Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

☦ Ὁ Αναστάσιμος Κανών, ποίημα του Αγίου Ἰωάννου τοῦ Δαμασκηνοῦ

Τρίτη, 4 Αυγούστου 2015

Συναγερμός στο Αιγαίο: Κάτι ετοιμάζουν οι Τούρκοι

Γαλλίδα πράκτορας της ΜΙΤ συνελήφθη να φωτογραφίζει στρατιωτικές εγκαταστάσεις υψηλής επιχειρησιακής αξίας για την άμυνα του νησιού σε στρατόπεδο της ανατολικής Ρόδου. Είναι το δεύτερο επεισόδιο σύλληψης Τούρκου κατασκόπου να φωτογραφίζει στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε νησί μετά και την δημοσιοποίηση φωτογραφιών οχυρώσεων σε ελληνικά νησιά.
Κατόπιν εντολής του ΥΠΕΘΑ, έχουν τεθεί σε αυξημένη επιφυλακή φρουρές του Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκανήσου μετά το δεύτερο κρούσμα καταγραφής και φυσικής παρακολούθησης από Τούρκους πράκτορες στρατιωτικών εγκαταστάσεων και στρατοπέδων της Εθνοφυλακής.
Η συλληφθείσα, ήρθε στη Ρόδο την περασμένη Τετάρτη με τον σύζυγό της και τα δύο της παιδιά, υποτίθεται για διακοπές και διέμενε σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής. Στους αστυνομικούς, αλλά και στους στρατονόμους που την συνέλαβαν, η 49χρονη υποστήριξε ότι είναι φυσιολάτρης και ότι δεν γνώριζε ότι το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί τμήμα στρατιωτικών εγκαταστάσεων.
Στις φωτογραφίες που βρέθηκαν στην κατοχή της απεικονίζονταν πολυβολεία, οχυρές θέσεις, αποθήκες πυρομαχικών, οδοί προσέγγισης σε στρατόπεδα, σκοπιές κλπ. Αύριο το μεσημέρι θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελέα Ρόδου "δια τα περαιτέρω"...
voicenews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...