Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστιν τὴν ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν

†"Θεοτόκε Παρθένε" Ήχος Α'-Ψάλλει η μακαριστή Γερόντισσα Ξένη μοναχή

Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014

Μειώσεις φόρων υποσχέθηκε πάλι ο Σαμαράς

Αναφέρθηκε άλλη μία φορά το flat tax 15%  για τους επιχειρηματίες. Θυμηθείτε τι γράφουμε για την οικονομική πολιτική. Δεν είναι όμως μόνο στους φόρους το πρόβλημα. Θερμή υποδοχή από πολίτες σε Καραμανλή Τον οδικό χάρτη της επόμενης ημέρας παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Ξεκινώντας την ομιλία του ξεκαθάρισε ότι δεν θα διακινδυνεύσει τα όσα πέτυχε μέχρι τώρα η ελληνική κοινωνία με τις θυσίες της ενώ εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο καταλόγισε ότι παίζει τα ρέστα του για να μην βγει η χώρα από την κρίση και να προκαλέσει πρόωρες εκλογές με την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά προέβλεψε ότι “δεν θα του βγει”. Διαβάζουμε από το Πρώτο Θέμα: “Τελειώνει η εποχή των μνημονίων, η Ελλάδα κοιτάζει μπροστά στο αύριο στη νέα Ελλάδα” ανέφερε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: “ Περνάμε από την κατρακύλα στην διαρκή άνοδο με ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας. Για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια η οικονομία στο τρίτο τρίμηνο θα έχει θετικό πρόσημο. 
Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της. Βάζουμε τα θεμέλια της νέας Ελλάδας τον οδικό χάρτη από εδώ και μπρος. Επιλέξαμε να διορθώσουμε σε ελάχιστο χρόνο τα λάθη και τις παραλείψεις δεκαετιών. Όταν πριν ένα χρόνο κάτι φάνηκε να αλλάζει κάποιοι ενοχλήθηκαν για να ειρωνευτούν την ελληνική επιτυχία για την οποία μιλά όλος ο κόσμος. Όσοι πόνταραν σε σενάρια καταστροφής διαψεύστηκαν”. Ακολούθως μίλησε “για τις μεγάλες αλλαγές που έγιναν και αυτές που έρχονται, με πρώτη την υπερφορολόγηση που πρέπει να τελειώσει” Τα πρώτα βήματα ελάφρυνσης είναι: 

-θα υπάρξει μείωση στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30% και θα διατηρηθούν τα επιδόματα θέρμανσης 

-περισσότερες δόσεις για τα χρέη πρός το δημόσιο και μείωση της εισφοράς αλληλεγύης που θα παρουσιαστούν στο προσχέδιο του προυπολογισμού 

-στον ΕΝΦΙΑ “έγιναν λάθη που προκάλεσαν δικαιολογημένο θόρυβο. Τα διορθώσαμε και αυτοί που το έκαναν θα δώσουν λόγο. Θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ και στα μη ηλεκτροδοτούμενα. Τώρα υπάρχει ενιαία βάση δεδομένων για τα ακίνητα. Η επιβάρυνση θα μειωθεί σταδιακά και σε μερικά χρόνια ο ΕΝΦΙΑ θα γίνει ανταποδοτικό τέλος για έσοδα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση” Για τους ένστολους ο πρωθυπουργός είπε ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα εφαρμοστεί χωρίς να ανατρέψει τα μεγέθη του προυπολογισμού και όσο το επιτρέπουν τα δημόσια οικονομικά. “Θα υπάρξει η μέγιστη δυνατή αποκατάστασή τους. Δεν μπορούμε μεμιας να αποκαταστήσουμε τους μισθούς του 2012. Οι αυξήσεις όμως θα δοθούν άμεσα”. Είπε ακόμη: 

-”Προχωρούμε σε παρεμβάσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Εφαρμόζουμε το δικό μας ταμείο για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων”. 
-”Νομοθετήσαμε έμμεσους τρόπους όπως ο συμψηφισμός του ΦΠΑ” -”Προχωρούμε σε μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ για τις ενεργοβόρες επειχειρήσεις”. 

-”Διερευνούμε την δυνατότητα δημιουργίας ειδικών οικονομικών ζωνών” Οι συγκεντρωμένοι στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου μιλά  ο πρωθυπουργός, αποθέωσαν νωρίτερα τον Κώστα Καραμανλή. Ο πρώην πρωθυπουργός όταν έφτασε στο χώρο των εγκαινίων της ΔΕΘ έτυχε θερμής υποδοχής από τους πολίτες. Πολλοί ήταν εκείνοι που έτρεξαν προς το μέρος του και άρχισαν να τον αγκαλιάζουν. Μάλιστα, μία γυναίκα φώναξε προς τον κύριο Καραμανλή, λέγοντας του: «Καλώς ήρθες πρόεδρε της Ελλάδας». Με έναν εναγκαλισμό χαιρετήθηκαν ο νυν και ο πρώην αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, λίγο πριν την έναρξη της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς συνομίλησαν για λίγο πριν ο πρωθυπουργός ανέβει στο βήμα και το κλίμα ανάμεσά τους έδειχνε πολύ θετικό

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...