Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

☦ Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης (25 Ιουλίου 1924 - 12 Ιουλίου 1994)

Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

Προκαλεί ο Νταβούτογλου: «Γελοία μικρό» το μερίδιο μεταναστών που δέχεται η ΕΕ

Την ώρα που τα ελληνικά ακριτικά νησιά «βουλιάζουν» από πρόσφυγες...
«Ευρώπη, χριστιανικό φρούριο» λέει ειρωνικά ο πρωθυπουργός της Τουρκίας και εγκαλεί τους ηγέτες της «Γηραιάς Ηπείρου» ότι επιχειρούν να «φορτώσουν» το προσφυγικό πρόβλημα στην πλάτη της χώρας του

Προκλητικός για το θέμα των μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη εμφανίζεται ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Σε άρθρο του, που δημοσιεύεται στο αυριανό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Αχμέτ Νταβούτογλου επικρίνει το "γελοία μικρό μερίδιο" προσφύγων που δέχεται η Ευρωπαϊκή Ενωση, χαρακτηρίζοντας την ήπειρο: "Ευρώπη, χριστιανικό φρούριο".

Η Τουρκία έχει δεχθεί στο έδαφός της περισσότερα από 2.000.000 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ, δημιουργώντας "μία ουδέτερη ζώνη ανάμεσα στο χάος και την Ευρώπη" γράφει ο Τούρκος πρωθυπουργός, την ώρα που τα ελληνικά ακριτικά νησιά «βουλιάζουν» από τους μετανάστες που περνούν καθημερινά στο έδαφός τους από τα τουρκικά παράλια.

Παράλληλα, τονίζει ότι η οικονομική συμβολή της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην προσπάθεια της Τουρκίας είναι μικρή.

Θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για ένα "βολικό αντανακλαστικό" να φορτώνεις το πρόβλημα των προσφύγων στην πλάτη της Τουρκίας και να χτίζεις μία "Ευρώπη χριστιανικό φρούριο", γράφει.

Αυτή η προσέγγιση αντίκειται στις ευρωπαϊκές αξίες και η Τουρκία, ως υποψήφια για ένταξη χώρα στην ΕΕ, δεν θα μπορούσε να φαντασθεί ότι αυτή η προσέγγιση έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των Ευρωπαίων, γράφει ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

Και καταλήγει, λέγοντας ότι είναι καιρός οι χώρες της Ευρώπης να δράσουν από κοινού για το πρόβλημα της μετανάστευσης και διευκρινίζοντας ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για μία συνεργασία και συντονισμό με "τους Ευρωπαίους εταίρους της".  www.protothema.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...