Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

Στιχηρά Προσόμοια της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Μαρίνας

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016

Το ΚΟΥΡΔΙΚΟ “αναγνωρίστηκε” από την Ρωσία. Απαιτεί να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις.

Φώτο από sputniknews.com
Αψευδής ο πνευματοκίνητος λόγος του ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ: «οι Κούρδοι θα πάρουν τα δικά τους εδάφη»

¨Στον αγώνα κατά της Daesh (τζιχαντιστές) , λίγες δυνάμεις ήταν εξίσου αποτελεσματικές , όπως το κουρδικό YPG.  Με την αιτιολογία αυτή η Ρωσία επιμένει οι Κούρδοι να συμμετάσχουν στις επίσημες συνομιλίες για την εξεύρεση λύσης στο Συριακό πρόβλημα. Ενώ η Τουρκία αρνείται επίμονα, λέγοντας ότι το YPG αποτελεί  μια «τρομοκρατική ομάδα».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Κουρδικό  κίνημα  ανακατέλαβε  την περιοχή του Kara-choh  στην επαρχία Hasakah της Συρίας από την παράνομη κατοχή του  από τους τζιχαντιστές , μια περιοχή στην οποία βρίσκονται τα πλούσια κοιτάσματα  σε αργό πετρέλαιο βασικό έσοδο του ισλαμικού κράτους.

Το γεγονός αυτό κατά τους Ρώσους αναδεικνύει τους Κούρδους στην περιοχή ως τις πιο αποτελεσματικές  χερσαίες δυνάμεις στη Συρία .

Υπό το πρίσμα αυτού του γεγονότος, η ρωσική κυβέρνηση πιέζει για την ένταξη του YPG στις ειρηνευτικές συνομιλίες  για την Συρία. 

Την Τρίτη, οι  παρατηρητές  εμφάνιζαν  ότι τα τουρκικά στρατεύματα είχαν περάσει στη Συρία. Ενώ φαινομενικά  ο στόχος  ήταν η απελευθέρωση της πόλης Jarabulus από  τους τζιχαντιστές  η απόφαση  εισβολής των Τούρκων ήρθε ως αντίδραση στην επιχείρηση που ετοιμαζόταν να κάνει το  YPG  για να απελευθερώσει  την πόλη.¨
http://sputniknews.com/middleeast/20160121/1033518818/syrian-

Η ΤΟΥΡΚΙΑ βρίσκεται πλέον σε βαριά αμηχανία.

Ο Ερντογάν δηλώνει ότι όποια κίνηση Δυτικά του Ευφράτη θα πάρει στρατιωτική απάντηση, ενώ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ανάφλεξη των Κούρδων στο εσωτερικό της χώρας του και ταυτόχρονα τα χέρια του είναι δεμένα από το  κεφαλοκλείδωμα της περιοχής με τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 Triumf των Ρώσων.

¨Κίνηση ματ που ακυρώνει την τουρκική εισβολή στην Συρία έκανε η Ρωσία αφού με εντολή του Β.Πούτιν τεχνικοί από την 154η Σμηναρχία κατασκευών δημιουργούν νέα βάση στην πόλη Καμισλί στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας η οποία θα προστατεύεται από αντιαεροπορικά συστήματα S-400 Triumf και νέα ραντάρ "κλειδώνοντας" την Ν. Τουρκία και υποκλέπτοντας όλες τις τουρκικές και νατοϊκές επικοινωνίες.¨ του Βασίλη Καπούλα  http://www.pronews.gr/portal/20160121

ΖΟΥΜΕ πλέον ιστορικές στιγμές.

Το Κουρδικό που ήδη δρομολογήθηκε εδώ και χρόνια ¨λαμβάνει σάρκα και οστά¨ όχι μόνο με τις ευλογίες των Ρώσων αλλά και από τους διπλωματικούς ελιγμούς των ΗΠΑ που ουσιαστικά επιθυμούν διακαώς την ανάδειξη ενός ισχυρού συνομιλητή στην περιοχή, όπως είναι οι Κούρδοι.

Στις επόμενες μέρες οι Τούρκοι γίνονται απρόοπτοι και μοιραίοι για το μεγάλο λάθος με σκοπό να εμπλέξουν και την Ελλάδα στο μεγάλο παζάρι διακανονισμού και μοιρασιάς που ανοίγει από τα πετρέλαια του Κιρκούκ και της Μοσούλης μέχρι τα πετρέλαια της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ πλέον ανοίγουν και τα γεγονότα θα τρέχουν και δεν θα τα προλαβαίνουν οι δημοσιογράφοι, όπως και αυτό μας το  τόνισε  ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ.

Μέσα σε αυτό το γεωπολιτικό κλίμα όπως διαμορφώνεται  ας δώσουμε τους  από -ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ μας στους τοκογλύφους–δανειστές–τυράννους της ζωής μας.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...