Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

☦"Λίαν εὔφρανας τούς ὀρθοδόξους, καί κατῄσχυνας τούς κακοδόξους, Εὐφημία Χριστοῦ καλλιπάρθενε"

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015

Ο Πνευματικός Αγώνας: “Ταπείνωση, προσοχή, αντίρρηση και προσευχή”

Πρέπει, όποιος κάνει τον εσωτερικό αγών, να έχει κάθε στιγμή τα παρακάτω τέσσερα πράματα μέσα του: ταπείνωση, απόλυτη προσοχή, αντίρρηση και προσευχή.

Ταπείνωση, να έχει, επειδή πρέπει να παλέψει με αντιπάλους τους περήφανους δαίμονες, πρόχειρη τη βοήθεια του Χριστού. Ο Κύριος μισεί τους περήφανους (Παροιμ. Γ’ 34).

Προσοχή, για να έχει την καρδιά του ελεύθερη από κάθε λογισμό κι αν ακόμα φαίνεται τάχα αγαθός.

Αντίρρηση, για να προβάλλει μόλις ίδη να έρχεται ο πονηρός αμέσως αντιρρήσεις με οργή. «Και αποκριθήσομαι, λέει ο Ψαλμωδός, τοις ονειδίζουσί μου κακά, ουχί τω Θεώ υποταγήσεται η ψυχή μου;» (θα αποκριθώ σ’ αυτούς που με κατηγορούν και μου αποδίδουν κακά, δεν πρέπει να υποταχθή στον Θεό η ψυχή μου; – Ψαλμ. Ξα’ 2).

“ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΞΙΦΟΣ”

Εμφάνιση Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Σύγχρονο θαύμα
Η κ. Μαρία από τον Πειραιά είδε στον ύπνο της τον Αρχάγγελο Μιχαήλ και της είπε «θέλω να φέρεις στο σπίτι μου ένα ζευγάρι παπούτσια μεταλλικά και ένα ξίφος».  Με φόβο τον ρωτάει και που είναι το σπίτι σου; «Στη Μονή Δοχειαρίου στο Άγιο Όρος».

Contra Magazin: Το ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί Γερμανούς στρατιώτες για να «εκφοβίσει» την Ρωσία!

Γ. Μοτσάκος 
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Το ΝΑΤΟ αποστέλλει την δύναμη ταχείας επεμβάσεως  με προεξάρχουσα την «αιχμή του δόρατος» της συμμαχίας  σε Λετονία και  Πολωνία, αναφέρει ο ρωσικό τύπος .
Στην δύναμη αυτή συμμετέχουν και Γερμανοί στρατιωτικοί με άρματα μάχης, ΤΟΜΑ και άλλα μέσα. Με αυτή τη συμβολική πράξη το ΝΑΤΟ  αποδεικνύει στην στρατιωτική συμμαχία της Ρωσίας, ότι ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να δημιουργήσει μια μεγάλη απειλή σε αυτήν, αναφέρει το   αυστριακό περιοδικό   Contra Magazin.

ΠΡΟΣΕΧΩΣ στο Αιγαίο Ρωσικές ΜΠΑΛΑΛΑΙΚΕΣ... ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ

“Ω φίλη, ιδού τα αριστοπολεμικά σου όργανα, πληρούσι τους αιθέρας μελωδίας” προφητεία Αγίου Αγαθαγγέλου (1276 μ.Χ.)
Για να πάρουμε λίγο τα πάνω μας… τώρα που μας πατάνε κάτω και θέλουν να μας τα πάρουν όλα …λένε για να μας σώσουν;
¨Ένα νέο εκπληκτικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ρωσικός τηλεοπτικός σταθμός Zvezda TV αποδεικνύει πώς το αεροσκάφος Sukhoi T-50 PAK FA απλά δεν… παίζεται και ότι το πρόγραμμα εξελίσσεται κανονικά, χωρίς προβλήματα. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...