Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

☦ "Μη αποστρέψεις το πρόσωπόν σου από του παιδός σου"

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

Θα βεβηλώσουν την Αγία Σοφία ο Ταγίπ… και η μαριονέτα του;

Έντονη είναι η φημολογία που θέλει τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν να σχεδιάζει να «προσευχηθεί» στην Αγία Σοφία, τον ναό σύμβολο της ανατολής χριστιανοσύνης.
Πληροφορίες από την Τουρκία έκαναν λόγο πως ο Ερντογάν, μαζί με τη μαριονέτα του στον πρωθυπουργικό θώκο, τον Αχμέτ Νταβούτογλου σκόπευαν να προσευχηθούν στην Αγιά Σοφία, για να κερδίσουν ψήφους, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουνίου.

Ένα τραγούδι για το Μαρμαρωμένο Βασιλιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Απόσπασμα από την εκδήλωση: "Φως στην Οικουμένη", με τραγούδι της Καίτης Κουλλιά που αναφέρεται στο θρύλο του Μαρμαρωμένου Βασιλιά

ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ISIS ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ ΙΕΡΕΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Οι τζιχαντιστές της Daesh αποκεφάλισαν τον ιερέα Παύλο Ιακώβ στο Kseir, της Συρίας.
Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης διακίνησαν μια φωτογραφία που αποτυπώνει τον αποκεφαλισμό του εφημέριου της εκκλησίας του Αγ.Ηλία του Παύλου Ιακώβ χωρίς να διευκρινίζουν τις ακριβείς συνθήκες του εγκλήματος.

“…η Ελλάδα των προδοτών και των μνημονίων, αλλά και των Οσίων και Αγίων”

Φωτο: nektariosno1 
29 ΜΑΙΟΥ 1453-29 ΜΑΙΟΥ 2015, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΣΤΟ… «ΞΑΝΘΟ ΓΕΝΟΣ»
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
«Οι Τούρκοι τα κόλλυβα τα έχουν στη μέση τους. Θα πάθουν μεγάλο κακό. Τότε θα επέμβει από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του Αγίου Κοσμά. Οι μεγάλοι θα φροντίσουν… Την Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες πρέπει να τη φυλάξουν. Και, έτσι, ο Θεός θα τη χαρίσει σε μας. Θα μας βοηθήσει ο Θεός, γιατί είμαστε Ορθόδοξοι». Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Τζάμπα κουράζονται οι Τούρκοι, την ΠΟΛΗ θα την ξανακτίσουν Έλληνες

Φώτο από espekm.gr
Ίσως να είναι και η τελευταία μνήμη της άλωσης της Πόλης υπό των Τούρκων.
Αγαθή συγκυρία της πρόνοιας του Άγιου Τριαδικού Θεού η Εκκλησία μας την παραμονή της 29 Μαΐου  τιμάει την μνήμη του Οσίου Ανδρέα του κατά Χριστού Σαλού που προφήτεψε  αιώνες πριν το 1453 το πάρσιμο της Βασιλεύουσας από τους Αγαρηνούς και έδωσε  μάλιστα το στίγμα των σημερινών ημερών μας δηλ. την εισόρμηση μέσα στη Πόλη του Ξανθού Γένους.

Η Άλωση της Πόλης και ο προφητικός θρήνος του Αγίου Συμεών

*Οι εποχές που προηγήθηκαν από την άλωση της Πόλης έχουν πολλές ομοιότητες με την δικιά μας σήμερα. Τότε μεγάλοι και σοφοί πατέρες της Εκκλησίας και του Γένους προείδαν τον κίνδυνο, μίλησαν προφητικά, ζήτησαν από τους άρχοντες και τον λαό να ανανήψουν, να μετανοήσουν..

Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
-Σήμερα ημέρα μνήμης του μεγάλου πόνου για την πτώση της Βασιλευούσης. Μνήμη των θανατώσεων, των βασανισμών, των εξανδραποδισμών, των διωγμών, των ταπεινώσεων, των παιδομαζωμάτων, των εξισλαμισμών και των λοιπών αμέτρητων ταλαιπωριών που υπέστη ο Ορθόδοξος λαός πριν από την άλωση στις γύρω από την Βασιλεύουσα πόλεις και επαρχίες, κατά την Άλωση στην ίδια την Βασιλεύουσα και μετά από αυτήν σ’όλο τον υπόδουλο Ορθόδοξο χώρο.

ΣΗΜΑΔΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Σχόλιο Θ.Π.: ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ  ΘΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ…

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Πεντέμισι σχεδόν αιώνες μετά την άλωση της Πόλης και το Άγιο «άρωμα» της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, (Βυζάντιο), επανέρχεται στο φως από τους ίδιους τους Τούρκους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...