Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

† “Μετά τό τεχθήναί σε, Θεόνυμφε Δέσποινα, παρεγένου εν Ναώ Κυρίου”

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016

Σύμβουλος Ερντογάν: «Θέλουν να διαμελίσουν την Τουρκία» – Πλέον το παραδέχονται!

Η Τουρκία απείλησε να κλείσει την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Ιντσιρλίκ, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν χαρακτηρίσουν τις κουρδικές ένοπλες δυνάμεις που μάχονται στη Συρία, το γνωστό YPG, ως τρομοκρατική οργάνωση.
Αυτό δήλωσε ο Σερέφ Μάλκοτς (Şeref Malkoç), σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ.
Υπενθυμίζουμε ότι οι Κούρδοι του YPG, με το σοσιαλιστικό τους κόμμα PYD, είναι συνδεδεμένοι με τη Σοσιαλιστική Διεθνή, στην οποία προεδρεύει ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει στην Τουρκία ότι οι δυνάμεις των YPG θεωρούνται στρατηγικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
Ο Σερέφ Μάλκοτς είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία έχουν καταλήξει σε συμφωνία για το θέμα της Συρίας, με στόχο να αποτραπεί η ενδυνάμωση της Τουρκίας, επιβεβαιώνοντας τα όσα έχει γράψει το TRIBUNE εδώ και πάρα πολύ καιρό για μυστική συμφωνία ΗΠΑ – Ρωσίας.
«Υπάρχει μια επιθυμία να διαμελίσουν την Τουρκία, τόσο από τη Ρωσία όσο και από το Ιράν, δυστυχώς υπάρχει (η επιθυμία αυτή) και μεταξύ των συμμάχων», είπε ο σύμβουλος του Ερντογάν.
Οι Τούρκοι αρχίζουν να συνειδητοποιούν και να ομολογούν την πραγματικότητα. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι και θα την αποδεχθούν.
http://www.tribune.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...