Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

"O ένσαρκος άγγελος, τών Προφητών η κρηπίς.."

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2016

Από τα πρατήρια της Σαουδικής Αραβίας στο “πρατήριο” του ΑΙΓΑΙΟΥ ο Σουλτάνος;

Photo: AP –  Ε.Τ. Ερντογάν, o N01 πλέον "καταζητούμενος" στην Ρωσία 
ΚΟΠΗΚΕ το κλεμμένο πετρέλαιο  και τώρα θέλουν να ΚΟΨΟΥΝ το Αιγαίο; Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο τα νομίζουμε.
Είναι θέμα “ζωής και θανάτου” το πρόβλημα της ανεπάρκειας της Ενέργειας στην Τουρκία. Πρόβλημα που αναδεικνύεται ως ο χειρότερος γεωπολιτικός αντίπαλος της Γείτονος χώρας.

Είχαν καλομάθει με το κλεμμένο - αιματοποτισμένο πετρέλαιο από την Συρία και το Ιράκ με το οποίο τροφοδοτούσαν πολλές ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες.

Από τότε που άρχισαν να έχουν αποτέλεσμα  οι βομβαρδισμοί των Ρώσων στα Τούρκικα κομβόι άρχισαν ταυτόχρονα και οι διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος στην γειτονική χώρα που διαφήμιζε μέχρι πρόσφατα την ανάπτυξη της.

ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
«Κλονίζεται» η τουρκική οικονομία από τις ρωσικές κυρώσεις που έχουν κοστίσει στην Άγκυρα 15 δισ. δολάρια (!) και ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδοσίας ακόμα και στην εύπορη Κωνσταντινούπολη.

Μια έκθεση από το Επιμελητήριο Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων (EMO) της Κωνσταντινούπολης, που δημοσιεύεται στην μεγαλύτερη κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα Zaman αποκαλύπτει του λόγου το αληθές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε το EMO, (Elektrik Mühendisleri Odası), το περασμένο έτος οι διακοπές ρέματος ξεπέρασαν τις 72 χιλιάδες ώρες! Σημειώνεται ότι οι περισσότερες ώρες διακοπής συγκεντρώθηκαν το μήνα Δεκέμβριο αφού η ρωσοτουρκική κρίση μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 έχει ήδη κοστίσει στην τουρκική οικονομία 15 δισ.δολάρια, και αναμένεται οι ώρες διακοπής ρεύματος να αυξηθούν κατακόρυφα στο νέο έτος!

Σε πολλές περιοχές της Κωνσταντινούπολης καθημερινά γίνονται ανακοινώνεις σε ποιες περιοχές θα γίνει διακοπή ρεύματος,

Σύμφωνα με την τουρκική «Ρυθμιστική Αρχή Αγοράς Ενέργειας», (EPDK), το ενεργειακό πρόβλημα θα επιδεινωθεί ενώ θα υπάρξουν και αυξήσεις των τιμών της κατανάλωσης ενέργειας.¨ του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου http://www.pronews.gr/portal

Στα κατεχόμενα
Παραχώρησε ηλεκτρικό φορτίο 20MW στα κατεχόμενα η ΑΗΚ - Η παραχώρηση έγινε μετά από παράκληση των Τουρκοκυπρίων λόγω βλάβης στο ηλεκτρικό σύστημα παραγωγής των κατεχομένων

Ηλεκτρικό φορτίο 20 MW παραχωρήθηκε την νύκτα της Πρωτοχρονιάς στους Τουρκοκύπριους, ύστερα από παράκλησή τους για κάλυψη των αναγκών τους.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου, “λόγω έκτακτης βλάβης στο ηλεκτρικό σύστημα παραγωγής των κατεχομένων περιοχών, ψες Παρασκευή 1η Ιανουαρίου 2016, μετά από παράκληση των Τουρκοκυπρίων, τους παραχωρήθηκε ηλεκτρικό φορτίο της τάξης των 20 MW για κάλυψη των αναγκών τους”. http://cyprustimes.com/ 09:03 - Jan 02, 2016

Έτσι ο Σουλτάνος πήρε τα βουνά και τα λαγκάδια και άρχισε τις επισκέψεις στα φιλικά πρατήρια της περιοχής βλ. Κατάρ και Σαουδική Αραβία για να κλαφτεί.

Διότι όλα τα άλλα πρατήρια που του έδινα μέχρι τώρα σε λίγο κλείνουν για τον πελάτη που λέγεται Τουρκία  βλ. Ρωσία, Ιράν, Ιράκ.

Όμως το πρόβλημα που έχουν αυτή την στιγμή οι Τούρκοι στην περίπτωση που τους δώσουν πετρέλαιο οι Σαουδάραβες και το Κατάρ, είναι πως θα το μεταφέρουν στην χώρα τους.

Διότι ο συντομότερος δρόμος μέσω Συρίας και Ιράκ είναι αυτή την στιγμή πύρινη εμπόλεμη ζώνη.

Ο άλλος δρόμος δια της θαλάσσιας μεταφοράς μέσω των Στενών του Ορμούζ και της διώρυγας του Σουέζ έχει  δυσβάστακτα τέλη και έξοδα.

Απομένει ο δρόμος μέσω της Ιορδανίας και του  Ισραήλ και από εκεί δια σύντομης θαλάσσιας απόστασης.

ΚΑΙ φυσικά θα το πληρώνει αδρά ο τούρκος  αυτό το πετρέλαιο που δεν θα είναι  πια κλεμμένο.

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ σουλτανικά σάλια…
¨Τουρκία και Ισραήλ είναι δυο χώρες της Μέσης Ανατολής που χρειάζονται η μία την άλλη, ανέφερε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους που τον συνόδευσαν στο ταξίδι ( στην Σαουδική Αραβία) : «Το Ισραήλ χρειάζεται μια χώρα σαν την Τουρκία στη Μέση Ανατολή… Θα πρέπει να παραδεχτούμε [όμως] ότι και εμείς επίσης χρειαζόμαστε το Ισραήλ», ήταν η ακριβής διατύπωση, όπως τη μεταφέρει στο ρεπορτάζ της η «Χουριέτ».

Η αμοιβαία αυτή… ανάγκη, αποτελεί «ένα δεδομένο της περιοχής», συνέχισε ο Ερντογάν, προσθέτοντας: «Θα πρέπει να το δούμε αυτό. Εάν μπορέσουμε να κάνουμε βήματα αμοιβαίας ειλικρίνειας, τότε η εξομάλυνση θα συνεχιστεί¨. 
Του Ζαχαρία Μίχα*03/01/2016 01:27 http://www.defence-point.gr/news/

Τελικά όλες οι πόρτες και τα παραπόρτια κλείνουν για τον Σουλτάνο και την παρέα του.

Και του απομένει ο παλαιός έρωτας του που λέγεται ΑΙΓΑΙΟ.

Μήπως μπορεί να ¨κλέψει¨ και από εδώ σκέφτεται;

ΌΤΙ  είναι ο τούρκος θα το κάνει σύντομα πριν του τελειώσουν τα πετρελαϊκά στρατηγικά αποθέματα του!!!

Εκεί αντί για  πετρέλαιο θα  πάρει πολλές εκπλήξεις με  κόλλυβα.

ΤΑ ΕΞΑΜΙΛΙΑ είναι πλέον ενώπιον μας…
¨Η  Άγκυρα με την έκδοση της νέας ΝΟΤΑΜ Α5915/15 δηλώνει με  θράσος ότι η Αθήνα παραβιάζει τους κανονισμούς του ICAO και ότι τα αεροσκάφη τα οποία θα συμμετέχουν στην άσκηση δεν θα εισέλθουν εντός του "Ελληνικού εναέριου χώρου των 6 ν.μ. και άρα δεν χρειάζεται να υποβάλλουν σχέδια πτήσης". δηλώνοντας για άλλη μια φορά ότι δεν αναγνωρίζουν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο μεταξύ 6 και 10 ν.μ. ¨ του Χρήστου Μακρή  http://www.pronews.gr/portal 01/01/2016

ΕΠΕΤΑΙ η συνέχεια με το λαμπρό τέλος για την οποία μας μίλησαν και δυο μεγάλα αγιοπνευματικά αναστήματα της  Ρωσικής Εκκλησίας

Ο ΑΓΙΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΟΥ ΣΑΡΩΦ που γιόρταζε στις 2 Ιανουαρίου  ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΗΣ Κροστάνδης ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΕΙΞΕ μεταφέροντας τον  ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...ΟΤΑΝ  ΜΑΛΙΣΤΑ   ΕΦΤΑΣΕ  ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ.. συνέβη  το εξής :

¨Ξαφνικά, σταμάτησε (Ο ΑΓΙΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ)  και έδειξε προς την Ανατολή με το χέρι του. Είδα (Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΗΣ ΚΡΟΣΤΑΝΔΗΣ)  μια μεγάλη συγκέντρωση από ανθρώπους με χαρούμενα πρόσωπα που κουβαλούσαν σταυρούς και κεριά στα χέρια.

Στο μέσο τους υπήρχε μια Αγία Τράπεζα τόσο λευκή όσο το χιόνι. Στην Αγία Τράπεζα υπήρχε ο σταυρός και το Άγιο Ευαγγέλιο και πάνω από την Αγία Τράπεζα ήταν ο αέρας με ένα χρυσό αυτοκρατορικό στέμμα πάνω στο οποίο ήταν γραμμένο με χρυσά γράμματα «Για το άμεσο μέλλον».

Πατριάρχες, επίσκοποι, ιερείς, μοναχοί, μοναχές και λαϊκοί στέκονταν γύρω από την Αγία Τράπεζα.

Όλοι έψαλαν: «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη».

Από μεγάλη χαρά έκανα το σταυρό μου και δόξασα το Θεό.¨
 Πηγή: Αυτό το κείμενο είναι γραμμένο από το « Voronezh Eparchy Messenger " #11,1992. πηγή  http://www.imdleo.gr/diaf/2007/06-ag_I_Krostand-auton.pdf

ΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΨΕΥΔΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΑΓΙΟΥ. ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΝ ΤΟΙΣ ΑΓΙΟΙΣ ΑΥΤΟΥ..

Τα δεινά που έρχονται στην ανθρωπότητα θα φέρουν δια της μετανοίας πολλά καλά και στο τέλος εις πείσμα των αντίχριστων δυνάμεων θα επικρατήσει η Ορθοδοξία που σήμερα την πυροβολούν και την σφαγιάζουν.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΩΡΑ ΕΦΤΑΣΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΩΤΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΑΖΩΟΠΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ..

ΑΠΟ ΕΔΩ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΠΟΛΛΑ... ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΑ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ..

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ  ΠΑΝΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ  ΟΔΟΙΠΟΡΟΙ  και ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ  ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ..

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΟΤΙ ΦΕΡΕΙ ...ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...