Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

☦ Θεοτοκίον ήχος γ’ “Πῶς μή θαυμάσωμεν, τόν θεανδρικόν σου τόκον πανσεβάσμιε;”

Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014

Γέροντας Παΐσιος:«Ὅταν κανεὶς ψάλλη χωρὶς νὰ ἔχη καλὴ πνευματικὴ κατάσταση, εἶναι χειρότερο ἀπὸ μουσικὴ παραφωνία»

Ἀπὸ τὸ βιβλίο τοῦ Γέροντος Παϊσίου  τοῦ Ἁγιορείτου «Περὶ Προσευχῆς,
ἐκδόσεις τοῦ Ἡσυχαστηρίου Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου Σουρωτῆς
-Ὁ τρόπος ποὺ ψάλλω, Γέροντα, εἶναι βαρύς. Ἔχω τὸν λογισμὸ πὼς αὐτὸ ὀφείλεται στὸ ὅτι ἡ προφορά μου εἶναι βαρειά.
-Σὲ ἔχω δεῖ καὶ …βαρειὰ καὶ …ἐλαφριά! Ὅταν εἶσαι βαρειά, τότε ψέλνεις καὶ βαριά. Ἀπὸ τὴν ἐσωτερική σου κατάσταση ξεκινάει αὐτό· αὐτὴν νὰ ἐλέγχης. Ἕνας ποὺ ἔχει λεπτὴ φωνή, ἂν εἶναι σὲ καλὴ πνευματικὴ κατάσταση, ἀκούγεται σὰν ἀηδονάκι· ἀλλιῶς, εἶναι σὰν νὰ τσιρίζη. Ἕνας ποὺ ἔχει χονδρὴ φωνή, ἂν δὲν εἶναι σὲ καλὴ πνευματικὴ κατάσταση, ἀκούγεται σὰν γέρος ποὺ μαλώνει.

ΝΕΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΕ… ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Σχόλιο Θ.Π.: το τελευταίο διάστημα κάποιοι «Σύγχρονοι Γενίτσαροι» με την πένα τους, έχουν εξαπολύσει έναν ύπουλο πόλεμο εναντίων της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού επικαλούμενοι την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των «μειονοτήτων». Δεν είναι μόνο ο εν λόγω κύριος είναι και άλλοι !!! “Έχουσιν γνώσιν οι φύλακες”…

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ο γνωστός Έλληνας καθηγητής που αρθρογραφεί σε τουρκική εφημερίδα, «ξαναχτύπησε» πάλι με ένα καινούργιο ανθελληνικό άρθρο προφέροντας για άλλη μια φορά το έδαφος στην γειτονική χώρα να μας προσάπτει κατηγορίες  σε πολλά επίπεδα για τον «μεγαλοϊδεατισμό» μας και το εθνικιστικό μας πνεύμα. Ποιοι ; Οι Τούρκοι του νοεοθωμανικού επεκτατισμού! Και να σκεφτεί κανείς ότι ο καθηγητής αυτός είναι μέλος ενός από τα πιο γνωστά ελληνικά κέντρα στρατηγικών ερευνών, που έχουν χρηματοδοτηθεί πλουσιοπάροχα από τον κρατικό κορβανά για να ξευτιλίζουν την χώρα μας διεθνώς.

ο αγωγός ΤΑΡ, ο ΤΑΦΟΣ της Αμφίπολης και ο ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ.

Ο αγωγός ΤΑΡ
Πόσα τέλη διέλευσης τελικά θα μας πληρώνουν για τον αγωγό ΤΑΠ; Πόσα κυβικά μέτρα φυσικού αερίου θα  έχουμε την δυνατότητα να χρησιμοποιούμε από αυτόν; Πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν εξ αιτίας αυτού; Αναβαθμίζεται γεωπολιτικά η χώρα μας;

Σκηνές Γερμανικής κατοχής στην… οδό Γερμανικού!

ΦΩΤΟ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ 1944! ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ 2014!
Δείτε τι συμβαίνει καθημερινά από τη μία μέχρι τις δύο το μεσημέρι. Συσσίτιο για εκείνους που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε καν δύο φέτες ψωμί και τυρί...
Όπως τότε και τώρα, δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα την Γερμανική κατοχή.
Κεραμεικός. Σε ένα στενό που δεν το παίρνει καν το μάτι σου παρά μόνο αν βρεθείς τυχαία στην περιοχή με πιθανή κατεύθυνση κάποιο από τα μαγαζιά στο Γκάζι. Είναι μία το μεσημέρι και επικρατεί αναστάτωση στο κάθετο δρομάκι δεξιά της οδού Θερμοπυλών καθώς καταφθάνουν κατά δεκάδες άνθρωποι που δεν έχουν χρήματα -όχι για να πάνε διακοπές, αλλά-ούτε καν για τα βασικά. 

''Το Σώμα Του Χριστού διαμελίζεται… και εμείς τι κάνουμε;''

«Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος... καί ο Λόγος Του μου αρκεί.» Χωρίς περιστροφές, προσθέσεις, αφαιρέσεις, κόψε - ράψε. «Το Σώμα Του Χριστού διαμελίζεται... κι εμείς τι κάνουμε;»  
Συγγραφή κειμένου, Δημήτρης Ρόδης για Πνεύματος κοινωνία
Εκείνος που πίστεψε μέχρι θανάτου στο Χριστό, είναι εκείνος που πολλές φορές πρώτος αμφισβήτησε τα λεγόμενα Του. Που με διάθεση βολική και χαλαρή, είπε μέσα του: «όχι. αυτό τώρα εκεί, δεν μπορεί να είναι έτσι, αυτό είναι της «εκκλησίας»...»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...