειρούν παράνομα εντός των κυπριακών υδάτων και να πραγματοποιούν ασκήσεις σε απόσταση 60 χλμ. από την πλατφόρμα της Noble", αναφέρει το email που δημοσιοποίησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Η αμερικανική ενόχληση υπήρξε λοιπόν και ήταν έντονη. Το θέμα είναι γιατί δεν εκφράστηκε πιο ανοικτά ή πιο δυναμικά; Και γιατί οι Αμερικανοί δεν "άδειασαν", ως όφειλαν, δημόσια την κατοχική δύναμη Τουρκία.

-Μιχάλης Ιγνατίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...