Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

† «Δεύτε πάντα τα έθνη» Στιχηρά των αίνων Ήχος Γ΄

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015

ΥΣΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΗ. Προσέξτε το Βόρειο Αιγαίο. ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΤΥΠΗΣΟΥΝ;

Τώρα  που τελείωσαν οι ανθρώπινες λύσεις και οι  ελπίδες να διαχειριστούν κάποιοι σωστά τα τρέχοντα φλέγοντα προβλήματα μας απομένει η ευχή και η προσευχή  “η ΠΑΝΑΓΙΑ να ανατείλει νέο κουράγιο και υπομονή στο ΑΙΓΑΙΟ-  θαλασσόβρεχτο  Έθνος μας”

Ενώ η  αντι-ρωσική προπαγάνδα στην Τουρκία κερδίζει έδαφος συμβαίνουν δίπλα μας συγκλονιστικές ανατροπές.

¨Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, που προκλήθηκε από μια ποικιλία θέσεων στο συριακό ζήτημα και κυρίως με την κατάρριψη στη Συρία του βομβαρδιστικού Su-24, ο τουρκικός Τύπος άρχισε μια ενεργή εκστρατεία προπαγάνδας για την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις θέσεις της Τουρκίας,  προτάσσοντας τη ρωσική επιθετικότητα, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.

Εκφραστής αυτών των πληροφοριών που προκάλεσε πανικό, είναι η ιστοσελίδα της Hurriyet Daily News που ακολούθησαν και τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης αναδημοσιεύοντας τους ισχυρισμούς της.¨ The Hellenic Information Team  © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015

Η ΚΥΠΡΟΣ και η Αν. Μεσόγειος  ¨στεγανοποιήθηκαν¨

¨Οι “τσαμπουκάδες” και η επιθετικότητα της Τουρκίας δεν περνάνε πλέον στην νοτιοανατολική Μεσόγειο και βέβαια στην Συρία. Το ηγετικό δίδυμο της χώρας , Ερντογάν και Νταβούτογλου, κατέρριψαν ένα αεροσκάφος δεύτερης γενιάς των Ρώσων και …κατόρθωσαν να καθηλώσουν όλη την τουρκική αεροπορία!!!

Δεν ξεμυτίζει Τούρκος προς Συρία και οι δυο “νταήδες” της Άγκυρας θα πρέπει να εξηγήσουν το γιατί στην κοινή τους γνώμη. Η οποία είναι αλήθεια ότι δεν πανηγυρίζει από τις αποφάσεις Ερντογάν και Νταβούτογλου.

η Ρωσία έχει δεσμεύσει για ασκήσεις της  περιοχές εντός του FIR Λευκωσίας. Όπως φαίνεται δεν είναι καθόλου ευχάριστο και σίγουρα είναι άκρως επικίνδυνο για οποιοδήποτε αεροσκάφος της τουρκικής αεροπορίας να εμφανιστεί στην περιοχή. 

Οι περιοχές που έχουν δεσμευθεί εκτείνονται σε όλη την θαλάσσια περιοχή ανοικτά των συριακών ακτών, αλλά και μέχρι το βόρειο άκρο της Κατεχόμενης Καρπασίας, όπου η Τουρκία υποστηρίζει ότι υπάγεται στην δικαιοδοσία του ψευδοκράτους¨.   http://www.onalert.gr/10.12.2015

Και ήδη πριν την κρίση μεταξύ ΡΩΣΙΑΣ- Τουρκίας την τελευταία την έπιασε κρύος ιδρώτας.

¨Η Ρωσία κάτω από άκρα μυστικότητα μετέφερε αντιαεροπορικά συστήματα S-400 Triumf και το πανίσχυρο πυραυλικό σύστημα Club-K, τους «δολοφόνους των αεροπλανοφόρων» στη Συρία δημιουργώντας μια αδιαπέραστη «no-fly-zone» δείχνοντας πως ήρθε για να μείνει στη Μέση Ανατολή.

Πρόκειται για μια αιφνιδιαστική κίνηση του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ όλοι περίμεναν ότι θα στείλει α/α συστήματα S-300 αυτός έστειλε και S-400 και τον «φονιά των αεροπλανοφόρων» Club-k το οποίο έχει καταστροφική δύναμη πυρός και μπορεί να εξουδετερώσει όλους τους στόχους επίγειους, ναυτικούς, εναέριους σε απόσταση 300 χλμ!¨
του Βασίλη Καπούλα http://www.defencenet.gr/defence 5 Νοεμβρίου 2015

Οι τούρκοι έτσι άνοιξαν δουλειές στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο.

¨Με μια προκλητική κίνηση αμφισβήτησης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, η Τουρκία παρά τα σοβαρά προβλήματα ασφαλείας που αντιμετωπίζει στα νότια σύνορα της, επιμένει είτε με παραβιάσεις και υπερπτήσεις είτε με παράνομες έρευνες όπως αυτή που εξήγγειλε σήμερα να συντηρεί την ένταση με την Ελλάδα και να δοκιμάζει τις ανοχές της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την NAVTEX 1138/15  που εξέδωσαν οι τουρκικές αρχές το ερευνητικό σκάφος CESME που πριν μερικές ημέρες αλώνιζε το Αιγαίο  συνοδεία πολεμικού σκάφους, θα πραγματοποιήσει ωκεανογραφικές και υδρογραφικές έρευνες  από 13-17 Δεκεμβρίου σε «τουρκικά χωρικά ύδατα και σε διεθνή χωρικά ύδατα».

Οι συντεταγμένες που αναφέρει όμως η τουρκική NAVTEX περιλαμβάνουν και δυο σημεία τα οποία εμπίπτουν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Το ένα σημείο είναι ανατολικά της Λήμνου και το άλλο σημείο μεταξύ του Αη Στράτη και της Λέσβου.

Οι ωκεανογραφικές - υδρογραφικές έρευνες δεν γίνονται βεβαίως επί του βυθού αλλά η Τουρκία εκδίδοντας δική της NAVTEX και χωρίς να ζητήσει όπως θα έπρεπε την έκδοση αναγγελίας από την Ελλάδα, ουσιαστικά «φρεσκάρει» την αμφισβήτηση της για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα.
http://www.liberal.gr/Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Και ενώ  ο Ρώσος που γνωρίζει την ροή των επόμενων εξελίξεων κάλυψε τα νώτα του και τις δουλειές του  στην Νοτιοανατολική  Μεσόγειο ξαφνικά ανοίξανε δουλείες στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ .

Το πέρα–δώσε των Ρώσων στα ΣΤΕΝΑ με τα προτεταμένα όπλα  ενεργοποίησε  την πρεμούρα των Δυτικών όσον αφορά το θέμα της διέλευσης  των ρωσικών πλοίων στα Στενά του Βοσπόρου που είναι κατάφορτα με διαστημική πολεμική τεχνολογία.

Άλλωστε  από τον Οκτώβριο ο Βρετανός ΥΠΑΜ φαίνεται να μίλησε για ενδεχόμενο ¨αναθεώρησης του νομικού πλαισίου¨ που διέπει το νομικό καθεστώς διέλευσης των ΣΤΕΝΩΝ.

«Τα ρωσικά μαχητικά που περνάνε από το Βόσπορο αποτελούν ακόμη μια υπενθύμιση ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να ενισχύσει τη συλλογική ασφάλεια του» πρόσθεσε Ο Βρετανός ΥΠΑΜ Michael Fallon και συνέχισε, λέγοντας ότι «το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να τρομάξει ή να παραπλανηθεί από τη ρωσική στρατιωτική ανάπτυξη «. Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Αμερικανό ομόλογο του, Άστον Κάρτερ, στο Λονδίνο, ο Fallon είπε ότι «το ΝΑΤΟ εδώ και καιρό βλέπει μια ρωσική παρουσία στα ανατολικά σύνορα του αλλά και μια ρωσική πίεση προς τη νότια πλευρά του ΝΑΤΟ με ρωσικά πλοία, υποβρύχια και μαχητικά «. «Η Ρωσία ρισκάρει μια επιδείνωση της κατάστασης». . http://www.defencenet.gr/defence/20151011/defencenet 11 Οκτ 2015

ΚΑΙ τα ΣΤΕΝΑ έχουν άμεση σχέση και εξάρτηση με το ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ.

Είναι τυχαίο άραγε που σε αυτή την χρονική συγκυρία το Αιγαίο και ειδικότερα η νήσος Λέσβος με την πρωτεύουσα της την Μυτιλήνη δέχεται τον μεγαλύτερο όγκο προσφυγικών ροών;

Είναι τυχαίο αυτή την στιγμή να μας ζητούν οι Ευρωπαίοι φίλοι μας εν ονόματι της ανθρωπιστικής κρίσης που δημιούργησε η αδιαφορία αυτών τόσα χρόνια, ¨να τα βρούμε εδώ και τώρα¨ με τους Τούρκους με κοινή ακτοφυλακή για ενέργειες επίβλεψης και διάσωσης εν όψει και των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν τον χειμώνα ;

Κρίση  στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ είναι γάντι για κάποιους να δημιουργήσουν κρίση στην Ναυσιπλοΐα των Στενών του Βοσπόρου.

Η μνημονιακή κατάντια μας κάνει αναλώσιμους στην διευθέτηση γεωστρατηγικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ισχυροί της γης στο να λύσουν τα μεταξύ τους προβλήματα.

«Όταν θα δούμε η Ελλάδα να παίρνει την πρεσβεία της από την Τουρκία και η Τουρκία την πρεσβεία της από την Ελλάδα, τότε θα πρέπει να πούμε: «Ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς» ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ο Αγιορείτης.

Μετά από αυτό χρειάζεται ετοιμότητα και ΠΙΣΤΗ για να πούμε και το

“Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια,

Ως λυτρωθείσα των δεινών ευχαριστήρια,

Αναγράφω σοι η Πόλις σου, Θεοτόκε.

Αλλ’ ως έχουσα το κράτος απροσμάχητον,

Εκ παντοίων με κινδύνων ελευθέρωσον.

Ίνα κράζω σοι, Χαίρε, Νύμφη Ανύμφευτε.

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...