Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

ΡΩΣΙΚΗ «ΚΑΤΑΛΗΨΗ» ΒΟΣΠΟΡΟΥ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Έχουν σπάσει τα νεύρα των Τούρκων στον Βόσπορο από τις συνεχείς διελεύσεις ρωσικών πολεμικών πλοίων και όχι μόνο, και κάθε φορά σημαίνει και ένας συναγερμός ενώ η τουρκική ακτοφυλακή τρέχει και δεν… προλαβαίνει!
Μετά από τα δυο ρωσικά πολεμικά που πέρασαν πριν από τρεις μέρες και το αντιτορπιλικό που πέρασε πριν από δυο μέρες, χτες διάβηκε τον Βόσπορο προερχόμενο από το Αιγαίο με κατεύθυνση την Μαύρη Θάλασσα το ρωσικό φορτηγό πλοίο, Kazan-60. Το ρωσικό πλοίο σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, μετέφερε πολεμοφόδια και στρατιωτικά οχήματα στις ρωσικές δυνάμεις της Συρίας και τώρα επέστρεφε στην Μαύρη Θάλασσα.
Το πλοίο είχε περάσει τον Βόσπορο στις 26 Φεβρουαρίου με κατεύθυνση το Αιγαίο Πέλαγος και όπως είχαν παρατηρήσει τότε οι Τούρκοι, είχε καλυμμένο με εδικό καμουφλάζ το κατάστρωμα προφανώς γιατί μετέφερε υλικό που δεν θα έπρεπε να γίνει ορατό από τους Τούρκους.
Η κατάσταση αυτή με τις συνεχείς διελεύσεις των ρωσικών πλοίων από το Βόσπορο έχει εκνευρίσει τους Τούρκους που παρακολουθούν αδύναμοι να αντιδράσουν, ενώ γνωρίζουν ότι όλες αυτές οι κινήσεις του ρωσικού στόλου στην μύτη της Κωνσταντινούπολης δεν προοιωνίζουν τίποτα το καλό για τους ίδιους.

Ίδωμεν!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...