Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

† H’ ΜΑΤΘ. 22 ΙΟΥΛ. 2018 ΑΝΑΣΤ. “Κατέλυσας τῷ Σταυρῷ σου τόν Θάνατον…”

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

ΟΧΙ στους τυμβωρύχους-τοκογλύφους – δουλεμπόρους του Πολιτισμού μας.

Φώτο 1α  από  Facebook  WW2 RADIO
Το πρώτο πράγμα που έβαζε ο  διαχρονικός  Ἐλγιν ή ξένος κατακτητής βλ. Γερμανός στο μάτι ήταν η ΑΚΡΟΠΟΛΗ, η  πολιτισμική επικεφαλίδα της Κλασσικής Ελλάδος.
Μετά την γερμανική κατοχή ακολούθησε ο εμφύλιος σπαραγμός αρχής γενομένης από το ιστορικό κέντρο των Αθηνών τον Δεκέμβριο του 1944.
¨Ο όρος Δεκεμβριανά αναφέρεται σε μία σειρά ένοπλων συγκρούσεων που έλαβαν χώρα στην Αθήνα το Δεκέμβριο 1944 - Ιανουάριο 1945, ανάμεσα στις δυνάμεις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και τις Βρετανικές και Κυβερνητικές δυνάμεις που ανήκαν σε ένα πολιτικό φάσμα, από την σοσιαλδημοκρατία (όπως ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου ηγέτης του «Δημοκρατικού Σοσιαλιστικού Κόμματος») έως τα τάγματα ασφαλείας. Η έναρξή τους, στις 3 Δεκεμβρίου του 1944, σηματοδοτείται από τους πυροβολισμούς των Κυβερνητικών και Αγγλικών δυνάμεων μπροστά στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη ενάντια στη διαδήλωση του ΕΑΜ, που είχε οργανωθεί ως απάντηση στο τελεσίγραφο της κυβερνησης εθνικής ενότητας (1-12-1944) για τον αφοπλισμό όλων των αντάρτικων ομάδων, με αποτέλεσμα το θάνατο 33 διαδηλωτών και τον τραυματισμό άλλων 148. Παράλληλα ο στρατηγός Σκόμπυ προέβη σε διάγγελμα, ενώ άμεσες προσπάθειες για πολιτική λύση απαγορεύτηκαν από τον Τσώρτσιλ. Οι μάχες κράτησαν 33 μέρες και τερματίστηκαν στις 5-6 Ιανουαρίου 1945. Επισημαίνεται ότι τα Δεκεμβριανά, όπως καταγράφηκαν στη συλλογική μνήμη οι μάχες του Δεκεμβρίου 1944, ήταν η μοναδική περίπτωση κατά την οποία σημειώθηκαν πολεμικές συγκρούσεις τέτοιας έκτασης στην ελληνική πρωτεύουσα από δημιουργίας του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους (1830)¨ https://el.wikipedia.org/

Οι παρακάτω παρατιθέμενες φωτογραφίες μας μεταφέρουν στο παρελθόν αλλά και στο  εφιαλτικό μέλλον που σχεδιάζουν για εμάς μη γένοιτο.

Ο λαός που αγνοεί την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.

Στο χέρι μας είναι να μην ανοίξουμε έστω και την τελευταία στιγμή την κερκόπορτα του  κοινωνικού σπαραγμού.

Η ομοψυχία δεν είναι μόνο μια απλή λέξη, είναι πολλά πράγματα μαζί στην Ελλάδα του φιλότιμου και της λεβεντιάς.

Πρέπει σαν μια πνευματική γροθιά να σηκώσουμε από καταγής την πεσμένη αξιοπρέπεια μας και να βροντοφωνάξουμε

¨έξω από την ζωή μας τυμβωρύχοι, τοκογλύφοι, δουλέμποροι και σωματέμποροι των Εθνών¨

¨από την ΑΚΡΟΠΟΛΗ θα έρχεστε μόνο ταπεινά να παίρνετε ΦΩΣ¨

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

Δρ. Κωνσταντίνος  Βαρδάκας

Φώτο  2α  από  Facebook  WW2 RADIO

Φώτο  3α  από  Facebook  WW2 RADIO

Φώτο  4α  από  Facebook  WW2 RADIO

Φώτο  5α  από  Facebook  WW2 RADIO

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...