Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

☦ "Τού Γαβριήλ φθεγξαμένου σοι Παρθένε τό Χαίρε"

Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015

Θα πουλήσουμε όλες τις μαρίνες μας σε Τούρκους; Πολύ πιθανό!

'Aλλες δυο μαρίνες στην Ελλάδα στο στόχαστρο τουρκικής επιχείρησης που ήδη διαθέτει και άλλη στην χώρα μας. Ο λόγος για την τουρκική εταιρία Setur που είχε ιδρύσει ο Φεχμί Κοτςπριν από 50 χρόνια και η οποία κατέχει συνολικά 11 μαρίνες στην Ευρώπη.
Η εταιρία Setur, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τυπου, ξεκίνησε συνομιλίες για να αγοράσει τα δικαιώματα της  διαχείριση δύο ακόμα μαρίνων στην Ελλάδα και επ αυτού ογενικός Διευθυντής του Setour, κ. Ουστούν Οζμπέι (Üstün Özbey), είπε ότι επιθυμούν να μεταφέρουν σε διεθνές επίπεδο την εμπειρία που απέκτησαν εδώ και 50 χρόνια ως Setur.
Η  γενικός Διευθυντής της εταιρίας Setur που είναι μία από τις μεγαλύτερες μαρίνων της Μεσογείου, είπε «Αξιολογούμε όλες τις ευκαιρίες. Αυτή την στιγμή μιλούμε στην Ελλάδα με δύο μαρίνες. Και παρακολουθούμε όλες τις ευκαιρίες στη Μεσόγειο».Στο ίδιο πλαίσιο αναφέρεται ότι από το 2000 πραγματοποιούνται κάθε δύο χρόνια ράλι θαλαμηγών στο Αιγαίο και επειδή φέτος είναι τα 50 χρόνια του Setur το φετινό ράλι κατονομάστηκε ως ράλι θαλαμηγών Αιγαίου των 50 χρόνων του Setur. Στο εν λόγω ράλι 25 θαλαμηγοί ξεκίνησαν περιοδεία στις 31 Ιουλίου, την οποία θα ολοκληρώσουν στις 16 Αυγούστου περνώντας από τα ελληνικά νησιά. 
Να θυμίσουμε ότι δύο όμιλοι τουρκικών συμφερόντων αναπτύσσονται ταχέως στην Ελλάδα στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού. Ο Dogus Holding A.S., που κατέχει  πολυ μεγαλα ποσοστά (πλειοψηφικά)  στις μαρίνες του ομίλου Κυριακούλη σε Ζέα, Λευκάδα, Γουδιά Κέρκυρας και Καλαματας καθώς και στον Φλοίσβο (50%), αλλά και ο προαναφερθείς όμιλος Setur που αγόρασε τη μαρίνα της Μυτιλήνης και κατά παλιότερες πληροφορίες θέλει και εκείνη της Σάμου, για την οποία προκλήθηκαν αντιδράσεις από ελληνικής πλευράς, καθώς και αυτές της Κω, της Λέρου, της Χίου κ.ά. Στόχος τους είναι να επεκταθούν τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο, γεγονός που θα οδηγήσει στον έλεγχο των τιμών στην Ανατολική Μεσόγειο. Τώρα έχει φαίνεται, εστιάσει σε δύο από αυτές.
Ο όμιλος Doguş, θεωρείται από τους μεγαλύτερους της Τουρκίας, διαθέτει την μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Τουρκίας (Garanti Bank), έχει στην ιδιοκτησία του 4 τηλεοπτικά δίκτυα το NTV και STAR, NTV Spor και CNBC-ε και παράλληλα έχει ηγετική θέση στον τουρισμό, στον κατασκευαστικό τομέα και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης είναι ο διανομέας όλων των οχημάτων του ομίλου Volswagen στην Τουρκία. Συνολικά ο όμιλος Doğuş διαθέτει περίπου 150 εταιρείες και απασχολεί 30.000 εργαζόμενους. www.onalert.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...