Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

☦ Ὁ Αναστάσιμος Κανών, ποίημα του Αγίου Ἰωάννου τοῦ Δαμασκηνοῦ

Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014

Καμπανάκι ΗΠΑ προς κάθε “αποδέκτη”…

Μήνυμα Μπάιντεν στην Τουρκία: Η συγκέντρωση εξουσιών «διαβρώνει»
Τι είπε σε ομιλία του, ενώπιον αντιπροσώπων της τουρκικής κοινωνίας των πολιτών
Το «διαβρωτικό» χαρακτήρα που έχει η συγκέντρωση των εξουσιών στην ηγεσία μίας χώρας υπογράμμισε σήμερα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, από την Τουρκία.

«Οι πρόγονοί μας, οι ιδρυτές των ΗΠΑ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η συγκέντρωση των εξουσιών είναι το πλέον διαβρωτικό πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε πολιτικό σύστημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη, ενώπιον αντιπροσώπων της τουρκικής κοινωνίας των πολιτών

Ωστόσο, ο Αμερικανός αξιωματούχος απέφυγε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του να αναφερθεί άμεσα στην κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία διαβεβαιώνοντας ότι δε βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για να προβεί σε «προσηλυτισμό».

«Ο καλύτερος τρόπος να προστατεύσει κανείς τις ελευθερίες είναι να αποφύγει να συγκεντρώσει πολλές εξουσίες στα χέρια ενός μόνο σκέλους της κυβέρνησης», επέμεινε.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που εκλέχθηκε τον Αύγουστο στην θέση αυτή για μια θητεία πέντε ετών και είχε διατελέσει για 11 χρόνια πρωθυπουργός της χώρας, δέχεται σφοδρή κριτική σχετικά με τις αυταρχικές παρεκκλίσεις του και τη βούλησή του να «εξισλαμίσει» την τουρκική κοινωνία.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...