Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

Στιχηρά Προσόμοια της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Μαρίνας

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015

ΤΙΚΤΕΤΑΙ Κουρδικό Κράτος. Ανοίγει η ΚΑΘ ΗΜΑΣ Ανατολή.

ΦΕΤΟΣ τίκτεται το Κουρδικό Κράτος. Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα από την Καθ ημάς Ανατολή.
Αυτές τις χρονιάρες στιγμές στην Μόσχα συντάσσεται  “ΣΎΜΦΩΝΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ”  του Κουρδικού λαού.

Η Τουρκία βρίσκεται σε οριακή κατάσταση λήψης  ακραίων μέτρων και πράξεων με σκοπό την βίαιη εκδίωξη των Κούρδων από την ΝΑ Τουρκία και στην καλύτερη των περιπτώσεων να τους κάνει και αυτούς προσφυγικό κύμα προς τας Ευρώπας μαζί με τους άλλους πρόσφυγες που συσσωρεύονται στα  Μικρασιατικά Παράλια.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ η νεοθωμανική λαίλαπα του Ερντογάν και του Νταβούντογλου  θέλει να τελειώσει την ιστορική διαδρομή της με μια ακόμη γενοκτονία που θα είναι σαν απόφαση και πράξη   η τελευταία  της Τουρκικής ηγεσίας , όσον αφορά τις απαλλοτριώσεις των λαών που είχαν την τύχη να έχουν πέρα – δώσε με αυτούς τους ιστορικούς  δαίμονες.

ΑΓΚΥΡΑ, Δεκέμβριος. 24 - RIA Novosti, Fedor Smirnov Περίπου 100.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί εξαιτίας των ένοπλων συγκρούσεων  με τις δυνάμεις ασφαλείας εναντίον των μαχητών του ΡΚΚ. Δήλωσε σήμερα  Πέμπτη η εφημερίδα Hurriyet, επικαλούμενη έκθεση  του Υπουργείου  Εσωτερικών της Τουρκίας.

Οι αρχές κήρυξαν απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ορισμένες περιοχές που κατοικούνται από Κούρδους στα νοτιο-ανατολικά της χώρας, ιδίως στον τομέα της Sur Ντιγιαρμπακίρ, Cizre και της  επαρχίας  Silopi Σιρνάκ, καθώς και σε Nusaybin και Μαρντίν επαρχία Dargeçit όπου συνεχίζονται  οι οδομαχίες .

Στην  αντιτρομοκρατική επιχείρηση της τουρκίας  συμμετέχουν περίπου 10.000 στρατιωτικές  και αστυνομικές  δυνάμεις.

Ολόκληρη απογύμνωση οικισμών από τα μέλη του PKK που  κοιμούνται  σε χαντάκια και οδοφράγματα που εξορύσσονται  από τους αντάρτες για να  να αποτρέψουν  στις πόλεις  την είσοδο στρατιωτικού εξοπλισμού.

 Στους δρόμους συνεχίζονται οι έντονες μάχες  με εκατέρων θύματα.
Συνολικά, σύμφωνα με μια έκθεση στο χώρο των ένοπλων συγκρούσεων στις πέντε περιφέρειες της Τουρκίας  με πληθυσμό περίπου 1,3 εκατ διαδραματίζονται ένοπλες συγκρούσεις

Περίπου 100 χιλιάδες Κούρδοι  εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, φοβούμενοι για τη ζωή τους εξαιτίας των συνεχιζόμενων συγκρούσεων, καθώς και λόγω των  δυσκολιών από την απαγόρευση της κυκλοφορίας . http://cdn11.img22.ria.ru/i/ria

Αυτός ήταν και ο κατ εξοχήν λόγος που βρέθηκε ο  επικεφαλής του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς, στη Ρωσία.

Φυσικά ο Νταβούντογλου τον κατηγορεί για προδοσία.

¨Έπειτα από την κριτική που άσκησε ο επικεφαλής του φιλοκουρδικού κόμματος στην Άγκυρα για την κατάρριψη του ρωσικού Σουκχόι από τουρκικά μαχητικά, τονίζοντας πως πρέπει να τερματιστεί η κρίση στις διμερείς σχέσεις, τα… πυρά ανταπέδωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός. 

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου κατηγόρησε τον επικεφαλής του HDP για «προδοσία», καταγγέλλοντας πως χρησιμοποίησε το ταξίδι του στη Μόσχα για να καταδικάσει την Άγκυρα σχετικά με την κατάρριψη του Σουκχόι.

«Παίρνουν το μέρος όποιου βρίσκεται σε κρίση με την Τουρκία. Ο Ντερμιρτάς που λέει στη Μόσχα ότι η κατάρριψη του ρωσικού τζετ από την Τουρκία ήταν λάθος, είναι απόλυτη ντροπή και προδοσία», τόνισε ο Νταβούτογλου σε συνάντηση που είχε με επιχειρηματίες στην Άγκυρα.¨ http://www.pronews.gr/portal  24 /12/2015

Ήδη Διεθνείς αναλυτές ομολογούν ότι μετά το ταξίδι αυτό "Ξεκινάει ο απόλυτος εφιάλτης του Ερντογάν" 

Συνάντηση Ντεμιρτάς - Λαβρόφ στη Μόσχα

¨H Τουρκία εγκλωβίζεται μεταξύ Ρωσίας και Κούρδων με τον κλοιό να σφίγγει απελπιστικά γύρω της καθώς ο Selahattin Demirtaş, ο πρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, συναντήθηκε με τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ με μενού τον αναβαθμισμένο ρόλο των Κούρδων καθώς όπως είπε ο Ρώσος ΥΠ.ΕΞ "

¨η Ρωσία είναι έτοιμη για ενεργή συνεργασία"!

Αξίζει να σημειωθεί οι τιμές αρχηγού κράτους με τον οποίο υποδέχτηκε τον Ντεμιρτάς η Μόσχα...

Ο Σ. Ντεμιρτάς είπε ότι η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού "δεν ήταν μια σωστή κίνηση" αλλά πρόσθεσε ότι η κρίση δεν πρέπει να πληγώσει τον τουρκικό και ρωσικό λαό.

"Ο λαός της Τουρκίας δεν έχει  καμία ευθύνη για την τωρινή κρίση" είπε.¨
 του Βασίλη Καπούλα http://www.pronews.gr/portal  24 /12/2015

Ουσιαστικά ο Ντεμιρτάς υπέδειξε τους ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ των δεινών που έρχονται στην Τουρκία με ουσιαστικότερη την αποστασιοποίηση του κουρδικού πληθυσμού από τα τεκταινόμενα της κόντρας Τουρκίας – Ρωσίας .

Το γεωπολιτικό κεφαλοκλείδωμα της Ρωσίας  στην Τουρκία που γίνεται πιο ακόμα σφιχτό με την επίσκεψη αυτή σηματοδοτεί ένα απροκάλυπτο ψυχονευρωτικό κρεσέντο στην τουρκική ηγεσία που πρέπει να το διαχειριστεί εδώ και τώρα με απονενοημένους  στρατηγικούς σχεδιασμούς του ποδαριού .

Ο Νταβούντογλου αφρίζει από το κακό του και την στιγμή που ¨απαλλοτριώνει¨ πληθυσμούς στην ενδοχώρα του… όπως έκαναν και οι τζιχαντιστές στην Συρία, φωνάζει προδοσία και ταυτόχρονα  βλέπει την αντιπαροχή των ενεργειακών αξιών στο Αιγαίο.

Στο μυαλό των νεοθωμανών επικρατεί ¨brain storming¨ και από εδώ και πέρα οι στρατηγικοί σχεδιασμοί τους θα έχουν την έμπνευση πολλών μποφόρ  με ‘ότι συνεπάγεται αυτό για εμάς, καθότι μετά τα φετινά ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ τίκτεται με τις ¨ευλογίες¨ των Ρώσων και των Αμερικάνων Κουρδικό Κράτος.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ  και  ο ΤΕΧΘΕΙΣ ΚΥΡΙΟΣ να  μας σώζει από τους νοητούς και υποστατικούς καλικάντζαρους   που βλέπουν ότι τα επόμενα   ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ στο Βόσπορο κάτω από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ δρομολογήθηκαν ελέω ΘΕΟΥ.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...