Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

☦ Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης (25 Ιουλίου 1924 - 12 Ιουλίου 1994)

Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2014

Spiegel: «Ο κατά φαντασίαν θεραπευμένος»

Για στασιμότητα στο πεδίο της δημοσιονομικής εξυγίανσης στην Ελλάδα κάνει λόγο το Spiegel με τίτλο «Ο κατά φαντασίαν θεραπευμένος» δίπλα σε φωτογραφία του Αντώνη Σαμαρά.
Το γερμανικό περιοδικό αναφέρεται στη μετακίνηση του εντεταλμένου της γερμανικής κυβέρνησης για την ελληνογερμανική συνεργασία σε επίπεδο δήμων και κοινοτήτων, Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ, από το υπουργείο Εργασίας στο υπουργείο Αναπτυξιακής Βοήθειας και διερωτάται: «Η Ελλάδα, το πλήρες μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης, μία αναπτυσσόμενη χώρα; Μάλιστα ένα αποτυχημένο κράτος’ (failed state) όπως το Αφγανιστάν και σύντομα ίσως και το Πακιστάν»; 

ΣΙΔΝΕΪ: Απάντηση - καταπέλτης, Ομογένειας προς Παπούλια και πολιτικό σύστημα

ΣΙΔΝΕΪ | Με ενδιαφέρον και πατριωτική εγρήγορση είδαμε το πρόσφατο μήνυμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Καρόλου Παπούλια, με ειδική αναφορά στην ομογένεια: «Η πατρίδα μας προσβλέπει πάντα στη βοήθεια σας και στη στήριξή σας, την οποία είμαι βέβαιος, θα συνεχίσετε να προσφέρετε, όπως, άλλωστε, αυτό έχει συμβεί πολλές φορές και στο παρελθόν σε δύσκολες περιόδους της εθνικής ιστορίας μας» είπε ο κ. Πρόεδρος. Είναι όμως ανάγκη να ακουστεί και η φωνή της ομογένειας, της απανταχού Ελλάδας, εμάς που ειδικά τα τελευταία 5 χρόνια μας αποξενώνουν και μας περιθωριοποιούν ως Έλληνες.

Τά Φώτα στην Μικρά Ασία…

Η γιορτή τών Φώτων στήν λησμονημένη Ιωνία μας...
Οί μέρες των εορτών αύριο μεθαύριο τελειώνουνε, πήραμε κάποια νότα χαράς έστω και με άδειες τσέπες αρκετοί από εμάς, μας περιμένει  τώρα στυγνό το αύριο, αλλά και πάλι να μάθουμε να μη απελπιζόμαστε γιατί κάθε μέρα πού περνάει φέρνει πάνω της και μια αλλαγή, και άς ελπίσουμε ότι κάτι θα γίνει στο τέλος, κάποια νέα κατάσταση θα ξεφυτρώσει…

Έκαναν Υπουργό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη !!!

Τρολάρονται και μόνοι τους! Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπουργός της κυβέρνησης …Σαμαρά σε επίσημο ΦΕΚ!!!
Ο δαίμων του τυπογραφείου προφανώς θέλησε να κάνει πλάκα στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, καθώς σε ΦΕΚ, στο οποίο…δημοσιεύεται το νομοθέτημα για το φόρο ακινήτων, εμφάνισε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ως υπουργό της κυβέρνησής του!
Το επίμαχο ΦΕΚ, δημοσιεύθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2013 και το κρίσιμο σημείο του βρίσκεται εκεί που τελειώνει το κείμενο και αρχίζουν οι υπογραφές.

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την ίδια ώρα που εδώ στην Ελλάδα υπουργός δηλώνει υπερήφανος που πρωτοστατεί στην ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην ελληνική πρωτεύουσα και οι διάφοροι μουσουλμανολάγνοι δήμαρχοι απειλούν ότι θα γεμίσουν με μιναρέδες τις πόλεις τους, στην Τουρκία ένα από τα πιο ιστορικά ελληνορθόδοξα μοναστήρια, αυτό της Παναγίας της Μολυβδοσκέπστης, καταρρέει από την εγκληματική αδιαφορία των τουρκικών αρχών αλλά και από τους βανδαλισμούς των διαφόρων ανεξέλεγκτων φανατικών χριστιανομάχων που λυμαίνονται την περιοχή όπου βρίσκεται το μοναστήρι.

Βούτηξε με τα ρούχα στη θάλασσα και έπιασε τον Σταυρό! (Βίντεο)

Μια πενηντάχρονη καθαρίστρια έκανε βουτιά με τα ρούχα πριν απο λίγο και ανέσυρε τον Σταυρό των Θεοφανίων απο το Λιμάνι της Ρόδου. Πρόκειται για την κ. Αφροδίτη Βιέννα η οποία όπως δήλωσε εργάζεται ως καθαρίστρια στη δημοτική κοινότητα Καλλιθέας. Η ίδια, αφού ανέσυρε τον Σταυρό, δήλωσε πως έχει ανάγκη απο χρήματα προκειμένου να εξοφλήσει χρέη που έχει ο σύζυγός της που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση....σε νοσοκομείο της Αθήνα.

Το λιβάνι της Λειτουργίας (ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ)

Του Γιάννη Πρόφη Λαογράφου-συγγραφέα
Εκείνο το ανοιξιάτικο πρωινό η θεία Κούλα ξύπνησε με τα κοκόρια κι άρχισε να ετοιμάζεται για τη λειτουργία που θα έκανε μαζί με τη μητέρα της, τη γιαγιά Χρυσούλα, στο ξωκλήσι της Παναγίας του Σκουπέρη. Είχανε από μέρες κανονίσει με τον παπά-Δημήτρη τη μέρα και την ώρα της λειτουργίας, μέρα καθημερινή. Αυτός θα πήγαινε στο ξωκλήσι με το γαϊδούρι του, αυτές ποδαρόδρομο. Μάνα και κόρη είχανε από τότε συνεννοηθεί ποια από τα χρειαζούμενα της λειτουργίας θα έπαιρνε μαζί της η καθεμιά: Η μάνα θα έπαιρνε το μπουκάλι με το γλυκό κρασί για τη θεία κοινωνία, το λάδι και το πρόσφορο. Η κόρη τα κεριά, τα λουμίνια, τα σπίρτα, το λιβάνι, τα καρβουνάκια κι ένα κλωνάρι βασιλικό. Κι από το προηγούμενο βράδυ ετοίμασε η καθεμιά στο σπίτι της τα πράματα που έπρεπε να πάρει μαζί της, ώστε αύριο το πρωί να τα είχε έτοιμα. Η θεία Κούλα ετοίμασε τα κεριά από «ντίλα», όπως έλεγαν τη κερήθρα, και τ’ άλλα πράματα που είχανε συμφωνήσει, τα έβαλε στο ταγάρι κι έπεσε νωρίς να κοιμηθεί.

Ποιοι είναι οι πραγματικοί “άστεγοι” και τι θα γίνουν στο τέλος;

Του ΔΡ. Κωνσταντίνου Βαρδάκα
Το απομεσήμερο γιορτινής ημέρας βρήκα την ευκαιρία να ξεκουραστώ. Εκεί μέσα στα πρώτα λεπτά του χαλαρού ύπνου κτύπησε το τηλέφωνο. Στην άλλη άκρη ακούστηκε ταραγμένη η φωνή του φίλου μου Γιάννη. “Αν φίλε μου μπεις τώρα στο διαδίκτυο θα διαβάσεις αυτό που διάβασα εγώ και μου ήρθε κρύος ιδρώτας”
Μέχρι να καταλάβω τι εννοούσε; Στο μυαλό μου ήρθε ένα περιστατικό που έζησα στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Ιβήρων στο Αγιώνυμο Όρος, το οποίο και ανέφερα στον φίλο μου για  να τον καθησυχάσω..

ΛΟΓΟΣ ΕΙΣ ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Τοῦ ἐν Ἁγίοις πατρός ἡμῶν Πρόκλου 
Πατριάρχου Κων/λεως
Ἐν Ἰορδάνῃ βαπτιζομένου Σου Κύριε,
ἡ τῆς Τριάδος ἐφανερώθη προσκύνησις·
τοῦ γάρ γεννήτορος ἡ φωνή προσεμαρτύρει
Σοι, ἀγαπητόν Σε Υἱόν ὀνομάζουσα·
καί τό Πνεῦμα ἐν εἴδει περιστερᾶς
ἐβεβαίου τοῦ λόγου τό ἀσφαλές.
Ὁ ἐπιφανείς Χριστέ ὁ Θεός,
καί τόν κόσμον φωτίσας, δόξα Σοι.

Φάνηκε ὁ Χρι­στός στόν κόσμο καί τόν ἄχαρο κόσμο στόλισε μ᾿ ἀπέραντη εὐφροσύνη. Σή­κω­σε πάνω Του τήν ἁ­­μαρ­τία τοῦ κόσμου, καί κατα­πάτησε γιά πάντα τόν ἐχθρό τοῦ κόσμου. Ἁγία­σε τίς πηγές τῶν ὑδάτων καί φώτισε τίς ψυχές τῶν ἀνθρώπων. Θαύματα ἀναμείχ­θη­καν μέ μεγαλύτερα θαύ­μα­τα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...