Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

Στιχηρά Προσόμοια της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Μαρίνας

Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016

Από την Νύκτα των ΙΜΙΩΝ στην Νύκτα των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και στο ΑΙΓΑΙΟ της Προσφυγικής Κρίσης.

ΦΩΤΟ από police-voice.blogspot.gr
Αφιερωμένο στους μνημονιολάγνους που “βάλαν” το χέρι τους στον Δημόσιο κορβανά και για αυτό πρέπει να γιορτάζουν μαζί με τον Ιούδα γιατί με τις πράξεις τους  τον επιβράβευσαν.
Τόσα χρόνια μετά από την τραγωδία των Ιμίων ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι γνωρίζει την πλήρη αλήθεια για το τι συνέβη εκείνη τη μοιραία νύχτα για τους τρεις αξιωματικούς του ΠΝ και για τη χώρα μας;

Πόσοι μπορούν με βεβαιότητα να υποστηρίξουν ότι έχουν απόλυτα πειστεί από την αλήθεια που έχει παρουσιαστεί κατά καιρούς;
Και όμως πέρα από τα γεωπολιτικά, τις γκρίζες ζώνες και τα υποθαλάσσια ενεργειακά κοιτάσματα της περιοχής που είναι μια απτή πραγματικότητα στις ημέρες μας ψηλαφάμε και μία άλλη διάσταση που δρομολογήθηκε εκείνη την κρίσιμη νύχτα και έφερε μετέπειτα ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Δυστυχώς εκείνη η νύχτα δρομολόγησε την ¨μεγάλη νύχτα των λαμογιών των στρατιωτικών εξοπλισμών¨.

Κάποιοι αποφάσισαν να τρέξουν στο γκράν - πρί της μίζας των εξοπλισμών και να παίξουν κορώνα γράμμα την ασφάλεια της Ελλάδας σε κρίσιμες εποχές.

Η ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας θεωρείται εύλογη ανάγκη και μεγίστη προτεραιότητα.

Εκείνες τις στιγμές που το αίσθημα του Έλληνα πληγώθηκε και ο Εθνικός συναισθηματικός του χώρος κατέρρευσε με τον θάνατο των τριών παλληκαριών το βράδυ των ΙΜΙΩΝ κάποιοι ξεκινούσαν το marketing της κούρσας των εξοπλισμών της μίζας.

Σου λέει ο Έλληνας δεν ευχαριστήθηκε ¨με το ευχαριστώ που είπαμε στους Αμερικάνους¨ για αυτό θα τον ¨πνίξουμε¨ στα εξοπλιστικά προγράμματα για να αισθάνεται ασφαλής!!

Για αυτούς η νύχτα των ΙΜΙΩΝ και ο Θάνατος των Ηρώων μας ήταν η καλύτερη τους ευκαιρία και η απαρχή του άκρατου πλουτισμού τους.
Αναρωτιούνται αν στα ΙΜΙΑ υπήρξε προδοσία;

Μα η προδοσία φτάνει μέχρι τις ημέρες μας. Άλλωστε την διαβάζουμε στην καθημερινή ειδησεογραφία. Διότι εκτός από την υποβάθμιση των στρατιωτικών εξοπλισμών μειώθηκαν  δραματικά  και τα τεχνικά μέσα της ακτοφυλακής να ελέγξει τις κατακλυσμιαίες προσφυγικές ροές μέσω του Αιγαίου στην Ευρώπη.

Σήμερα αποτυπώθηκε  το ψηφιδωτό της προδοσίας με τις διαδρομές του μαύρου χρήματος της ¨ ξεπλυμένης μίζας¨ μέσω υπεράκτιων εταιρειών.

Σήμερα ο Λαός καλείται να πληρώσει με το υστέρημα του τα κλεμμένα των πάσης φύσεως λαμογιών.

Σήμερα τίθεται και ένα κορυφαίο ερώτημα γιατί περιμέναμε να έρθει η ώρα των μνημονίων για να ανοίξουν οι όζουσες υποθέσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων όπως και άλλες;

Οι απαντήσεις δίνονται μέσα από την οδύνη των ημερών που βιώνουμε και ποικίλουν.

Η θεατρική αυλαία των δήθεν αξιολογήσεων, των δήθεν συμβούλων , των βαρέων υπογραφών που έπεσαν ΑΝΟΙΞΕ και φιγουράρουν πλέον τα καλοπληρωμένα ¨σαπάκια¨ που αγοράσθηκαν από τον ανυποψίαστο Έλληνα φορολογούμενο για να ενισχύσουν την Αμυντική Θωράκιση της χώρας!!

Είναι η απληστία των πράξεων αυτών μόνο κακούργημα;
Ή η διακινδύνευση της Εθνικής Άμυνας αποτελεί Εσχάτη Προδοσία;

Την στιγμή που σε όλα αυτά τα χρόνια το ΑΙΓΑΙΟ έπαιρνε φωτιά από την θρασύτητα των γειτόνων.

Η νύχτα των ΙΜΙΩΝ έφερε την νύχτα των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ. Μήπως η νύκτα των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ φέρει άλλου είδους ΙΜΙΑ;

Προς το παρόν έφερε την νύκτα της Προσφυγιάς στο ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ-ΑΙΓΑΙΟ και υποβόσκουσα κρίση  με  πιθανή εμπλοκή με την Τουρκία μέσα στο μεγάλο γεωπολιτικό παιχνίδι που άνοιξε .

¨Σφοδρή επίθεση της Frontex στην Τουρκία για το προσφυγικό
Την κατηγορεί ότι «κάνει εύκολη τη ζωή στους διακινητές»  Μιλά για «οργανωμένο έγκλημα»

Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι απαιτούν επιπλέον 2 δισ. ευρώ από την ΕΕ για την αντιμετώπιση του προβλήματος¨

Ακριβώς  γιατί απέναντι μας έχουμε έναν μουρλό…

Τύμπανα πολέμου ξανά: Ο Ερντογάν απειλεί ευθέως τη Ρωσία! Αφορμή η παραβίαση του τουρκικού εναερίου χώρου από ρωσικό μαχητικό

«Τέτοιες ανεύθυνες πράξεις δεν ωφελούν την παγκόσμια ειρήνη!» είπε ο Τούρκος Πρόεδρος  «Η Ρωσία θα επωμιστεί τις συνέπειες», τόνισε Ζήτησε συνάντηση με τον Πούτιν  http://www.iefimerida.gr/30 Ιανουαρίου 2016

Ότι και να φέρει  ο αδυσώπητος χρόνος τα κακά στην πατρίδα μας ήρθαν βαθειά νύχτα δίχως ξαστεριά. Όμως νύχτα θα φύγουν με ξαστεριά για να ξημερώσει στην χώρα ΛΕΥΤΕΡΙΑ.

Η ΚΑΘΑΡΣΗ άρχεται βασανιστικά και αποφασιστικά και ποιος μπορεί να της αντισταθεί.;

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...