Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

☦ Θεοτοκίον ήχος γ’ “Πῶς μή θαυμάσωμεν, τόν θεανδρικόν σου τόκον πανσεβάσμιε;”

Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

Κάθε νύκτα κάμε κριτικήν το πώς διήλθες την ημέραν...

Κάθε νύκτα κάμε κριτικήν το πώς διήλθες την ημέραν, και το πρωϊ, πως επέρασεν η νύκτα, ώστε να ηξεύρης τι ταμείον έχει η ψυχή σου, και αν ζημίαν οίδας, προσπάθησον να την ανακαλέσης δια της προσοχής και βίας. Αν δε αύξησιν, δόξαζε τον αφανή αρωγόν σου, τον Θεόν.

Ποιος πραγματικά κινδυνεύει από το Ελληνικό Δημοψήφισμα και τι φοβάται η Μέρκελ;

Το επικείμενο δημοψήφισμα ελπίζουμε ότι θα καταστήσει εντός της ΕΕ σαφή και τελεσίδικη την απόφαση του Ελληνικού λαού, ότι θα πρέπει να αποκτήσει επιτέλους Προοπτική και Ελπίδα για το μέλλον, αντί να σέρνεται από το κακό στο χειρότερο, επί άγνωστες σε αριθμό δεκαετίες, υπηρετώντας ανώφελα αλλότριες, ύποπτες, τραπεζικές ανάγκες και πληθώρα από άλλα αλλότρια ιδιωτικά συμφέροντα.

"Αλλά σας λέω ό,τι και να δείτε να μην απελπίζεσθε (...) Το έθνος θα μεγαλώσει"

+ ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ (1924-1994) 
Δημοσιεύω σήμερα ένα σχετικά άγνωστο κείμενο, από το βιβλίο "Η ευθύνη των γονέων για την ανατροφή των παιδιών" που έχει εκδώσει ο κ. Μαυροκέφαλος Ανέστης (το οποίο πιστεύω προσεχώς να παραθέσω) όπου ο γέροντας Παΐσιος ομιλεί προς μητέρες για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους κι εκεί μέσα κάνει μια συγκλονιστική αναφορά για την μπόρα που είδε να έρχεται στην χώρα τουλάχιστον δύο δεκαετίες πριν...

Μέσα σε πέντε προτάσεις τα λέει όλα και δίνει κουράγιο...

Υ.Σ. 
Ευχαριστώ την Φωτεινή για τα στοιχεία.

"Πέρασε" η άποψη των τραπεζιτών - Κλείνουν τις τράπεζες - Δείτε τις ολέθριες συνέπειες για την Οικονομία

ΔΕΝ ΑΠΕΦΥΓΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εισήγηση στην κυβέρνηση να μην ανοίξουν οι τράπεζες και να υπάρξει περιορισμος στις αναλήψεις αποφάσισε το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας υπό τον Γιάνη Βαρουφάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τραπεζική αργία (bank holiday) θα κρατήσει μέχρι την Δευτέρα 6 Ιουλίου, την επομένη δηλαδή της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

Μάχη κυβέρνησης με τους τραπεζίτες για να μην κλείσουν τις τράπεζες - Ο Γ.Στουρνάρας θέλει capital controls - Ετοιμος ο Α.Τσίπρας για εθνικοποιήσεις

Η ΟΤΟΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΜΕ ... ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΧΡΕΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
Συνεδριάζει εδώ και λίγη ώρα το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση που διαμορφώνεται στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, αλλά όχι να αυξήσει το όριο του ELA, με βασικό ερώτημα αν θα ανοίξουν αύριο οι τράπεζες ή όχι.

Πέτρος και Παύλος

ΠΑΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Εορτάζουν οι δύο εκ των αποστόλων. Eορτάζουν οι κορυφαίοι, οι πρωτοκορυφαίοι των αποστόλων. Eορτάζει ο Πέτρος και ο Παύλος.
Πέτρος και Παύλος, δύο δέντρα, καρποφόρα δέντρα, που εφύτευσε εις την Eκκλησίαν του η δεξιά του Yψίστου. Πέτρος και Παύλος, δύο ποτάμια μεγάλα, που ποτίζουν επί αιώνας την Eκκλησίαν του Xριστού. Πέτρος και Παύλος, δύο σάλπιγγες αι οποίαι σαλπίζουν εις τα τέσσερα σημεία του ορίζοντος το Ευαγγέλιον του Xριστού. Πέτρος και Παύλος, δύο μεγάλοι φωστήρες της Eκκλησίας του Xριστού. Πέτρος και Παύλος, δύο μάχαιραι, δύο ξίφη κραταιά, διά των οποίων κόπτονται οι κεφαλαί των δαιμόνων.

Προδότες τόσοι πολλοί σαν “τα άστρα του Ουρανού” και σαν “τα φύλλα του Βασιλικού”

Στην άγονη γραμμή του Αιγαίου ένας ΛΕΥΙΤΗΣ σηκώνει τον ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ  στο βαθύ σκοτάδι της  τελευταίας Κυριακής  του Ιουνίου.
-Τόσοι πολλοί είναι οι προδότες στην έρημη αυτή χώρα μας που θωρούνται σαν τα άστρα του Ουρανού και τα φύλλα του Βασιλικού.
-Γέροντα γιατί το λες αυτό;

Αχ… ΘΕΕ μου να μην «κρεμαστούν» στο Σύνταγμα

ΟΧΙ στις προβοκάτσιες και στους προβοκάτορες. Προσοχή… διεθνή κέντρα θα ήθελαν πολύ να δούνε  την επανάληψη των περσινών αιματηρών επεισοδίων στο Κίεβο.
Οι προβοκάτσιες ξεκίνησαν ήδη και ο κάθε Έλληνας και Ελληνίδα καθίσταται υπεύθυνος να διασφαλίσει ή καλύτερα να περιφρουρήσει την οικογένεια του, την σωματική του ακεραιότητα για να μπορεί να διασφαλίσει στην συνέχεια την πραγματική Δημοκρατία, το Ελληνικό Σύνταγμα και την εδαφική ακεραιότητα της πολύπαθους πατρίδος μας.

H όποια απόφαση του άτυπου Eurogroup… είναι στον αέρα αν δεν εγκριθεί ομόφωνα από το ECOFIN

Στη δημοσιότητα δόθηκε το ανακοινωθέν του Eurogroup του Σαββάτου, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα, καθώς συντάχθηκε και υπογράφηκε από 18 υπουργούς Οικονομικών!. Χωρίς δηλαδή την υπογραφή και την έγκριση του Έλληνα υπουργού.

Στο κείμενο αναφέρεται η απόφαση να μην υπάρξει παράταση του προγράμματος, ενώ οι υπουργοί δηλώνουν έτοιμοι να δουλέψουν για τη σταθερότητα της ευρωζώνης.

"Η ευρωδιάσπαση είναι γεγονός" – "Το «ψευτορωμαίικο» φεύγει από μόνο του";;;;

Eurogroup: Ξέσπασαν σε κλάματα οι Έλληνες δημοσιογράφοι!
Οι στιγμές εκτός από ιστορικές είναι και δραματικές για την Ελλάδα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Όπως μεταδίδει ο οικονομικός συντάκτης του SkyNews, στην αίθουσα Τύπου η ατμόσφαιρα ήταν τραγική λίγο μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνεδρίασης του Eurogroup. Όπως έγραψε ο Ed Conway:...

Ουρές στις Εκκλησίες και όχι στα ΑΤΜ

Η χώρα μας αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε μια δύσκολη συγκυρία. Βλέπουμε κάποιους εκτός Ελλάδας να θέλουν να μας βυθίσουν ακόμα περισσότερο σε μια πρωτοφανή ύφεση, χωρίς να τους ενδιαφέρει τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στην κοινωνία του σήμερα και του αύριο.
Ο κόσμος από την άλλη, βλέπουμε να τρέχει πανικόβλητος στα ΑΤΜ, να βγάλει τα λεφτά του, λες και έρχεται η συντέλεια του πλανήτη. Γιατί τόση ανασφάλεια; Γιατί αυτός ο πανικός; Πού είναι η πίστη σας στην Πρόνοια του Θεού;

Σαπέν: "Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ – Δεν θα γίνει δημοψήφισμα"

Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν θέλει η Ελλάδα να φύγει από την Ευρωζώνη, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι το δημοψήφισμα της Κυριακής δεν θα πραγματοποιηθεί.
«Η Γαλλία είναι διαθέσιμη 24 ώρες επί 7 μέρες την εβδομάδα να βοηθήσει τις δύο πλευρές να φθάσουν σε συμφωνία» σημείωσε εν συνεχεία ο Γάλλος υπουργός, στο περιθώριο του Eurogroup.

ΚΑΠΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΑΙ Ή ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, εξαπάτηση του λαού, «κλάμα» για την έξοδο της χώρας από την… «ευθεία οδό» και άλλα «όμορφα» και «ωραία», αλλά κανείς από όσους βγαίνουν εξοργισμένοι και βρίζουν με χυδαίο συχνά τρόπο τον Έλληνα πρωθυπουργό, δεν μας λένε ποια είναι η αλήθεια αν συνεχιστεί αυτό που έκαναν αυτοί οι ίδιοι επί πέντε χρόνια με τις εντολές των ανθελλήνων τοκογλύφων αφεντικών τους, αυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...