Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

☦ Απολυτίκιο Κυριακή της Πεντηκοστής «Ευλογητός εί, Χριστέ ο Θεός ημών...

Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015

Ας πάνε οι ανιστόρητοι να ζήσουν ¨το όνειρο¨ του πρόσφυγα στην Τουρκία. ΕΜΕΙΣ όμως σε λίγο θα πάμε διαφορετικά.

Φώτο από Facebook Anjia Annita Erricson   “ήγγικεν η ώρα”
ΜΟΝΟ ΑΝ ΖΗΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ  μπορείς να εκφέρεις λόγο για την ΙΣΤΟΡΙΑ.

Και τώρα το ερώτημα γιατί κάποιοι σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία για τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ  προσπαθούν να τον προσβάλλουν κατάφωρα και να  τον διχάσουν με ψευτοδιλήμματα ;
Εδώ καίγεται το γεωπολιτικό πελεκούδι και άλλοι ¨γράφουν¨ την νέα ιστορία της παγκοσμιοποίησης η πολτοποίησης των Εθνών.

Μάλιστα για να προλαβαίνουν τις προκλήσεις έχουν εξειδικευτεί  κατά τμήματα. Άλλοι αμφισβητούν την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των ΠΟΝΤΙΩΝ, άλλοι μιλάνε για ¨συνωστισμό¨ στην Προκυμαία της Πολύπαθης  Σμύρνης και άλλοι θέλουν τα Σκόπια να αποκτήσουν την ονομασία Μακεδονία.

Επειδή  την ιστορία δεν την διαβάζεις αλλά την βιώνεις καλόν θα ήταν οι νέοι αυτοί καταγραφείς της ιστορίας να πάνε στην γειτονική χώρα και να ζήσουνε το ¨όνειρο¨ του πρόσφυγα για να πάρουν μία μικρή γεύση τι συνέβαινε σε προηγούμενες ιστορικές περιόδους.

¨Σε συνθήκες εξαθλίωσης ζουν Σύριοι πρόσφυγες στην Τουρκία

Προειδοποίηση από τη Διεθνή Αμνηστία

H πολιτική των «ανοικτών συνόρων» που εφαρμόζει η Τουρκία έναντι των Σύρων προσφύγων έχει αρχίσει να δείχνει τα όριά της, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες εξ αυτών ζουν σε συνθήκες φτώχειας και χωρίς υπεράσπιση απέναντι σε καταχρήσεις ή κακοποιήσεις, προειδοποίησε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Αμνηστία.

Η Αμνηστία έχει συγκεντρώσει αποδεικτικό υλικό σχετικά με 17 περιστατικά θανατηφόρων πυροβολισμών και 10 υποθέσεων βιαιοπραγιών που διέπραξαν 31 μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας το διάστημα μεταξύ του Δεκεμβρίου του 2013 και του Αυγούστου του 2014.

Ένας Σύρος πρόσφυγας ηλικίας 35 ετών, ο Γκανί Οζντεμίρ, περιέγραψε ότι ένας συνοριοφύλακας πυροβόλησε και τραυμάτισε στο κεφάλι το 14χρονο γιο του Αλί ενώ προσπαθούσε να εισέλθει παράνομα στην χώρα. Ο γιος του σήμερα είναι τυφλός.

«Δεν αντέχουμε πια. Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί εάν θα ήταν καλύτερο να μην ερχόμασταν στη Τουρκία» δήλωσε ενώπιον του Τύπου.¨ http://www.newsbeast.gr/ 20/11/2014

Η σορός μιας γυναίκας εκβράσθηκε σήμερα Πέμπτη το πρωί στην ακτή της Πέτρας στο βόρειο τμήμα του νησιού. Ενώ το Λιμεναρχείο ενημερώθηκε για την ύπαρξη άλλων δυο σορών πιθανά παιδιών στην περιοχή της Τζιχράντα στη δυτική Λέσβο και ήδη σκάφος του Λιμενικού Σώματος κινείται προς την περιοχή προκειμένου να προβεί στην περισυλλογή τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πρόκειται για σορούς ναυαγών του μεγάλου ναυαγίου της 28ης Οκτωβρίου και από το οποίο οι νεκροί πλέον ξεπερνούν τους 50, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων. Ας σημειωθεί ότι από το συγκεκριμένο ναυάγιο διασώθηκαν 272 άτομα! http://www.amna.gr/index.php Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου, 2015

Αυτά τα λίγα για τους ανιστόρητους …γιατί

ΜΟΝΟ ΑΝ ΖΗΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ  μπορείς να εκφέρεις λόγο για την ΙΣΤΟΡΙΑ.

Και τώρα το ερώτημα γιατί κάποιοι σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία για τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ προσπαθούν να τον προσβάλλουν κατάφωρα και να  τον διχάσουν με ψευτοδιλήμματα ;

Μπορούν να δοθούν πολλές απαντήσεις πάνω σε αυτό, όμως τίποτε δεν μπορεί να αποτρέψει την μεγαλύτερη παγκόσμια πολεμική σύγκρουση των ημερών μας που θα ανατρέψει άρδην την ιστορική πορεία της ανθρωπότητας.

¨Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι φήμες που έρχονται από την Μόσχα και βασίζονται σε πληροφορίες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, ότι πίσω από την κατάρριψη του επιβατικού αεροσκάφους  Airbus A321 της πτήσης KGL9268από τον Σαρμ α-Σέιχ της Αιγύπτου προς τον Αγία Πετρούπολη βρίσκεται "δάκτυλος" των δυτικών μυστικών υπηρεσιών και ειδικότερα των αμερικανικών.

Στην Μόσχα, όπως μεταδίδουν οι ανταποκριτές του pronews.gr, είναι διάχυτη η εντύπωση στα δημοσιογραφικά γραφεία ότι οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών εντόπισαν συγκεκριμένο δίκτυο το οποίο υπό την κάλυψη επίσης ενός συγκεκριμένου τομέα επιχειρήσεων της CIA εκτέλεσε την επιχείρηση.

Έτσι ερμηνεύεται και η χθεσινή οργισμένη αναφορά του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν στην Μόσχα στα εγκαίνια μιας έκθεσης πώς "κανένας δεν μπορεί να απειλήσει την Ρωσία και όποιος αποπειράται να κάνει κάτι τέτοιο θα το πληρώσει ακριβά", ενώ σήμερα είχαμε ακόμα μια εξέλιξη ακόμα πιο εντυπωσιακή: Πλήρη εγκατάλειψη της γραμμής "συνεννόησης" με τις ΗΠΑ για αποφυγή "ατυχημάτων" στην Συρία και εφαρμογή του δόγματος " Ότι πετά κοντά σε ρωσικά μαχητικά ή κοντά σε ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Συρία, καταρρίπτεται"!¨ http://www.defencenet.gr/defence/ 5 Νοεμβρίου 2015

ΑΣ μην κουράζονται άλλο οι ανιστόρητοι, οι εξελίξεις τρέχουν καταιγιστικά και γράφουν από μόνες τους την ιστορία.

Και η ΙΣΤΟΡΙΑ των ημερών μας έχει σχεδιαστεί πάνω σε ένα γεωπολιτικό στρατηγικό υπόστρωμα που στηρίζεται στο δόγμᨨ η Τουρκία παίρνει τέλος και όλοι οι δρόμοι των ισχυρών οδηγούν στην Κωνσταντινούπολη¨

ΚΑΙ ΠΙΣΩ από τους ισχυρούς της γης θα πάνε τα ΕΥΖΩΝΑΚΙΑ.

ΔΩΔΕΚΑ ΕΥΖΩΝΑΚΙΑ ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ

Κάποια στιγμή θα πρέπει να είμαστε περήφανοι όχι μόνο για τους προγόνους μας αλλά να κάνουμε περήφανους και τους απογόνους μας.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...