Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

“Εὐλογητός εἶ, Χριστέ ὁ Θεός ἡμῶν, ὁ πανσόφους τούς ἁλιεῖς ἀναδείξας…”

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

Ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Ρέμπελος νέος Μητροπολίτης Καρπενησίου

Θ.Π.: ΑΞΙΟΣ!!!! Αλλά έγινε ένα πολύ μεγάλο ατόπημα στη Βοιωτία σήμερα. Προφανώς κατόπιν εντολής του Μητροπολίτου ή ακόμη «πιο πάνω»  χτύπησαν όλες οι καμπάνες των εκκλησιών χαρμόσυνα σε υπερβολικό βαθμό, κάτι το οποίο δεν έκαναν και στην Αγιοποίηση του Αγίου Παϊσίου. Ούτε μια καμπάνα για τον Άγιο της Ελλάδος. Συνεπώς λοιπόν, ή βάζετε τους Μητροπολίτες φίλους σας πάνω από τους Αγίους ή δεν αποδέχεστε τους Αγίους μας. ΑΠΛΑ ΝΤΡΟΠΗ !!!!!
Ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Ρέμπελος είναι εδώ και λίγα λεπτά ο εκλεγμένος νέος Μητροπολίτης Καρπενησίου.
Στην τελική ψηφοφορία έλαβε 62 ψήφους, αριθμός αισθητά μικρότερος από αυτόν που συγκέντρωσαν στην τελική ψηφοφορία οι τελευταίοι εκλεγέντες Ιεράρχες διαφόρων Μητροπόλεων.
Ο νέος μητροπολίτης, γεννήθηκε τό 1963 στο χωριό Καστέλλα Εὐβοίας.Το 1985 έλαβε το πτυχίο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας και το 1993 της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών .Τη διετία 1985-1987 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική μας Αεροπορία. Το 1988 διορίστηκε ως εκπαιδευτικός στην Α/θμια εκπαίδευση, εργάστηκε σε Δημοτικά σχολεία στην περιοχή της Χαλκίδας και παραιτήθηκε το 1995. Τον Σεπτέμβριο του 1994 χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος υπό του τότε Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας και νυν Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερωνύμου.
Τοποθετήθηκε ως εφημέριος στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου στον οποίο διακονεί μέχρι και σήμερα εξυπηρετώντας συγχρόνως την 114 Π.Μ. και διπλανές ενορίες στο έργο της εξομολογήσεως και του κηρύγματος.
Από το 2008 υπηρετεί και στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ως Γραμματέας Συνοδικών Επιτροπών ,Συνεργάτης του Αρχείου και από τον Οκτώβριο του 2014 ως Β΄Γραμματέας –Πρακτικογράφος.
Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτου θα λάβει χώρα το Σάββατο στον Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...