Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

☦ Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης (25 Ιουλίου 1924 - 12 Ιουλίου 1994)

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2016

Το ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΟ “άνοιξε και δέχεται”

Φώτο από  thessports.gr 
“Θα γίνει τρελοκομείο. Μέσα στην αναμπουμπούλα που θα επικρατεί, θα ξεσηκωθεί κάθε κράτος να κάνει ότι του λεει ο λογισμός.”
Και αυτό το είπε ο Πνευματοκίνητος  Άγιος Γέροντας του Έθνους  μας, ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης και κυριολεκτικά ήδη το ζούμε.

Η δαιμονική δολοφονική τρέλα των μακελλάρηδων του ISIS σαν νέφος πανούκλας διαδόθηκε σε όλη την Μέση και Εγγύς Ανατολή και ήδη οδεύει προς Ευρώπη και Αμερική .

ΚΑΙ οι αναμενόμενες εκπλήξεις ξεκινάνε…

¨Το πετρελαιοπαραγωγό βασίλειο, το οποίο για δεκαετίες αποτελούσε στα μάτια της Δύσης τον πυλώνα της σταθερότητας για την ευρύτερη Μέση Ανατολή, βρίσκεται οικονομικά πιεσμένο, διπλωματικά απομονωμένο και στρατιωτικά παγιδευμένο σε αδιέξοδες περιπέτειες. Το ότι επέλεξε σε αυτή τη συγκυρία να ρίξει και άλλο λάδι στη φωτιά, προκαλώντας το σιιτικό στοιχείο εντός και εκτός των συνόρων του με την εκτέλεση του κληρικού Nimr al-Nimr, καταδικασμένου σε θάνατο για τις ειρηνικές διαδηλώσεις του 2011-2012, καταδεικνύει τον πανικό του Οίκου των Σαούντ και την αδυναμία του για ορθολογικό σχεδιασμό.¨ Του Κώστα Ράπτη Δευτέρα, 04-Ιαν-2016 http://www.capital.gr/

Η Σαουδική Αραβία διέκοψε τις σχέσεις με το Ιράν, χθες Κυριακή αφού ιρανοί διαδηλωτές επιτέθηκαν σε αποστολές της εκεί, εξοργισμένοι από την απόφαση του σουνιτικού βασιλείου να εκτελέσει έναν επιφανή σιίτη ιερωμένο. Ενώ ανάλογη ήταν και η απάντηση από Μπαχρέιν, Σουδάν και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σε λίγο εκτός από πετρέλαιο θα έχουμε μεγάλη ζήτηση και σε γεωπολιτικούς καθώς και σε χρηματιστηριακούς  ζουρλομανδίες.

¨Τα χρηματιστήρια της Σανγκάης και της Σενζέν ανέστειλαν σήμερα τις συναλλαγές έπειτα από πτώση κατά 7% του βασικού δείκτη αναφοράς στην πρώτη συνεδρίαση του 2016, συνεχίζοντας επί της ουσίας την κατάρρευση του καλοκαιριού, προκαλώντας τριγμούς στην παγκόσμια οικονομία.

Η κινεζική αγορά μετοχών είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης, γεννώντας φόβους για χάος, με την κινεζική κρίση να θυμίζει την κρίση του 1929 πριν το κραχ στις ΗΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης Shanghai Composite έχει μέχρι το καλοκαίρι είχε χάσει το 29% της αξίας του με τις απώλειες να φτάνουν τα 3,2 τρις. δολάρια ενώ αντίστοιχη πορεία είχαν ακολουθήσει και οι υπόλοιπες αγορές της Κίνας.   

Οι δε ΗΠΑ απειλούνται άμεσα, καθώς η Κίνα κρατά 3 τρισ.δολάρια αμερικανικό κρατικό χρέος σε ομόλογα τα οποία μπορούν να αρχίσουν να πωλούνται σε κατάσταση συναγερμού.  

Οι συνέπειες ενός τέτοιου γεγονότος θα είναι κολοσσιαίες και επί του πρακτέου όλα τα νομίσματα του πλανήτη θα καταστούν..."χαρτιά γενικής χρήσεως" και θα ανταπεξέλθουν μόνο οι χώρες που έχουν στην κατοχή τους μεγάλες ποσότητες χρυσού. του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 04/01/2016 http://www.pronews.gr/portal

Ουσιαστικά θα ανταπεξέλθουν μόνο  οι χώρες  εκείνες που μπορούν να ταΐσουν τους λαούς τους. Ακριβώς γιατί ούτε ο χρυσός ούτε η καλή εργοστασιακή γερμανική λαμαρίνα μασιέται.

 Και να ήταν μόνο αυτά.

Η Δανία και η  Σουηδία φαίνεται να ενηλικιώνονται και να  φεύγουν από το σπίτι της  συνθήκης Σένγκεν

¨Έντονες αντιδράσεις στην Γερμανία προκάλεσε η απόφαση της δανικής κυβέρνησης να επιβάλει ελέγχους, στα μεταξύ τους σύνορα, κίνηση στην οποία προχώρησε λίγο νωρίτερα και η Σουηδία, στα σύνορα με την Δανία.¨ http://www.bankingnews.gr/04/01/2016 - 13:50

Μην συγχύζεται την κ. Μέρκελ έχει να αντιμετωπίσει εκτός από τις τελευταίες πινελιές  της μνημονιακής υποτέλειας της Ελλάδος και αλλά πράγματα, όπως

1.Το μποτιλιάρισμα των προσφυγικών ροών στην χώρα της.

2.Το μη έκδηλο ακόμα αλλά υπαρκτό πρόβλημα της ενέργειας την στιγμή που ανατινάζονται αγωγοί του Φ. Α στην Ουκρανία εν μέσω δύσκολου Ευρωπαϊκού χειμώνα.

3. Ένα "China crush" θα συντρίψει και την εύθραυστη σε εξωτερικές απειλές γερμανική οικονομία την στιγμή που  Γερμανία το 40% των εξαγωγών της τις κάνει στην Κίνα.

Πάνω στην παγκόσμια τρέλα που επικρατεί βγαίνει και ο Σόρος και μας λέει

¨Την θέση του  ότι όσο η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ δεν θα καταφέρει να συνέλθει ποτέ διατύπωσε ο γνωστός Αμερικάνος μεγαλοεπενδυτής George Soros, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει ποτέ να αποπληρώσει τα χρέη της¨. http://www.bankingnews.gr/04/01/2016 - 13:50
  
Οι τοκογλύφοι δεν το βάζουν κάτω δεν θέλουν να  χάσουν την μπουκιά βλ. Ελλάδα  από το στόμα τους.

Ούτε θα προλάβουν να καταλάβουν αυτό που έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ πριν χρόνους.

¨Θα συμβούν όμως γεγονότα πολλά.

Ίσως προλάβετε να ζήσετε και εσείς πολλά από τα σημεία που γράφει η Αποκάλυψη.

Σιγά-σιγά αρκετά αρχίζουν να βγαίνουν. Φωνάζω ο ταλαίπωρος πριν από πόσα χρόνια!

Είναι φοβερή, εξωφρενική η κατάσταση!

Η παλαβο-μάρα έχει ξεπεράσει τα όρια.

Ήρθε η αποστασία και μένει τώρα να έρθει «ο υιός της απώλειας».

Θα γίνει τρελοκομείο. Μέσα στην αναμπουμπούλα που θα επικρατεί, θα ξεσηκωθεί κάθε κράτος να κάνει ότι του λέει ο λογισμός.

Ο Θεός να βάλει το χέρι Του, τα συμφέροντα των μεγάλων να είναι τέτοια, που να μας βοηθήσουν.

Κάθε λίγο θα ακούμε κάτι καινούριο.

Θα βλέπουμε να γίνονται τα πιο απίθανα, τα πιο παράλογα πράγματα.

Μόνο που τα γεγονότα θα περνάνε τάκα-τάκα… ¨ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
Aγίου Γέροντος Παϊσίου Ἁγιορείτου Λόγοι Β΄ «Πνευματικὴ ἀφύπνιση», ἔκδοσις Σουρωτὴ Θεσσαλονίκη simeiakairwn.wordpress.com 1 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ μέσα στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος και τον λύκο Έλληνες τον έχουμε δίπλα μας και είναι πεινασμένος.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...