Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

† "ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ ΛΟΥΚΑ"

Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014

Οι βομβαρδισμοί στα σύνορα της Τουρκίας την φέρνουν μέσα στην Συρία;

Μήπως οι σύμμαχοι ανοίγουν διαδρόμους  και την όρεξη για να εισέλθει η Τουρκία στο επιχειρησιακό παιχνίδι  εναντίον της Συρίας;
Σύμφωνα με την ανταπόκριση του BBC στους πρώτους στόχους των αεροπορικών επιχειρήσεων ήταν η πόλη Kobane στα σύνορα με την Τουρκία όπου επλήγη ένα κτίριο και στρατιωτικά οχήματα της  ISIS σύμφωνα με πηγές του Αμερικανικού Πενταγώνου.

Ήδη την πόλη αυτή την εγκατέλειψαν 140000 πολίτες κατευθυνόμενοι προς την Τουρκία στα σύνορα της οποίας αυτή την στιγμή υπάρχει το αδιαχώρητο καθότι Τούρκοι στρατιώτες προσπαθούν να διαχειριστούν τον όγκο των προσφύγων Κούρδων της  Συρίας αλλά και να αποτρέψουν την είσοδο Κούρδων μαχητών από την Τουρκία που εισέρχονται στην Συρία για να υπερασπιστούν την πόλη του Kobane.

Είναι χαρακτηριστική η εικόνα  αρκετές χιλιάδες Κούρδοι πρόσφυγες  να έχουν κολλήσει στη σιδηροδρομική γραμμή  με τα σύνορα  της Τουρκίας, μαζί με τα πρόβατα και τα βοοειδή τους.

Το πρόβλημα είναι ότι οι πρόσφυγες, δεν μπορούν να μεταφέρουν τα ζώα τους που είναι κομμάτι της επιβίωσης τους  και  αρνούνται να τα αφήσουν πίσω διαφορετικά δηλώνουν ότι θα τα θανατώσουν εκεί.
27 September 2014 Last updated at 21:28 GMT http://www.bbc.co.uk/

Ταυτόχρονα στην διπλανή συνοριακή πόλη με την Τουρκία al-Hasakah  το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα  ισχυρίζεται την απώλεια έξι αμάχων πολιτών εξ αιτίας των βομβαρδισμών. Michael Pearson, CNN September 27, 2014 -- Updated 2003 GMT (0403 HKT)

Τι σημαίνουν όλα αυτά;
Η ISIS ξεκίνησε την καταστροφική της πορεία τον περασμένο Μάρτιο από την βόρεια περιοχή της Συρίας  στα σύνορα με την Τουρκία στην οποία σήμερα κάποιοι δίνουν πολλές αφορμές και λόγους για να επέμβει στην Συρία.

Είναι δυνατόν να βλέπει το Τουρκικό κράτος την ενεργοποίηση και  συμπαράταξη των Κουρδικών  στρατιωτικών δυνάμεων και μάλιστα αυτών που δραστηριοποιούνται  στην επικράτεια του  στο πλευρό της εκστρατείας των Δυτικών εναντίων της ISIS έστω και συγκεκαλυμμένα;

Ποίος θέλει εδώ και τώρα να αναβαθμίσει τα στρατιωτικά τμήματα των Κούρδων της Τουρκίας και για ποίο σκοπό;

Στην Μεσοποταμία στήθηκε ένα καλοφτιαγμένο γεωστρατηγικό παιχνίδι με πολλές παγίδες που θα ανοίξουν γρήγορα για να καταπιούν πολλούς πρωταγωνιστές των τεκταινομένων.

Η Τουρκία εκ των πραγμάτων θα επέμβει στην Συρία με κάποιες έτοιμες προφάσεις.

Πέρσι πίεζαν τον Ερντογάν σαν πρωθυπουργό να επέμβει και δεν το έκανε.  Φέτος τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

Ο πρόεδρος Ερντογάν και το αναμενόμενο Κουρδιστάν είναι μία εκρηκτική πραγματικότητα για τις ημέρες μας και για όλη την ευρύτερη περιοχή  που ετοιμάζεται  να ζήσει  δύσκολες ώρες.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...