Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

† Εκοιμήθη ο Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

Οι Γερμανοί φεύγουν με το “νόμισμα” τους.

Ήταν συνήθης ναζιστική τακτική μαζί με τα τανκς να κουβαλούν και  χαρτονομίσματα για να καθίσταται πιο “νόμιμη” και εύκολη η λεηλασία των κατακτημένων λαών.
η ΙΣΤΟΡΙΑ
Στις 27 Απριλίου οι γερμανικές δυνάμεις μπήκαν στην Αθήνα. Στις 29 ανακοινώθηκε πως έπρεπε να γίνονται δεκτά τα στρατιωτικά μάρκα που έφεραν μαζί τους. 
Τα χαρτονομίσματα αυτά δεν είχαν καμιά αξία ...αφού δεν είχαν κανένα αντίκρισμα και  δεν κυκλοφορούσαν στην Γερμανία. Η φωτογραφία του απεικονίζει ένα PFENNIG (Φένιχ) των 5. Κυκλοφορούσε και των 1, 10, και 50 . Ήταν τυπωμένο μόνο από την μία όψη.
Αυτό το άχρηστο χαρτί ήταν υποχρεωμένοι οι Έλληνες πολίτες να εισπράττουν όταν «πουλούσαν» αγαθά στους Γερμανούς. kolotoubes.blogspot.gr

12 Οκτωβρίου 1944  οι Γερμανοί φεύγουν και παίρνουν μαζί τους το χαρτονόμισμα και τα εγκλήματα τους
http://youtu.be/HHA-JLRfAXA  ΕΠΙΚΑΙΡΑ 1944


οι ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΟΘΟΙ

Την άποψη ότι η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα ένα τεράστιο από την εποχή της κατοχής εκφράζει ο διάσημος Γερμανός αναλυτής και συγγραφέας Πολ Χόκενος με εκτενέστατο άρθρο του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Al Jazeera.
Ο Χόκενος επισημαίνει πως η ναζιστική βαρβαρότητα στην Ελλάδα έχει περάσει στα ψιλά γράμματα της παγκόσμιας Ιστορίας και πως δεν είναι ευρέως γνωστό ότι οι Έλληνες υπέφεραν τα πάνδεινα από τους Ναζί. Περισσότερες από 100 πόλεις και χωριά στην Ελλάδα βίωσαν εξίσου ανείπωτης βαρβαρότητας καταστάσεις με εκείνες του ολοκαυτώματος του χωριού Lidice στην Τσεχία και του Οραντούρ στη Γαλλία, οι οποίες είναι και πιο γνωστές.

«Η Ελλάδα δεν εισέπραξε τίποτα από τις πολεμικές επανορθώσεις επειδή δεν είχε ένα ισχυρό λόμπι για να πιέσει για τα συμφέροντα της στις ειρηνευτικές συνδιασκέψεις» συμπληρώνει ο Γερμανός αναλυτής και αναφέρει για τα μόλις 67 εκατ. δολάρια που έφτασαν στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1960, την ώρα που το οφειλόμενο ποσό μόνο από το κατοχικό δάνειο «υπολογίζεται από 8 δισ. έως 10 δισ. ευρώ».

Ο Βερολινέζος συγγραφέας και αναλυτής τονίζει ότι η η Γερμανία επιδεικνύει μια τρομερή σκληρότητα αναφορικά με τους όρους του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, την ώρα που όταν εκείνη είχε γιγαντιαία χρέη και τεράστια προβλήματα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έτυχε πολύ ευνοϊκότερης μεταχείρισης από τους νικητές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Άλλωστε, οι τότε «νικητές δεν ήθελαν να επαναλάβουν το λάθος» μετά τη λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς πρωταρχικός τους σκοπός ήταν η ειρήνη.

«Ένα μάθημα απόλυτα επίκαιρο μέχρι και σήμερα» γράφει ο Χόκενος και συμβουλεύει τους Ευρωπαίους ηγέτες που διαπραγματεύονται στις Βρυξέλλες «να το ξαναθυμηθούν». Ο ίδιος υποστηρίζει ότι «η Γερμανία μπορεί οικονομικά να αντέξει να πληρώσει μέρος του ελληνικού χρέους» και αυτό, κατά τον Χόκενος «θα βοηθούσε να σταθεροποιήσει και την οικονομία της Ελλάδος αλλά και ολόκληρης της Ευρωζώνης». defencenet.gr 13/02/2015

η  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ όμως  διαψεύδει

δηλώσεις του  Ζ.Κ.Γιούνκερ
«Αν σήμερα κάναμε ό,τι ζητάει η ελληνική κυβέρνηση, με κάθε λεπτομέρεια εννοώ, και αν αύριο οι Φινλανδοί που ψηφίζουν σε λίγο καιρό και οι Ισπανοί που ψηφίζουν το φθινόπωρο... πρέπει να αλλάζουμε πολιτική, κάθε φορά που γίνονται εκλογές; Πρέπει να θεωρήσουμε ότι οι Συνθήκες δεν είναι πια Συνθήκες και ότι οι κανόνες δεν είναι πια κανόνες, επειδή έγιναν εκλογές;» είπε χαρακτηριστικά, αδιαφορώντας στο ότι σε μια δημοκρατική Ευρώπη ο λαός έχει λόγο για τις Συνθήκες που του επιβάλλουν. 15/02/2015 e-rodios.blogspot.gr

Αν τα  αδιέξοδα επί αδιεξόδων σκιαγραφήσουν την καθημερινότητα μας, τι απομένει;

Η ηρωική έξοδος  του Μεσολογγίου από την μακροχρόνια περικύκλωση των τοκογλυφικών αγορών;

H ¨οικονομικο - τεχνική¨ ενόργανη γυμναστική (κυβίστηση 50% και κατακόρυφος 50%);

Γ. Να σταματήσουν ¨οι πονεμένες δανειακές δόσεις ¨ και   το αξίας νόμισμα  με ευθύνη των ξένων  ¨να φύγει πίσω¨;

Στις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις  όμως  ο νέο - Έλληνας σήμερα καρναβαλιστής λόγω των ημερών  παραμένει προσηλωμένος στην ιδέα του Ευρώ και της ΕΕ.

Και επειδή όλοι βρίσκονται σε δίλημμα τι πρέπει να κάνουμε γιατί θέλουμε να ταιριάξουμε ¨αξιοπρέπεια¨ μαζί με όλα τα ¨πάθη¨ μας όσον αναφορά το κομμάτι του λαού που εφησυχάζει και δεν γρηγορεί…

Την ¨λύση¨ πιθανώς  να μας την δώσει ο Τουρκική επεκτατικότητα  και αδιαλλαξία  που  ¨σαν βαλτή¨ ή αυτόβουλη   ποτέ της  δεν εφησυχάζει αλλά καραδοκεί πίσω από τις διπλωματικές γρίλιες .

Θα επιθυμούσαμε την λύση να την δώσει η Ψυχή της Ρωμιάς – Δημοκρατικής  και Ανδρειωμένης Ελλάδος  από όποιο  μέρος ακόμα αναπνέει  και μάλιστα εδώ και τώρα,   αλλά τελικά θα γίνουν τα σχέδια του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ με μεράκι   όπως μας επιβεβαίωσε για τις δύσκολες ημέρες μας ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ο Αγιορείτης.

Για να βοηθήσουμε όμως  στα σχέδια του ΘΕΟΥ πρέπει να είμαστε ΕΝΩΜΕΝΟΙ μεταξύ μας και μαζί ΤΟΥ.

Κωνσταντίνος Βαρδάκας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...