Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

“Τοῦ Σταυροῦ σου τόν τύπον ἐν οὐρανῷ θεασάμενος…”

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

ΠΟΙΟΣ δουλεύει ΠΟΙΟΝ;

ΕΔΩ η φωνή της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
Σχετικά με τα σχέδια της ΕΕ όσον αφορά την προσφυγική κρίση δημοσιεύει σήμερα η Tageszeitung.  «Η Κομισιόν θέλει να δημιουργήσει μια ευρωπαϊκή ακτοφυλακή η οποία θα περιπολεί στο Αιγαίο. Eν ανάγκη και χωρίς τη συγκατάθεση της Αθήνας», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

Και συνεχίζει: «Προφανώς ο Γιούνκερ και η Μέρκελ χάνουν την υπομονή τους με τη χώρα που βρίσκεται εδώ και μήνες στο επίκεντρο της προσφυγικής κρίσης. Την ώρα που η Τουρκία επιβραβεύεται με διαπραγματεύσεις προσχώρησης στην ΕΕ και βοήθεια δισεκατομμυρίων, η Αθήνα κινδυνεύει να χάσει την κυριαρχία των θαλάσσιων συνόρων της. Ο Γιούνκερ πιέζεται από τους Ανατολικοευρωπαίους και η Μέρκελ από το αδελφό κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών να περιορίσουν τον αριθμό των προσφύγων. Ειδικοί προειδοποιούν ότι χωρίς τη διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων δεν θα μπορέσει να διατηρηθεί η ζώνη Σένγκεν». http://www.iefimerida.gr 16|12|2015

ΕΔΩ η φωνή των ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ
«Η κυριαρχία των κρατών-μελών δε θίγεται» από τη θέσπιση του νέου Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής ξεκαθάρισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας παρουσίασε τους δύο κεντρικούς στόχους της πρότασης που είναι η ενίσχυση των κρατών μελών που βρίσκονται στη λεγόμενη πρώτη γραμμή και η διασφάλιση της αρχής της ελεύθερης μετακίνησης για όλους τους πολίτες στη ζώνη Σένγκεν.

«Θα συμφωνήσετε μαζί μου, ότι τίποτα δε μπορεί να συμβεί σε ένα κράτος-μέλος χωρίς τη συγκατάθεσή του, ούτε μπορεί κανείς να το υποχρεώσει σε συνεργασία με τρίτη χώρα αν το ίδιο δεν το επιθυμεί. Αυτό είναι σαφές από τη νομοθετική πρόταση που υποβάλαμε» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος επισημαίνοντας πως «χωρίς ουσιαστική αλληλεγγύη κανένα κράτος-μέλος δε μπορεί μόνο του να αντιμετωπίσει τις σημερινές προκλήσεις, πολλώ δε μάλλον, τις μεγαλύτερες που είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν στο μέλλον». Όσον αφορά στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον αρμόδιο Επίτροπο, «ο μελλοντικός Οργανισμός θα ενισχύσει ουσιαστικά τις δυνατότητές της να προλαμβάνει κρίσεις σαν τη σημερινή και να διαχειρίζεται τα σύνορά της που ταυτίζονται νομικά με τα Ευρωπαϊκά.» http://www.onalert.gr/ 16.12.2015 | 13:2      

ΕΔΩ  η φωνή της ΕΛΛΑΔΟΣ
ΓΙΑΤΙ με αφήσατε γυμνή στην μπόρα που ήρθε σαν το πουλάκι στο ανεμοβρόχι;

Η ΝΕΜΕΣΙΣ
Από εδώ και πέρα παιδάκι μου δεν θα λες γιατί

Με ότι νομοσχέδιο πλέον ψηφίστηκε  για το καλό μας ο ΟΥΡΑΝΟΣ αποφάσισε να πληρώνει άμεσα και μετρητοίς και όχι με μεταχρονολογημένες επιταγές.

ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ από το πουθενά …από το στόμα ενός αναξιοπαθούντος συνανθρώπου μας που κάθησα δίπλα του όταν έπαιρνε την μερίδα του συσσιτίου του.

Δρ. Κωνσταντίνου Βαρδάκα

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...