Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

"O ένσαρκος άγγελος, τών Προφητών η κρηπίς.."

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΣΥΡΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με έντονη την ανησυχία παρακολουθούν στην Άγκυρα τις εξελίξεις και την σημερινή αναγγελία της ανακήρυξης ανεξάρτητου ομόσπονδου κουρδικού κράτους στην βόρειο Συρία, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ανακηρύσσεται στην βόρειο Συρία ανεξάρτητο κουρδικό ομόσπονδο κράτος το οποίο θα περιλαμβάνει όλη την ζώνη της βορείου Συρίας και συγκεκριμένα τις περιοχές Cezire, Haseke στα ανατολικά, Kobanı στο κέντρο και Afrın στα δυτικά, δηλαδή σε όλη την συνοριακή γραμμή Τουρκίας -Συρίας.
Συγκεκριμένα από την πόλη του Kobanı που βρίσκεται υπό το έλεγχο των Κούρδων, ο εκπρόσωπος τους İdris Nassan, δήλωσε στο Reuters ότι ήρθε η ώρα για την ανακήρυξη της ανεξάρτητης κουρδικής εστίας που θα είναι ένα από τα ομόσπονδα κρατίδια της νέας Συρίας. Η «Κουρδική Ομοσπονδία της Βόρειας Συρίας» όπως την κατονόμασε θα περιλαμβάνει τρεις επαρχίες όπου ο κουρδικός πληθυσμός αποτελεί την συντριπτική πλειοψηφία.
Οι δηλώσεις αυτές έχουν ήδη θορυβήσει έντονα την Άγκυρα καθώς πλησιάζουμε και στις κρίσιμες ημερομηνίες του κουρδικού Newroz, όπου αναμένονται ιδιαίτερα έντονες διαδηλώσεις των Κούρδων της Τουρκίας.

Ίδωμεν!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...